Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahojte!

som tu novy, mam zaujem o hodinky LUMINOX 8817, oficialna cena je 210,-Eur. Chcem hodinky hlavne na volny cas, turistiku, sport, plavanie, horolezectvo.. proste kade tade. Zaujala ma vodotesnost na 200m, tintrium, odolnost.

Kdesi citam ze je to swiss made, niekto tvrdi ze nie, ako je to teda s tym ? na ciferniku maju napis swiss quartz, tusim na zadnej strane je aj swiss made, no nie som si isty, musim ich este raz ist pozriet nazivo, vdaka !

http://www.luminoxsk.com/detail_modelu.htm...seals-dive-8817

oprava: na ciferniku je dole aj swiss made

Upraveno uživatelem Michal Tomečko
Odesláno

Luminoxy jsou swissmade.....a jsou hodně dobré. Někdo asi namítne,že Traser je to samé za míň peněz...já osobně byl ale,kdybych měl volit mezi těmito dvěma,koupil Luminox. Brácha je má(viz moje minirecenze tady),prošly s ním misi v A-stánu....bez ztráty kytičky. Pochvaluje si jejich nákup pořád a pořád.

• po 2 týdnech...
Odesláno

To je normální, u hodně hodinek ta vteřinovka je např v levé polovině ciferníku přesně, aby v právé byla o půl vteřiny pozadu a pak se zase vrátila. Záleží na provozní vůli kol a na tom, jak je ručka nasazená

Odesláno

ahoj

sam mam Luminox, sice iny model, ale myslim, ze budes spokojny. I mne ide sekundovka v jednom useku trochu mimo indexov, zvysok ide uplne v pohode. Zarovnava sa to v urcitych cykloch. Stvalo ma to asi dva mesiace :-)) potom si zvyknes. Keby to boli rucicky chronografu, to by bolo ine, ale v tomto pripade to je dobre. Uzivaj si ich.

V tme stale na ne cumis, ze? tak tak :-))

Odesláno (upraveno)

veru veru, pravdu mas, cumim v tme uz druhu noc na ne, je to pecka, zajdes do tiena a ono svieti :D a ta sekundova rucicka sa sem tam i zatrasie pri preskoceni, tiez si myslim ze je to nejakou volou.. len ma to kus zarazilo, lebo otec ma nejake slusacke casio a jemu tika uplne presne, ta mi povedal ze co za smejd svajciarsky som si kupil hehe.. samozrejme ze si robil srandu

Odesláno

aj tu mozem potvrdit, Citizeny mam uz skoro rok, ale velka sekundovka ide absolutne presne na indexy. Skusal so ich dat na jeden den do vertikalnej polohy a nic sa nedialo. Mozno keby takto boli dlhsie, uz by sa odchylka objavila.

Skus otacat hodinky v protismere pohybu velkej sekundovky a uvidis ako sa to pekne zarovna :)

Odesláno (upraveno)

no pozorujem sekundovku na tych mojich luminox, ale akosi divne na to ze swiss made kurna a swiss quartz ronda, dakedy ta sekundovka zastane na malu chvilu, niekedy sa zasa pohne dozadu a tak dopredu, cize urobi ako len pol sekundy, to je normalne ci ta mam dat reklamovat ?? mam pocit ze za 3 dni mi omeskala 4 sekundy kurna

niekedy zasa pozorujem ze ide o pol sekundy a potom skoci ako keby sekundu a pol dopredu, v dalsom cykle zasa inak, ja som z toho uz na nervy

a este, raz skoci jak ma, a inokedy tak ze sa zatrasie na mieste

Odesláno

bateriou to by nemalo byt....neviem, ci mas signalizator End of Live - kedy sekundovka sa zastavi a potom skace po 4 sek, resp v nepravidelnych rytmoch, ako mi to hovorila predavacka a pisu to aj v manuali.....to fakt vyzera na ulozenie rucicky....verim ti, ze si sklamany, ale vydrz. Urcite ti tu este poradia.

