brett Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 OK, provedeno. Hodinky jsem stáhl a předal k léčení o kus dál. U Hanáků to nadšení nevzbudilo. A ale u koho by to tak bylo? Pokusil jsem se o poskytnutí zpětné vazby ohledně reakce na jejich služby. Každý má dostat šanci. Tak teď nezbývá než čekat a nechat se překvapit. Fakt je ten, že nabízená služba odeslání hodinek do Swiss znamenala ztratit autenticitu hodinek, protože jsou skutečně ve výborném stavu. Prostě místo opravy auta , je-li možná, by byla provedena ihned jeho celková generálka bez ohledu na stav některých částí (např. ručky). A to jsem vlastně ani nechtěl. Nechci, aby vypadaly jako nové. Takže nakonec velké díky za výše uvedené reakce. Takové renovace bych spíš litoval a to vůbec jede o peníze. Kluci, ještě že tu jste. DÍKY!!!!
brett Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 a ještě pro doplnění obrázek toho skvostu. Na první pohled si výlet do Swiss zatím nezaslouží. Má dokonce Schwannenhalsregulierung z čehož jem úplně nadšený.
brett Odesláno 17. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Další upřesnění - díky análům na Chronomagu - dle výrobního čísla kalibru se jedná o rok výoby 1960
brett Odesláno 17. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Tak už si nejsem tak jsitej - jiný zdroj je řadí dle v.č. do roku 1959. Budu ještě muset zkoumat :-)
brett Odesláno 17. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. října 2009 (upraveno) a potřeboval bych poradit, zda číslo na dýnku označuje referenci :-) tedy číslo 14735 Upraveno 17. října 2009 uživatelem brett
NIGHTinGALE Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 brett napsal: - jedná se o kalibr 520 - dle info Omegy o kalibru byly vyrobeny před rokem 1965 a tudíž se dle jejich třízení jedná o "velmi staré" hodinky Kalibr 520 se začal vyrábět v roce 1957. Některé kusy měly dokonce i certifikaci. Celkem bylo vyrobeno 95.000 kusů. (V letech 1957 - 1959 se jich vyrobilo 40.000). Frekvence 19.800 Hz.
kabi4 Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 Takový si pořídim,až budu velkej.......
brett Odesláno 22. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2009 (upraveno) už jsem to práskl v jiném vlákně, no a abych nezakládal nové, tak to doplním do tohoto... Opět v noci na eBay v povznesené náladě ... Classic gents wristwatch of the manufactuer: OMEGA Switzerland Case made of Gold (topped Stainless Steel) Dimension (measured without the winding stem) 33,5 mm Condition of the dial: original unrestored silvern dial with golden hands and perfect raised golden indexes Condition case: mint, professionally polished Condition of the movement: mint, just professionally cleaned & timed, hand winding movement, 17 Jewels, Cal.520 Condition of the glass: mint Watch is fully signed on: case, dial, movement & crown with OMEGA Comes with genuine new high value leather watchband This watch is a real classic which is several decades old. It is optically and technically in great condition and therefore perfect for every day use All used pictures do show the actual watch they are heavily enlarged, like under an magnifying glass, they do not hide anything, please take an close look.The watch looks much better in reality than at the pictures Cena bez mučení 400 EUR (původně 511) asi miluju kalibr 520 :-) .. jo, a a si jsem to spáchal proto, že už jsem měl absťák v koupi hodinek a včera mě zase začaly svědět ty nerealizované Blancpain ... Upraveno 22. listopadu 2009 uživatelem brett
brett Odesláno 23. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Po delší odmlce menší up-date: Oprava hodinek v Oriose trvala ca. 6 týdnů. Hodinky se mezitím vydaly i do Vídně, zřejmě kvůli náhradním dílům - sklíčko + korunka. Sklíčko proto, že nebylo originální. Teď se jim ve středu pyšní znak Omegy viditelný jen pod lupou nebo dobrým zrakem a úhlem :-) Ty hodinky mě prostě fascinují. Hodinkama jsem na netu strávil již spoustu hodin, nocí a vůbec času. Prohlídl jsem kvanta fotek. Tyhle jsou něco extra. Stříbrné indexy a mírně našedlý ciferník jako kombinace jsdou skvěle dohromady. Definitivně potvrdili od Omegy, že je složili v roce 1960 (takže ne 1959 jak jsem doufal, repspektive bylo deklarováno, což je rok mého vzniku). Snad právě proto jsem si pořídííl ty viz výše. Ale tu radost z nich nemám. Zpátky k těm, o nichž je řeč. Pořídil jsem jim na eBay originál sponu, no a teď už jen ulovit toho krokodýla. Ale zaslouží si ho , jakožto "hoch edel" Uhren! Vzhledem k naší vrozené promiskuitě (teda u mužů) je nosím opravdu very seldom. Ale kochám se jima po večerech s hodinářskou lupou vraženou do oka :-). Jinak ručičky zůstaly původní! No a "jetzt kommt der Hammer" oprava stála nějakých 2.800 a pár drobných. Oproti Hanákům, kteří to suveréně pojali za těch 11 tisíc. Já to radši nekomentuju, neboť jsem starý sprosťák, ale názor si udělejte sami.
