volfda Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 Tuším, že toto tema zde bylo již několikrát probíráno, ale tak raději se Vás ještě optám. Přišly mi nyní kamarádovy hodinky IWC ze Švýcarska a celnící je zadrželi. Zítra tam budu volat, dnes už tam nejsou. Nevíte, co vše po mě budou chtít? Byla u toho faktura na 6300eur, nějak mi to nedošlo, byl bych býval prodejce ukecal, aby mi to poslal jako dokumenty, to víte, chybička se vloudí... Jinak ještě jeden dotaz, když mi jedou jkeště jedny z Holandska, ty by snad měli nechat projít bez problému ne?
VIPER1 Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 volfda napsal: Tuším, že toto tema zde bylo již několikrát probíráno, ale tak raději se Vás ještě optám. Přišly mi nyní kamarádovy hodinky IWC ze Švýcarska a celnící je zadrželi. Zítra tam budu volat, dnes už tam nejsou. Nevíte, co vše po mě budou chtít? Byla u toho faktura na 6300eur, nějak mi to nedošlo, byl bych býval prodejce ukecal, aby mi to poslal jako dokumenty, to víte, chybička se vloudí... Jinak ještě jeden dotaz, když mi jedou jkeště jedny z Holandska, ty by snad měli nechat projít bez problému ne? Zdarec. To Holandsko bude bez problémů, ale Švajc, to jsi trochu nedomyslel. Šup 20% nahoru. Když jsi mi psal o těch IWC, myslel jsem, že si pro ně zajedete a ne že to půjde poštou... No prostě cca. 30litrů v pr..li!
volfda Odesláno 26. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2010 VIPER1 napsal: Zdarec. To Holandsko bude bez problémů, ale Švajc, to jsi trochu nedomyslel. Šup 20% nahoru. Když jsi mi psal o těch IWC, myslel jsem, že si pro ně zajedete a ne že to půjde poštou... No prostě cca. 30litrů v pr..li! Původně to tak mělo být, ale nakonec mi to on objednal a z časových důvodů na mě... Když jsem to dělal naposled, dohodnul jsem to tak, že se to obešlo, ale teď mi to nějak nenapadlo, to je asi tím zdegenerováním z EU...
volfda Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 (upraveno) Všechno jde, takže ve finále budu platit jen DPH a díky okolnostem to půjde na firmu... Upraveno 27. ledna 2010 uživatelem volfda
Donuts Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 volfda napsal: Všechno jde, takže ve finále budu platit jen DPH a díky okolnostem to půjde na firmu... Uz tu bylo nekolikrat zmineno, ze clo je zanedbatelne a proto se nevybira, pouze dph.
VIPER1 Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 volfda napsal: Všechno jde, takže ve finále budu platit jen DPH a díky okolnostem to půjde na firmu... Ano já jsem mluvil o DPH, ale vzít si do majetku hodinky za 6.300EUR a odepisovat je , tak to bych teda já ve své firmě a se zkušenostma na místním FÚ neriskoval. Nevím s kým jsi se radil, ale raději to ještě prober s hlavním účetním a auditorem, aby jsi se za nějaký čas, až budeš mít kontrolu FÚ nedivil...
volfda Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 (upraveno) VIPER1 napsal: Ano já jsem mluvil o DPH, ale vzít si do majetku hodinky za 6.300EUR a odepisovat je , tak to bych teda já ve své firmě a se zkušenostma na místním FÚ neriskoval. Nevím s kým jsi se radil, ale raději to ještě prober s hlavním účetním a auditorem, aby jsi se za nějaký čas, až budeš mít kontrolu FÚ nedivil... Už jsi někdy slyšel o filtraci IWC? Právě mi jedna přišla... Vtip je v tom, že platba byla provedena omylem z firemního účtu, což se mi dnes hodí, takže to nebude problém. Dostal jsem požehnání. Kdyby to neprošlo, tak hold budu o 1200eur lehčí no, ale neměl by být problém. I fakturu mi vystavili na firmu. Upraveno 27. ledna 2010 uživatelem volfda
VIPER1 Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 volfda napsal: Už jsi někdy slyšel o filtraci IWC? Právě mi jedna přišla... Vtip je v tom, že platba byla provedena omylem z firemního účtu, což se mi dnes hodí, takže to nebude problém. Dostal jsem požehnání. Kdyby to neprošlo, tak hold budu o 1200eur lehčí no, ale neměl by být problém. I fakturu mi vystavili na firmu. To že jste je zaplatili z firemního účtu je OK, ale nejsem si jistý, jestli si úplně rozumíme. Teď si je dáte do majetku a budete je odpisovat, pořád v pohodě, ale např. za tři roky nastoupí kontrola z FÚ a někdo bude muset vysvětlovat, proč máte v majetku hodinky za 6300EUR. Teda pokud vaše firma nemá předmět podnikání - klenoty. Když to neprojde, nebudeš lehčí o 1200EUR (což je předpokládám vyčíslené DPH), ale po těch např. třech letech o hodně víc pokud to FÚ neuzná...
