Přejít na obsah

Stěžejka se šroubky

Doporučené příspěvky

Prosim o radu nebo pomoc

Mam Hamilton Jazzmaster Chrono s kozenym remenem, ktery je na jedne strane se sponou uchycen stezejkou, ktera ma sroubky z vnejsi strany. Bohuzel mi jeden sroubek nejakym zahadnym zpusobem vypadl. Nejdriv jsem to zkousel se zeptat v nekolika hodinarstvich (pravda spise po nakup. centrech), protoze jsem myslel ze je to prkotina, ale koukali na me jak zjara. Tak jsem sel rovnou na servis Hibernia, kde mi ovsem oznamili, ze ani sroubek ale ani celou stěžejku nemuzou objednat zvlast a ze je to na vymenu cele spony za 900. Jsem v opravach hodinek absolutni laik, ale nejak se nemuzu zbavit pocitu, ze to snad neni tak unikatni zalezitost a ze se sroubky a stezejky musi prodavat zvlast , nebo to klasicky hodinar musi mit

Muzete mi nekdo poradit kam zajit?

dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi Tě moc neuklidním, ale má zkušenost se šroubovacími stěžejkami Fortis (mezi řemenem a hodinkami) je taková, že kupuješ vždy celou sadu. Od stěžejky na řemenu se to asi příliš lišit nebude, protože ve výsledné ceně objem materiálu a jeho opracování bude hrát roli jen velmi zanedbatelnou. A, jestli si dobře vzpomínám, sada stěžejek k řemenům Fortis u NESTu jako výhradního dealera vyšla na necelých 800. Takže se Tvé ceně 900 u u Hibernie vůbec nedivím.

Jestli Ti chybí jen šroubek, nenašel bys doma nějaé nepotřebné brýle? Tam takových malých šroubků bývá povícero.

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

Asi Tě moc neuklidním, ale má zkušenost se šroubovacími stěžejkami Fortis (mezi řemenem a hodinkami) je taková, že kupuješ vždy celou sadu. Od stěžejky na řemenu se to asi příliš lišit nebude, protože ve výsledné ceně objem materiálu a jeho opracování bude hrát roli jen velmi zanedbatelnou. A, jestli si dobře vzpomínám, sada stěžejek k řemenům Fortis u NESTu jako výhradního dealera vyšla na necelých 800. Takže se Tvé ceně 900 u u Hibernie vůbec nedivím.

Jestli Ti chybí jen šroubek, nenašel bys doma nějaé nepotřebné brýle? Tam takových malých šroubků bývá povícero.

zkusil jsem asi patery brejle vcetne brejli manzelky (asi je chtela pouzivat, ale priority jsou dany :thumbsup_anim: ) , ale bohuzel vsude sroubky vetsi velikosti

A jak takový šroubek vlastně vypadá? Já bych zkusil navštívit nějakého šikovnějšího hodináře, ten jistě bude mít různých šroubků tak kilo a to by v tom byl čert, aby nějaký šroubek nepasoval...

proluzl jsem zdejsi diskuzi o hodinarich a zkusil jsem zlatnictvi na Florenci "Janka" , pani velice prijemna ale pan hodinar tam bude az v Po- ST, tak doufam ze budu muit stesti

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Prosim o radu nebo pomoc

Mam Hamilton Jazzmaster Chrono s kozenym remenem, ktery je na jedne strane se sponou uchycen stezejkou, ktera ma sroubky z vnejsi strany. Bohuzel mi jeden sroubek nejakym zahadnym zpusobem vypadl. Nejdriv jsem to zkousel se zeptat v nekolika hodinarstvich (pravda spise po nakup. centrech), protoze jsem myslel ze je to prkotina, ale koukali na me jak zjara. Tak jsem sel rovnou na servis Hibernia, kde mi ovsem oznamili, ze ani sroubek ale ani celou stěžejku nemuzou objednat zvlast a ze je to na vymenu cele spony za 900. Jsem v opravach hodinek absolutni laik, ale nejak se nemuzu zbavit pocitu, ze to snad neni tak unikatni zalezitost a ze se sroubky a stezejky musi prodavat zvlast , nebo to klasicky hodinar musi mit

Muzete mi nekdo poradit kam zajit?

dik

Měl jsem podobný problém. Potřeboval jsem vyměnit dutou stěžejku ( vypadá jako trubička se šroubky na koncích) u hodinek CASIO a v hodinářství mi řekli, že si vymýšlím, že to je nějaký šroubek, jenž jsem si tam dal já sám,že si vymýšlím, objednat prý nejde,apod. Jednalo se přitom o hodinářství, jenž je v oficiálním seznamu prodejců hodinek CASIO. Přitom jsem našel na internetu českou firmu, která dodává hodinářům nástroje a náhradní díly na hodinky, samozřejmě, že také nabízí všechny možné typy a rozměry stěžejek. Naštěstí jsem našel firmu, kde není problém požadovanou stěžejku na hodinky namontovat a ještě mám slíbeny stěžejky náhradní.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...