Návštěvník Tada Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Parádní hodinky Cena za opravu více než přijatelná.
twinsfather Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Opravdu krásný hodinky! A co říct na opravu? Ještě že jsi s nima to náměstí od Hanáků přeběhl!
brett Odesláno 23. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 info pro doktory , zejména zubní ta dokumentace, na nichž fotím hodiky je od mnou budované zubní polikliniy :-)
brett Odesláno 23. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Tak ještě jednu. Ze setřičkama z r. 1958. Ty půjdou taky na léčení do Oriosy (ty vlevo) :-)
brett Odesláno 28. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Dnešním dnem předány ny lehké léčení do Oriosy.
brett Odesláno 30. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 (upraveno) Po nějakém čase, kdy tyto hodinky vlastním, a po té co mě Baker "vyzval" při posledním srazu v Ostravě napsat recenzi si dovoluji ne napsat recenzi, ale pár postřehů a pocitů k těmto hodinkám. Nic převratného to nebude, protože většina informací k nim už tady byla uvedena, ale jedná spíše o takové shrnutí. Možná že někdo, kdo to bude číst, bude mít další informace a jejich sdělení bude žádoucím doplněním. Hodinky, o nichž bude dále řeč, jsem dostal darem od svých spolupracovníků a to u příležitosti mého kulatého jubilea v říjnu roku 2009. Hodinky byly zabaleny v neoriginální, celkem obyčejné krabičce potažené černou vzorovanou koženkou a spočívaly navlečené na černém polštářku ze stejného materiálu. Hodinky mají průměr 34 mm bez korunky a na výšku 10 mm. Šířka řemínku je 18 mm. Hodinky mají centrální vteřinovou ručičku. Hodinová a minutová ručička jsou stříbrné. Pouzdro je z nerezové oceli. Hodinky byly v chodu, nicméně při natahování byla patrná vůle a zastavovaly se. Na první pohled byly velmi zachovalé. Kožený řemen z telete nebyl originální, stejně jako plastové sklíčko. Hodinky v sobě skrývají kalibr 520 s ručním nátahem a frekvencí 19.800 Hz, který kromě toho, že je pozlacen růžovým zlatem má i překrasné ?Schwanenhals-Regulierung? což pro neznalce německého jazyka znamená jemnou regulaci v podobě smyčky ? labutího krku. Do hodinek se leze předkem, tzv. vyfouknutím sklíčka. Vzhledem k tomu, že mě k rozebrání hodináři nepřizvali, nejsem s to tento postup blíže vysvětlit, ale věřím tomu, že některý z členů odkojených touto profesí se toho zhostí. Hodinky jsem si zamiloval téměř na první pohled a to díky jejich vzhledu. Mírně našedlý ciferník a stříbrné indexy jsou velmi rafinovanou barevnou kombinací, která ve výsledku působí velmi decentně, příjemně a elegantně. Ve snaze dozvědět se o tomto typu hodinek více jsem zbrouzdal spousty stránek a shlédl stovky fotografií vintážních hodinek. Nenarazil jsem však ani v jednom případě na identický typ. Snad nejblíže byly Omega Genéve z té doby. Hodinky byly, jak již dříve zmíněno, ve velmi dobrém stavu. Zejména ciferník. Ručičky vykazují jen lehkou oxidaci a to na vteřinové ručičce. Ta je patrná i při běžném pohledu. Nyní po ?léčení? mají hodinky nové originální plastové sklíčko se znakem Omega uprostřed a novou korunku. Vše ostatní je, či mělo by být původní. Menší zvláštností je umístění minutových indexů na pomyslné vnitřní kružnici hodinových indexů. Hodinové indexy jsou stříbrné, plastické a mají uprostřed drážku. Indexy na 3,6,9 a 12 jsou mohutnější. Znak Omega je na pohled ze stejného materiálu jako indexy a posazen na ciferníku. Nápis Omega a Seamaster je proveden barvou přímo na ciferník. Na dýnku lze najít znak koníka a Omegy a nápis Seamaster. Celkově hodinky působí ?křehkým? dojmem, což asi je celkem typický znak většiny náramkových hodinek z té doby. Hodinky, respektive strojek má výrobní číslo 17 xxx xxx. Dle údajů od Omegy se kalibr 520 vyráběl od roku 1957 a z jiných zdrojů, že jich bylo vyrobeno ca 95.000 ks. Dle výrobního čísla mohla výroba proběhnout v roce 1959 až 1960. Nicméně dle informace přímo od Omegy tyto konkrétní hodinky byly odeslány v roce 1960 jejich smluvnímu prodejci v Hong Kongu. Cestu do Česka pak v roce 2009 vážily z Kanady. No a já si je teď občas užívám :-) Pozn.: Pro nadané fotografy - já přece vím a i ostatní co to tady četli, že ty fotky stojí za ho..o, tak si svá moudra nechte prosím pro sebe... Pro ostatní: zatím to líp neumím, ale budu se snažit :-) Edit: jak jinak než překlepy :-) Upraveno 30. ledna 2010 uživatelem brett
railmaster Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2010 Obidvoje sú nádherné, ale tie prvé s tenkými nožičkami vyzerajú neskutočne elegantne . Podľa foto na ruke by som vôbec nepovedal, že majú v priemere len 34 mm.
Návštěvník Kamil Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2010 To kdybych věděl, že se z tebe stane nadšenec na Omegy, neprodával bych tenkrát ty svoje.
brett Odesláno 2. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2010 (upraveno) Takže přidávám další přírůstek do rodinky vintážních Omeg Seamaster. Noční brouzdání po eBay a posilňování se nápoji pro dospělé občas vede k rychlým výsledkům. Tentokrát to jsou Seamastery z roku 1952 s Bumper mechanismem a černým ciferníkem, které jsem si přál doplnit. Musel jsem si na ně tentokrát přivstat, protože aukce končila dnes v 5 ráno! Budou potřebovat léčení, ale o to se spolehlivě postará pan doktor v Oriose :-) Přikádám pár foto - autor prodejce. Předpokládám, že budou ca. 2 týdny na cestě než dorazí. Jo a jak to tak vypadá, tak jim ještě přibudou jedny sestřičky - viz nabídka jinde na tomto fóru :-) Upraveno 2. dubna 2010 uživatelem brett
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se