volfda Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 (upraveno) VIPER1 napsal: To že jste je zaplatili z firemního účtu je OK, ale nejsem si jistý, jestli si úplně rozumíme. Teď si je dáte do majetku a budete je odpisovat, pořád v pohodě, ale např. za tři roky nastoupí kontrola z FÚ a někdo bude muset vysvětlovat, proč máte v majetku hodinky za 6300EUR. Teda pokud vaše firma nemá předmět podnikání - klenoty. Když to neprojde, nebudeš lehčí o 1200EUR (což je předpokládám vyčíslené DPH), ale po těch např. třech letech o hodně víc pokud to FÚ neuzná... Tohle si vymyslel kamarád se svými poradci, jde to na jeho firmu, ale řeknu to takhle: IWC zčalo vyrábět filtrační jednotky... rozumíme si:-) Já jsem tam jen vocas, který to objednal a je kontaktní osobou. Faktura je vystavená na firmu a platba je z firmy. Prodejce byl fyzická osoba ze CH. Já jsem pouze adresa, kam to mělo být doručeno. Takže ať si hraje, ale myslím, že mu to projde. Upraveno 27. ledna 2010 uživatelem volfda
VIPER1 Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 volfda napsal: Tohle si vymyslel kamarád se svými poradci, jde to na jeho firmu, ale řeknu to takhle: IWC zčalo vyrábět filtrační jednotky... rozumíme si:-) Já jsem tam jen vocas, který to objednal a je kontaktní osobou. Faktura je vystavená na firmu a platba je z firmy. Prodejce byl fyzická osoba ze CH. Já jsem pouze adresa, kam to mělo být doručeno. Takže ať si hraje, ale myslím, že mu to projde. OK v pohodě, už ti rozumím. Bude to jeho boj. Když ty filtrační jednotky potřebuje, tak to se nedá nic dělat. Někde je objednat musel...
volfda Odesláno 27. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2010 VIPER1 napsal: OK v pohodě, už ti rozumím. Bude to jeho boj. Když ty filtrační jednotky potřebuje, tak to se nedá nic dělat. Někde je objednat musel... Přesně tak BTW. právě přijel kurýr s Milgaussama, jakmile je vybalim, najdu foták a hodim sem pár seznamovacích foto...
openspace Odesláno 29. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 (upraveno) Příště doporučuji pokud nikomu nebrání cestovat si pro ně fakt dojet do swissu a nechat je jako neoodebrané tady. Oni to pošlou zpět... je to, ale varianta 5po12 Upraveno 29. ledna 2010 uživatelem openspace
volfda Odesláno 30. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 openspace napsal: Příště doporučuji pokud nikomu nebrání cestovat si pro ně fakt dojet do swissu a nechat je jako neoodebrané tady. Oni to pošlou zpět... je to, ale varianta 5po12 Příště pro ně jedu! Pro tentokrát nám to nedošlo, jsme s kamarádem blbouni no... Ale na druhou stranu to jde poslat i tak, že by to prošlo, když jsem kupoval IWC Fliegerchrono, bylo to tak, že mi přišly hodinky PPL v obálce jako dokumenty a krabice a papíry přišly extra poštou... Teď je to už jedno, pro tentokrát je to vyřešeno, našli jsme sice hypotetockou cestu, jak to řešit, ale prakticky nic moc, takže budu objednávat buď z EU, nebo si tam zajedu. Jinak určitě pak udělám s těma IWC pár fotek a hodim to na forum!
