marilak Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2010 SukHoi napsal: ano, pokud je mi známo tak se šroubovací korunky přestaly dělat v roce 2005/2006 Ještě dva dotazy. Je možný, aby ty hodinky byly takhle starý? Zašroubovaná korunka a nezašroubovaná, má to nějaký vliv na chod hodinek?
Návštěvník SukHoi Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 (upraveno) marilak napsal: Ještě dva dotazy. Je možný, aby ty hodinky byly takhle starý? Zašroubovaná korunka a nezašroubovaná, má to nějaký vliv na chod hodinek? na chod hodinek to asi krátkodobě vliv mít nebude = ale přes korunku ti tam bude prolejzat vzdušná vlhkost (víc by ti poradil nějaký hodinář) a to, že jde zašroubovat málo není normální , jo a vem v potaz, že u 5 let starých hodinek nemusí 100% fungovat těsnění u dýnka - já bych jim je vrátil a chtěl peníze zpět nebo jiný model od roku 2006 se 100% dělají bez šroubovací korunky Ondraj napsal: Ano, měnil jsem závitovou korunku u dvou Fortisů B42, vždy v ofic. servisu zdarma. Jde o to, že pokud se s korunkou nehýbe, samozřejmě žádný problém není, ale pokud hodinky taky natahujete, tak i při sebelepším zacházení dochází díky velké korunce a jemnému závitu k postupnému poškozování závitu, což se projevuje jakoby jeho zkrácením. U jedněch hodinek se korunka než jsem to nechal vyměnit šroubovala asi na ½ závitu. Na poškození závitu stačilo relativně malý počet šroubování. Fortis si je vědom tohoto problému, proto jsou nové modely již bez závitu a u starších to mění. Měl jsem ještě model Spacematic, ten tento problém nevykazoval. Upraveno 14. února 2010 uživatelem SukHoi
Darek73 Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 V Letňanech mi před rokem nabízeli (už nevím, ve kterém obchodě) B42 Pilot Prof. se šroubovací korunkou. Takže možné to je. Ještě mi na otázku, zda mají šroubovací korunku, odpověděli "Ano, samozřejmě".
griga Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 to by me zajimalo, jestli to delaji schvalne a nebo opravdu vubec nevi, co prodavaji... kazdopadne jsem zvedavy na jejich reakci...
abbot Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Odesláno 14. února 2010 griga napsal: to by me zajimalo, jestli to delaji schvalne a nebo opravdu vubec nevi, co prodavaji... kazdopadne jsem zvedavy na jejich reakci... Obávám se, že neví co prodávají, když jsem se pani prodavačky u Orisek zeptal co je uvnitř za strojek (zajímalo mě jestli to je eta nebo sellita base) a odpověď jsem dostal že vevnitř je ve švýcarsku dělaný strojek...
gas Odesláno 18. února 2010 Nahlásit Odesláno 18. února 2010 tak se mě strhnul závit na korunce u OC chrono ... nevíte co stojí oprava - výměna korunky ? jsou snad ještě v záruce, ale koupeno venku, tak se zárukou nepočítám, díky za info
pokr Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 marilak napsal: Zamáčknout to nejde. Zamáčknu ji zhruba 1 milimetr směrem k pouzdru, ale když sundám prst, tak se sama vrátí zpět pomocí nějakého pérka. Možná hloupá připomínka...ale víš jak se zachází se šroubovací korunkou? Musíš ji přimáčknout (!) a pak teprve zašroubovat. Mám Official Cosmonauty a šroubovací korunka sedí na doraz. Měli ti k tomu dát návod, ten jsi dostal, ne? I když je pravda, že z návodu to člověk nemusí tak úplně jasně pochopit... Pokud píšeš, že při manipulaci s korunkou se ručně natahují, pak z toho jasně plyne že korunka není úplně dotažená a máš ji v povytažené poloze...tedy přimáčknout a zašroubovat. Mnoho zdaru, věřím že jim nic není
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se