Jo.hny Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Neodolal jsem a po nějakém čase co brouzdám na totmo skvělém fóru jsem se, ač zastánce "holých rukou", rozhodl naučit se nosit hodinky, zvlášť když jde o skvělé mechanické záležitosti! Když jsem si představil jak otloukám něco co mělo tržní hodnotu větší než zbraň a zanechá to nevratné stopy v materiálu, rozhodl jsem se zapátrat k prvotinách, které mi udělají radost, po letech zamáčknu slzu a nebude to nějaké "šmé" zvané replica. Náhoda tomu chtěla, že se objevily zde na fóru hodinky v cenové kategorii "ztráta nebolí" a přesto vzhledem a funkcemi směřující k mému cíly "po zaučení" - děkuji tedy členovi Mech za rychlý a úspěšný obchod. Invicty tedy dorazily a já připojuji svá fota a nalezené základní informace pro případné hledající, kteří mají podobné potřeby a nutkání - mě Invicty plní vše co od nich žádám, mohu je vřele doporučit a těším se na jejich nástupce. Subjektivně po seznámení po doručení: super těžší hodinky, mně osobně výborně sedící na ruce, přežily mé první nastavení času a datumu u šroubovací korunky po rozbalení zásilky. Při důkladné čistce jsem se seznámil s detaily a prozkoušel vše co jen v tu chvíli mne mohlo napadnout, přepravila mne luneta která jde opravu velmi z tuha a vydává při pohybu hodně kovový zvuk - ve společnosti tím lidi raději strašit nebudu . Designově nemám co hodnotit, vybíral jsem dle vzhledu a navíc jde o kombinaci designu slavných bratrů, takže spíše o zpracování: na mne působí příjemným a uklidňujícím dojmem že se při svém nacvičování nošení a nezničení hodinek za ně stydět nebudu. Překvapilo mne že nejen tělo hodinek je opratřeno (na webu píší vyfrézovaným) názvem, ale i každý článek tahu má z vnitřní strany (vyraženo?) jméno Invicta - na korunku už se vešel pouze křížek z loga. Na sponě s pojistkou je krásně velké okřídlené logo a název. Dýnko je s průhledem na strojek Miyota, kde jsem si oblíbil neustále činné převody - bohužel "mnógo toho k vidění není" a tak vím že si v budoucnu pořídím jedny hodinky jen kvůli nějakému zapeklitému strojku s průhledem a ve chvílích volna se nechám dobíjet pohledem na tu neutuchající mechanickou nádheru pohybu. Něco technických dat: Název: Invicta 8926 materiál: ocel leštěná/kartčovaná, minerální sklo (obě) strojek: Miyota 8215
burnfly Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Odesláno 4. března 2010 Dobra volba, ja jsem na tom vicemene stejne, take se "ucim nosit hodinky" a Invicta byla pomerne nejvic racionalni volba v entry segmentu mechanik. Chytl jsem akci na Amazonu a vysly me na smesnych 60 USD, a rozhodne nemam pocit menecennosti oproti komukoliv s treba Omegama ci Breitlingama, naopak se i obcas lidi zeptaji o co se jedna. Jediny problem s moji hnatou je velikost, kdy je precijen 40mm dost malo a do budoucna 43-45mm bude minimum. Presnost by taky mohla byt lepsi, ted to vychazi okolo +30s denne, ale zas nemohu chtit zazraky.
Jo.hny Odesláno 5. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2010 Je to přesně jak píšeš, ultralevné hodinky které mi dělají radost tím že nezahanbí, dostávají tvrdě do těla (teď už je to lepší, ale první dny to prostě nešlo hned akceptovat že mám okolo zápěstí cca +1cm) a přitom mi nedělají vrásku na čele, že jsem právě nechtěně zničil skvost, za což bych si pak za čas nejraději nafackoval Ohledně přesnosti, vychází mi to obdobně (cca 20s plus), resp. neměřil jsem to, ale každý třetí den je seřizuji o minutu dolů (a usmívám se u toho, protože letité Titoni Airmaster seřizuji o minutu dolů až po týdnu) Zkoušel jsi ty své pod vodou? Při mytí rukou mám občas otazník jak to pak dopadne (a léto se pomalu ale jistě blíží), zatím nemám náhradu, tak je nechci testovat a mít pak hastrmanské hodinky
abbot Odesláno 5. března 2010 Nahlásit Odesláno 5. března 2010 Jo.hny napsal: Je to přesně jak píšeš, ultralevné hodinky které mi dělají radost tím že nezahanbí, dostávají tvrdě do těla (teď už je to lepší, ale první dny to prostě nešlo hned akceptovat že mám okolo zápěstí cca +1cm) a přitom mi nedělají vrásku na čele, že jsem právě nechtěně zničil skvost, za což bych si pak za čas nejraději nafackoval Ohledně přesnosti, vychází mi to obdobně (cca 20s plus), resp. neměřil jsem to, ale každý třetí den je seřizuji o minutu dolů (a usmívám se u toho, protože letité Titoni Airmaster seřizuji o minutu dolů až po týdnu) Zkoušel jsi ty své pod vodou? Při mytí rukou mám občas otazník jak to pak dopadne (a léto se pomalu ale jistě blíží), zatím nemám náhradu, tak je nechci testovat a mít pak hastrmanské hodinky Nwemusíš se ničeho bát, moje invicty byly ve vodsě všude semnou a niukdy nebyl problém ... jen utáhni dobře korunku
burnfly Odesláno 5. března 2010 Nahlásit Odesláno 5. března 2010 uz jsem s nima plaval, sprchoval se, myl auto a bez nejmensiho problemu, jen to chce opravdu si hlidat to utazeni korunky... diky sve figurce uz jsem s nima taky parkrat triskl o futra a vsechno v poradku bez nejakeho skrabance ci poskozeni
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se