Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Řešil už někdo z Vás něco podobného? Mám Archimedy Pilotky Original s ručním nátahem Junghans. Kupoval jsem je poté, když prvnímu majiteli přestaly po prvním natažení fungovat, takže šly do Říše na servis a poté mu měly ležet cca rok v šuplíku. Když jsem je koupil, zpožďovaly se cca 2-3 vteřiny za hodinu, měl jsem je u hodináře a konstatoval, že amplituda nejde jak má a když jsou v záruce, ať je pošlu opět výrobci. Po Vánocích jsem tak učinil a když se po čtyřech měsících vrátily, šlapaly tak 14 dní luxusně, zpožďování prakticky žádné a to i na noc, kdy byly z ruky pryč. Nicméně po této době opět dělají 1-2 vteřiny na hodinu. Nechal jsem je pár dní být a pak opět stejný problém, to už jsem je odložil asi na týden. A dneska ráno natáhnu, zapíšu odchylku od přesného času, po 4 hodinách kontroluju a ani prd zpoždění, večer to samé. Mám hodinky svéhlavky, nebo se prostě jen přehřívají, nebo co s nimi je? Mám je holky rád, chci je nechat malýmu k 15 narozeninám, ale rád bych, aby šly tak jak mají. Může mít na přesnost vliv způsob natahování? Vždy jsem natahoval na maximum (něžně), dnes tak na 2/3 chodu. Co se s nimi dělo v servisu, netuším, ale podle Kubsona, který se odeslání na vlastní náklady ujal, už se vracely cca po 3 měsících a pak je znovu stáhli, takže asi něco nedořešeného.

Odesláno
odkud jsi? v Praze bych ti doporucil pana Frýdla, vibrograf a hledat... :)

jsem z Prahy a u pana Frýdla jsem byl právě prvně, napojil to, otevřel a zjistil, že amplituda jde špatně + jsou ohoblovaný šrouby od nešetrného zásahu (patrně u výrobce, ale možná se do toho předemnou už někdo koukal..). Kdyby to dělalo pořád, tak se s tím už asi smířím, i když jsem udělal asi všechno proto, aby hodinky byly ok.

Jakubisko, pouzdro by zmagnetizovaný být nemělo, není z čeho. Ale nápad dobrej, zkusím prověřit.

Za noc, resp. 24 hodin udělaly -12 sekund, ale to přisuzuju odložení hodinek od večera do rána.

Návštěvník Tada
Odesláno

No k tomu zmagnetizování - pozor na indukční plotny na vaření :D

Návštěvník Tada
Odesláno
Vlastni zkusenost? :D

No, naštěstí ještě ne, ale včera jsem si to uvědomil a na vaření si hodinky preventivně sundavám, ale dostal jsem teď nápad, že bych to mohl vyzkoušet na Prim Sport II gen, které jsem za pár kaček koupil na rozebrání, ale ještě se mi je nepovedlo ani otevřít :D

Odesláno
No k tomu zmagnetizování - pozor na indukční plotny na vaření :D

Indukční vařič pracuje s vysokou frekvencí, takže možnost zmagnetování tu není, spíše naopak - zmagnetované těleso by se mohlo v poli vařiče odmagetovat. Ale co se přitom v hodinkách bude dít - nekontrolovaný ohřev, magnetické rázy při zapínání a vypínání atd., to bych raději opravdu neriskoval. Totéž samozřejmě platí pro další zdroje střídavého magnetického pole - větší elektromotory, transformátory apod.

Návštěvník Tada
Odesláno
Indukční vařič pracuje s vysokou frekvencí, takže možnost zmagnetování tu není, spíše naopak - zmagnetované těleso by se mohlo v poli vařiče odmagetovat. Ale co se přitom v hodinkách bude dít - nekontrolovaný ohřev, magnetické rázy při zapínání a vypínání atd., to bych raději opravdu neriskoval. Totéž samozřejmě platí pro další zdroje střídavého magnetického pole - větší elektromotory, transformátory apod.

Vezmu Sporty II a vyzkouším :)

• Po letech...
Odesláno

Hodinky som vyčistil a naolejoval, je možné, že im bude treba znova nastaviť presnosť chodu ? Začali sa o minútu denne predbiehať.

Ďakujem za všetka odpovede , aj za kritiku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...