Prosim este, ako dlho ich mas? mesiac? Pretoze, mne sa v prvych dvoch tyzdnoch omeskali 10 s, potom opat nastavil na spravny cas a uz 3 mesiace idu presne (mam vsak iny typ Luminox - Field Chrono Alarm, ale tiez Rondu quartz)

Odesláno

Asi bych s nimi zašel k hodinářovi a nechal vyměnit baterii. Pokud to nepomůže,reklamuj. Takhle by se chovat neměly! Quartzek jsem měl v packách hodně,tohle nedělaly žádné. Pokud kočí baterie,potom záleží na typu hodinek-některým začne vteřinovka poskakovat po dvou,některým po více vteřinách....tohle je,přinejmenším,zvláštní.

Odesláno

no tak mam ich tyzden, baterka je OK, maju aj funkciu end of life kedy zastane a poskoci o 4 sek.. a vravel mi kamos co ich predava (aj mne) ze pozoroval ine a tiez to robili, ze trafil presne 12tku zastavil a tak nastavil cas.. no uvidime ze co to ma byt.. sak mam zaruku, tak pockam a uvidim :) ale radte dalej kto ich ma

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jsem majitelem modelu Traser Super Sport se silikonovým tahem.Můžu jen doporučit naprosto špičková kvalita, safírové sklíčko, vodotěsnost 200m, a osvětlení trithiem, které je opravdu vynikající. Nejsou ani přehnaně obrovské na ruce a rozumná váha. Je pravdou, že pokud je človek nekoupí v akci cena je celkem vysoká (cca.9000.-Kč). Výborné hodinky pro volné chvíle a sport.

http://www.fotostranky.org/nove-svycarske-...er-super-sport/

• po měsících...
Odesláno

trochu to tu oživím. nějakou dobu uvažuju nad koupí dalších nových hodinek,(než jsem sem vlezl, stačil mi k času pouze mobil!! :D ) upřednostňuji Casia, které i mám, ale nyní jsem chtěl vybírat ze zcela jiného šálku a to: Smith & Wesson, Traser a nakonec Luminox EVO Navy SEAL. Cenově jsou asi nejvejš právě zn.Luminox, částka to není nijak malá a pokud se rozhodnu pro tuto značku, tak nejspíš v zahraničí. Názory, rady, nabídky uvítám a snad i očekávám :helpsmilie:

dám sem i mé favority:

1. Luminox EVO Navy SEALs Titanium 6602

2. Luminox EVO Navy SEALs Titanium 6604

post-4437-1272991662.jpg

post-4437-1272991669.jpg

Odesláno (upraveno)

Uz sa tu pisalo, ze Luminox je dobra znacka, quartz Ronda, predpokladam, je aj v tvojom vybere hodiniek, je stabilna, mne idu presne. po kupe trochu lietali, ale ustalilo sa to a teraz super, bez vyhrad.

Tvoje su, aspon podla obrazka, vzhladom masivnejsie. Uprednostnil by som trochu uzsiu lunetu a tritiove trubice dal smerom k stredu, pekne by pasovali k medzere na rucickach. Titan...to je uz kazdeho vlastna chut. Inak im nemam co vytknut.

Cena: najprv predsa len zajdi do obchodu a pokecaj s nimi, uvidis, ze pojdu s cenou dole, kludne aj 20% to hovorim z vlastnej skusenosti, kde som takto kupil Luminox 1888 v kamennom obchode (riadne krabica, certifik.krata, proste ako ma byt) a to za cenu ako na nete. Nemam vsak prehlad ako stoja v zahranicnych e-shopoch, porovnavam to s cenami na luminoxsk....Ak vsak budu mat v predajni stalu cenu a zhodia max 10% pri platbe v hotovosti, potom uz ako chces, aj cez net.

Urcite si si uz presiel aj Traser, maju v ponuke podobne modely a cena je fakt nizsia. Ja som si vybral Luminox kvoli Alarm, s automaticky opakovanym signalom. To bolo pre mna rozhodujuce, kedze sa nimi denne budim. Skus dat este viac specifickejsie poziadavky, co by pomohlo v rozhodovani.