kraxxus Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 Nevim kam to napsat tak obnovím toto vlákno. Obědnal jsem si hodinky (co jinýho že ). Poslali mi dopis z celnice at jim poslu doklad o zaplaceni. Tak jsem ucinil. A dnes ráno na mě zvonil chlapík z balíkem. Bohužel jsem neměl dost peněz na clo tak sem si byl hodinky dnes odpo na poště vyzvednout. Clo sem zaplatil a slecna mi vydala balik a dva papíry. Ted se dostávám k jádru věci. První papír je o sdělení výše celního dluhu kolik a kam mám poslat. Když jsem to zaplatil na poště tak to neřeším a předpokládám, že to za mě zaplatí pošta jako klasickou dobírkou. Potud dobrý. A pak mi dala ještě jeden papír a tím si nesjem moc jistej. Sdělení o propuštění do volného oběhu zboží, na které bylo podáno celní prohlášení. Kde je mimo jiné celková hodnota zboží, CLO a Celkový celní dluh. A potom je zde UPOZORNĚNÍ ktrerému nerozumím: ?Upozornění Při dovozu zboží, kdy vzniká deklarantovi daňová povinnost ve smyslu ustanovení zákona ČNR č. 357/1992 Sb., o dani dě****é, dani darovací a dani převodu nemovitostí v platném znění, je deklarant povinen ve lhůtě stanovené tímto zákonem podat přiznání k dani místně příslušnému správci daně, tj. finančnímu úřadu.? Mohl by mi někdo povolaný poradit co to znamená jestli musím ještě neco někde nahlašovat? A jestli mi tenhle papír vůbec patří, protože ta slečna evidentně nevěděla co s tímhle balíkem z USA má dělat. Pod tím upozorněním je podpis a razítko celního úřadu a je tam i kolonka podpis příjemce(deklaranta). Tak jestli po mě neměla chtít podpis a vzít si ten papír! Díky za jakékoliv rady!!
ls8ls8 Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 Je to v pořádku, všechny povinnosti jsi splnil a všechny doklady jsou pro tebe. Jen dvě upřesnění: 1/ Hodinky jsi si objednal a ne obědnal 2/ To co jsi platil nebylo clo ale DPH.
kraxxus Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 ls8ls8 napsal: Je to v pořádku, všechny povinnosti jsi splnil a všechny doklady jsou pro tebe. Jen dvě upřesnění: 1/ Hodinky jsi si objednal a ne obědnal 2/ To co jsi platil nebylo clo ale DPH. Díky! Takže to upozornění o tý dani se mě teda vůbec netíká, že bych musel něco ještě hlásit na finančák? To asi jen kdybych je chtel někomu darovat, ne? Což není moc reálný 1/ Já sem tam "objednal" původně měl, ale pak sem to přepsal , fakt nekecám. To asi tím, že sem ty hodinky skoro snědl 2/ Já vím, že to bylo DPH, jsem si zkrátil Celní dluh na CLO.
marosh Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 (upraveno) Hele kraxxusi, ty si z nás děláš p...l s tou Tvou češtinou, že? Napřed ovečeříš nějaké hodinky ze Států, pak Ti přijdou a nakonec zjistíš, že Ti vlastně netíkají. Pan Kaplan by Tě měl rád... Upraveno 25. března 2010 uživatelem marosh
ricous Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 (upraveno) To o té darovací dani se jim tam zřejmě nějak připletlo. Darované (zděděné) zboží je osvobozeno od cla, ale podléhá darovací (dě****é) dani a tímhle letákem asi lidi upozorňují, že by na to neměli v případě daru (dědictví) zapomenout... EDIT: to už se nesmí psát o nás silnějších? Nebere to d.i.c.k. Upraveno 25. března 2010 uživatelem ricous
kraxxus Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 marosh napsal: Hele kraxxusi, ty si z nás děláš p...l s tou Tvou češtinou, že? Napřed ovečeříš nějaké hodinky ze Států, pak Ti přijdou a nakonec zjistíš, že Ti vlastně netíkají. Pan Kaplan by Tě měl rád... to už je z přepracování, to je tak když si to člověk po sobě nepřečte
Pavel K. Odesláno 25. března 2010 Nahlásit Odesláno 25. března 2010 A nemůže to souviset s tím, že někteří prodejci píší na balíček "gift" - dar ? Já to tak měl dvakrát, ale cena byla tak nízká, že to celnicí prošlo bez poplatků.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se