Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ani nevím, proč jsem začal uvažovat o koupi hodinek, když jsem je několik dlouhých let nenosil a ani nepotřeboval, ale nějak došlo k tomu, že mě ty malé orloje začaly fascinovat, tak jsem se pustil do pátrání. Začalo to kupováním časopisů, koukáním po obchodech a pokračovalo sezením před monitorem.

No, zadání znělo jasně - vodotěsné minimálně 200m, mechanické (nejlépe automaty), celokovové, jen s jednoduchým číselníkem - tedy žádné další budíčky a podobně, bez číslic a s průkukem na strojek (to je panečku odborný termín) :-D

Cenově jsem se chtěl pohybovat někde okolo 20 tisíc, jeden čas jsem uvažoval i o skoku ke třicítce - to když mi padly do oka Tag Heuer Link (v té době byl zrovna dolar skoro na dvaceti korunách - pamatujete?) a to znamenalo, že při koupi přes internet by to dělalo necelých 30t. No, nakonec cena dolaru zase začala stoupat a aby mi to nebylo líto, tak jsem při jejich ošahání v jednom obchodě zjistil, že na obrázku se mi líbily víc a s klidem jsem je pustil z hlavy.

Takže jako první kandidát se mi vyprofilovaly tyto hodinky:

Nixon Automatic

Nixon.jpg

No, jenže jsem si pak začal říkat, že sice jsou Swiss made, ale s tradicí tak v řádu několika krátkých let, tak jsem je zavrhl, i když sice s těžkým srdcem, neboť se mi líbily a začal koukat po jiných. Po těchto:

Certina a Tissot

Certina.jpg

Tissot.automatic.jpg

No, a co myslíte? Které jsou teď u mě na ruce a srdíčko mi z nich jen plesá?

No, jen se koukněte na ty další obrázky a hned vám to bude jasný. ;-)

Tissot.automatic.dive.jpg

Tissot.side.jpg

Tissot.back.small.jpg

Tissot.backside.jpg

No, taky jsem trochu přemýšlel, zda si nepořídit ty Tissoty v jiné barvě číselníku, ale u modrého se mi nelíbila ta hodinová ručička (ten červený hrot je prostě kouzelný) a u černé verze mi vadil pásek.

Tissot.twins.jpg

No, volil jsem tak, jak jsem volil a mohu jen doporučit. Se sklíčkem jsem již několikrát potáhl - tu po zdi, tu po kovovém zábradlí - a na jeho povrchu to nenechalo žádných stop (ale snažím se tohoto druhu kontaktu s okolím vyvarovat, to dá rozum). Co se přesnosti týká, tak ty mé se mírně zrychlují - dělá to přibližně 7-10 vteřin za den, ale to jsem ještě nevyužil možnosti seřízení. A z netu vím, že někteří majitelé si pochvalují, že jim dělají třeba jen dvě vteřiny.

Jsem s nimi náramně spokojený a užívám si je každý den, i když je to už pěkně dlouhá doba, co jsem si je pořídil.

A doufám, že mě budou těšit i nadále a že přežijí všechny následující etapy mé životní cesty. :-)

extreme1.jpg

P.S. Díky, milovníci Červeného Trpaslíka, neboť bez vaší pomoci by zde ty obrázky nebyly. ;-)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hezký, ta světlá verze opticky zvětšuje ciferník, který je samotný docela malý :) Byly kupovaný u nás nebo v cizině a kolik stály?

Odesláno

No, jsou to vlastně moje první hodinky (ne, že bych uvažoval o koupi dalších) a tak jsem se bál je koupit přes net, tak jsem byl nucen zaplatit cenu, co chtěli tady u nás - a to bylo 17t. Na netu však jsou k dohledání za ceny kolem 400$. :-o

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ta červenostříbrná kombinace je fakt super, dobrá volba. I když ty černý taky nejsou od věci:

dhdhd54645646medium.jpg

dhdhdodhodv68978medium1.jpg

Odesláno

Jo, díky za pochválení. :-) Jsem jimi fakt unešený.

Já jsem uvažoval o tom, že bych si k těm černým ten kovový tah dokoupil zvlášť, ale byl jsem nedočkavý, tak jsem vzal co bylo a nelituji. :-D

Ale ty Nixony jsou taky pohledný, co?

Návštěvník grafikus
Odesláno

Ty Nixony vypadaji nadherne, hrany a oblinky, moderni design, ale zaroven jsou z nich citit 70 leta, Saturn V, Jested, Concorde. Hmmm.

Odesláno

muj informacne chudy prispevek, je to jen o pocitech, spise pripad pro psychologa :-)

Ani nevím, proč jsem začal uvažovat o koupi hodinek, když jsem je několik dlouhých let nenosil a ani nepotřeboval, ale nějak došlo k tomu, že mě ty malé orloje začaly fascinovat, tak jsem se pustil do pátrání.

.....

po 5ti letech bez hodinek, ktere predtim odpovidaly fin moznostem vs studenta a pri hledani nejakeho retro digi fotaku jsem jsem uvidel tuto stranku....

http://www.submin.com/8x11/collection/mino...tlx_aviator.htm

aviator_026_300.jpg

(tento fotak [v krabici] neni digi, ale firma minox dela retro digi mini leicy [na dlani])

minox_dcc_lm3-4_hand_mr3_g.jpg

.... a vedel jsem, ze jsem ztracen a ze nadesel cas opet ovitout kus kuze a chladnym kovem ukazujicim tu spravnou casomiru kolem meho muzneho zapesti :-)))

ty hodinky jsem si koupil, tu leicu nikoliv (i kdyz neni prehnane draha, ale je tech. slaba)

Odesláno

diky,tak jsem to trochu zmonitoroval a ted...uz vubec nevim, pro ktere se rozhodnout...co se tyka automatu,tak bych asi radsi volil nove.proto asi vyuziji nejake oficialni stranky...

aristo na svych strankach taky uvadi,ze dodavali hodinky luftwaffe....tak nevim.ale je zrejme,ze z tech retro kvalitnejsich vojenskych hodinek jsou asi nejlevnejsi,nebo se pletu?

• po měsících...
Odesláno

Aktualizace:

Konečně mám fotoaparát a tak tedy mohlu nabídnout origoš fotku = ty předchozí jsou stažené z netu a tak je tam jedna malá nesrovnalost - a tou je rozdíl v minutové ručičce.

A spokojenost stále trvá.

Tissot.f.f..JPG

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...