S ostatnymi znackami, co pises, nemam osobnu skusenost.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
Uz sa tu pisalo, ze Luminox je dobra znacka, quartz Ronda, predpokladam, je aj v tvojom vybere hodiniek, je stabilna, mne idu presne. po kupe trochu lietali, ale ustalilo sa to a teraz super, bez vyhrad.

Tvoje su, aspon podla obrazka, vzhladom masivnejsie. Uprednostnil by som trochu uzsiu lunetu a tritiove trubice dal smerom k stredu, pekne by pasovali k medzere na rucickach. Titan...to je uz kazdeho vlastna chut. Inak im nemam co vytknut.

Cena: najprv predsa len zajdi do obchodu a pokecaj s nimi, uvidis, ze pojdu s cenou dole, kludne aj 20% to hovorim z vlastnej skusenosti, kde som takto kupil Luminox 1888 v kamennom obchode (riadne krabica, certifik.krata, proste ako ma byt) a to za cenu ako na nete. Nemam vsak prehlad ako stoja v zahranicnych e-shopoch, porovnavam to s cenami na luminoxsk....Ak vsak budu mat v predajni stalu cenu a zhodia max 10% pri platbe v hotovosti, potom uz ako chces, aj cez net.

Urcite si si uz presiel aj Traser, maju v ponuke podobne modely a cena je fakt nizsia. Ja som si vybral Luminox kvoli Alarm, s automaticky opakovanym signalom. To bolo pre mna rozhodujuce, kedze sa nimi denne budim. Skus dat este viac specifickejsie poziadavky, co by pomohlo v rozhodovani.

S ostatnymi znackami, co pises, nemam osobnu skusenost.

specifikace pro Luminox:

Robustné športové titanové hodinky, otočný veniec, čierny ciferník

- 45 mm titanové púzdro a ochranou kľúčika

- vodotesnosť do 200 m/ 20 atm

- rapkáčový veniec s LLT bodom

- zafírové sklo s vysokou odolnosťou prosti poškriabaniu

- švajčiarsky QUARTZ strojček s batériou na 10 rokov

preferuju titan, hlavně z důvodu lehkosti,prostě mi vyhovuje ta malá váha. jedině quartz, natahování mi nic neříká, stopky nemusím-na to mám casia, budík taky ne-budí mě mobil, nejvíc je pro mě důležitá kvalita/čitelnost za tmy, nasvicovat někde pod lampou a za 20 min už nic nevidět, by mě fakt bavilo, podsvícení u G-shock dobré, ale ve tři ráno mám někdy problém nahmatat tlačítko a vůbec v úplné tmě hodinky najít. Jestli chápu dobře osvětlení typu Tritium,

tak se nic nasvětlovat nemusí, hodinky prostě položím na stolek a svítí ve tmě neustále aniž bych cokoliv nasvěcoval a mačkal :-)

Ano jsou masivnější, já bych raději na mojí ruce viděl pouzdro něco +-41mm

Odesláno (upraveno)

Tak specifikaciami sme sa dostali opat k Luminox ci Traser :)

Svietivost: tak osobne mam hodinky aj s trubicami aj so Superluminovou (Citizen)....Tritium - bez debaty, svieti a svieti....SuperLuminova - nemusis nasvecovat dlho, staci malo, aj z denneho svetla a citatelne su. Ak ich k tomu este na par sekund strcis pod lampicku svieta aj do rana. teda uz nie ako Tritium, ale cas urcite odcitas. Bol som prekvapeny.

Tritium este ma TAWATEC, vela o nej neviem, uz som tu daval parkrat adresu, kde som na ne nadabil - www.milwatches.com, maju aj s titanom, WR do 300M...Praetorian, takisto ma tritium, opat velmi malo viem o tejto znacke...a desne mi pripominaju Marathony....a najdes tam par modelov od Smith & Wesson.....

Upraveno uživatelem StanoBare

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...