Teodor Odesláno 5. března 2010 Nahlásit Odesláno 5. března 2010 Zdědil jsem stříbrné kapesní hodinky,3 plášťové, na prachovce nápis Cylindre Remontoire pod tím nápis metal-prachovka je asi postříbřená mosaz, jinak punc bude patrně pod korunkou, ale nevím to jistě. Číslo na plášti je toto : 38 5 11.Strojek je taktéž patrně z mosazi a je na něm logo ve tvaru zvonečku s iniciály HW. - Jaké je přibližné stáří hodinek? - Iniciály a logo jestli se s ním už někdo setkal? Přikládám pár foto, omlouvám se za kvalitu je to foceno pomocí mobilního telefonu...
Karlos Odesláno 6. března 2010 Nahlásit Odesláno 6. března 2010 (upraveno) Teda musím říct, že takhle hrozné fotky jsem ještě neviděl a lepší by snad byly i z papírového fotoaparátu značky Dirkon, který vyšel jako slepovací skládačka v časopisu ABC To na krčku hodinek opravdu vypadá jako punc a hodinky tedy nejspíš budou (až na ten vnitřní plášť) stříbrné. A vyrobené by mohly být tak někdy třeba kolem roku 1895. No a značka na strojku je výhoda a tak je po čem pátrat. Začít můžeš třeba tady: http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_H EDIT: jinak mobilem, který nemá makro, se dá celkem úspěšně fotit přes lupu. Zkus to. Upraveno 6. března 2010 uživatelem Karlos
Teodor Odesláno 6. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2010 Teda musím říct, že takhle hrozné fotky jsem ještě neviděl a lepší by snad byly i z papírového fotoaparátu značky Dirkon, který vyšel jako slepovací skládačka v časopisu ABC To na krčku hodinek opravdu vypadá jako punc a hodinky tedy nejspíš budou (až na ten vnitřní plášť) stříbrné. A vyrobené by mohly být tak někdy třeba kolem roku 1895. No a značka na strojku je výhoda a tak je po čem pátrat. Začít můžeš třeba tady: http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_H EDIT: jinak mobilem, který nemá makro, se dá celkem úspěšně fotit přes lupu. Zkus to. Já to fotil přes lupu, ale asi to mobil nepobere ani přes lupu kvalitně . Jinak po značce jsem pátral a nic nenašel Akorát potřebují vyčistit,seřídit,dát nové sklíčko a nějak opravit ciferník...
griga Odesláno 6. března 2010 Nahlásit Odesláno 6. března 2010 Velmi podobne hodinky jsem take dostal od dedy a nasel jsem je v jednom vlaknu tady
Teodor Odesláno 6. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. března 2010 Tak se mi podařilo vypátrat i logo na netu, je to ze Švýcarska, ale továrna už tam psaná nebyla ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se