Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Patrik napsal:
Za 10 tisíc se už dají koupit nejlevnější quartzové modely zavedených značek. Jinak z takových co jsou na hranici levnějších a dražších mě napadají třeba Cimier

Ano, věřím. Mně šlo však spíše o to zodpovědět otázku, jestli i mezi levnými značkami jsou takové, které dělají poctivou hodinařinu. Prostě, že se jen nevezou na tom, že jsou swiss made, ale dělají sice levnější a méně znamé, ale slušné hodinky. No a hodil jsem "do placu" pár značek s tím, že se vyjádříte o zkušenostech k nim.

Odesláno
  Jeňa napsal:
Ano, věřím. Mně šlo však spíše o to zodpovědět otázku, jestli i mezi levnými značkami jsou takové, které dělají poctivou hodinařinu. Prostě, že se jen nevezou na tom, že jsou swiss made, ale dělají sice levnější a méně znamé, ale slušné hodinky. No a hodil jsem "do placu" pár značek s tím, že se vyjádříte o zkušenostech k nim.

Jestli Ti jde o hodinařinu, tak máš zřejmě na mysli především kalibry. Určitě Tě moje odpověď neuspokojí, ale to co hledáš snad najdeš jen u firmy Seiko...a to jak víme není swiss made...

Jinak dostupná swiss made mechanika...to je proste něco ze swatch group...a z jejich masově vyráběných kalibrů.

Návštěvník Jan M
Odesláno

Zdravím všechny,

já jsem si z prvních peněz v 15ti letech po brigádě na stavbě koupil hodinky Wenger. Bylo to ale radosti!

Koupil jsem je proto že jsem o nich četl v nějakém časopise a proto že mám moc rád armádní nožíky wenger.

Stály 4300Kč a přišlo mi to tehdy jako jmění.

Hodinky sloužily 9 let bez problémů. Jednou jsem měnil baterii. Měli WR 100 M a koupal jsem se s nimi v moři, skákal do vody, sprchoval, lyžoval, jezdil na kole. Byly samozřejmě quartz. Za půl roku dělali nějakých + 12 vteřin což je i na quartz docela slušné myslím.

Takže bych řekl že to byl levný swiss made a že byl dost kvalitní. Kvalitní znamená - odolné byly, servis nepotřebovaly a celých 9 let jsem na ně vydžel koukat bez toho aniž by omrzely.

Pak jsem je upustil z okna paneláku na sklíčko. Ciferník to taky odnesl. Samozřejmě mi to nedalo a okoukl jsem vnitnosti. Plastu tam bylo pramálo a většina koleček byla kovových. Jen to bylo usazené v plastu (jak vydno nejsem hodinář no:-).

Za mě klvalitní levné swiss made!

P.S. už vidím hrubky tak si mylsete že jsem tatar co mluví krásně čeky:-)

Návštěvník Jan M
Odesláno (upraveno)
  Gorg napsal:
Quartz není hodinařina... :cigar:

Ale já ani neříkám že je:-)

Říkám jen že levné swiss made jsou také kvalitní z hlediska uživatelnosti a přesnosti.

Museli bychom se tu přít o každé slovo. Co je kvalitní a co znamená hezké a co znamená hodinařina.

Sám teď nedám na ruku nic než mechaniku (Longines a Orient) ale upřímě je to spíš o pocitu.

Mimoto když jsem viděl manželky quartz Cartier zvenku i zevnitř byl i ten Quartz překrásný. A co teprve pouzdro ciferník korunka. Myslím že i kvalitně provedený quartz má své kouzlo a zaslouží si být nazíván hodinařinou. Ale asi až od jiné cenové.

I když otcova obyčejná quartz seika se safírem taky vypadají moc pěkně a slouží bez problémů.

U hodinek pro běžné užívání jde už dnes přeci jen a jen o pocit.

Upraveno uživatelem Jan M

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...