polda.p Odesláno 16. února 2010 Nahlásit Odesláno 16. února 2010 Potřeboval bych poradit. Koupil jsem Prim Diplomaty, jsou v celku ve slušném stavu a jsou po základním servisu jako je vyčištění kalibru, výměna korunky, sklíčka a vyčištění pouzdra v utrazvuku a zlatnickém roztoku. Jediný, co mě na nich úplně přivádí k nepříčetnosti, je že při natahování klepe strojek o dýnko. Už jsem napružil v tom kroužku ty výřezy (nevím jak se to správně jmenuje) , utáhl dýnko, a po pár tazích korunkou zase strojek o to dýnko klepe.... Pomůže výměna toho kroužku za nový nebo se to musí řešit nějakou podložkou. Fakt mi to klepání vadí, hodinky jsou kupodivu velmi přesné, ale jestli to nevyřeším, jdou z domu....
rmx Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Zkus se podívat jestli v těsnícím kroužku stroje nejsou výřezy prasklé, stačí jedna strana a může to dělat neplechu. Mosaz toho ohybání moc nevydrží. Taky se podívej jestli není povolený šroubek k uchycení stroje, jsou tam dva a nebo není vydřené místo na kroužku pod hlavou šroubku.
polda.p Odesláno 23. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2010 rmx napsal: Zkus se podívat jestli v těsnícím kroužku stroje nejsou výřezy prasklé, stačí jedna strana a může to dělat neplechu. Mosaz toho ohybání moc nevydrží. Taky se podívej jestli není povolený šroubek k uchycení stroje, jsou tam dva a nebo není vydřené místo na kroužku pod hlavou šroubku. Dík za radu, byl uvolněný jeden šroubek, co drží kalibr,hodinář co je prohlížel a čistil, už je to velmi starý pán, to asi přehlédl. Jsem ten šroubek dotáhl a zatím neklepou .....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se