Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Martin B.

V kolik se ti začíná měnit okénko den/noc. U mých zhruba v půl osmé a před desátou je změna dokončena. Přijde mi to trochu pozdě. Hlavně jsem měl problém přesvědčit vnuka že už by měl jít spát, když ty hodinky ukazují ještě červeně den. :-)

• Odpovědi 225
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak mám Vostok Europe, typ Vostok (I) z AZwatch. Spokojenost s prodejcem: I.A! :) Spokoneost s hodinkami: taktéž. Jsou prostě úžasné, nikde žádný kaz, zpracování výborné! A dostal mě ten široký řemínek, nosí se to výborně. Takže o víkendových hodinkách a hodinkách na moto je rozhodnuto.

To Olda - u mě je to myslím podobné, ale změna je dokončena myslím dříve.

Odesláno

No take mam ty "s sirokym reminkem", jen model komandirskie - viz. o par vlaken vyse. Asi 4 mesice, dnes s nimi jedu na tyden do Male Fatry, az se vratim napisu neco jako minirecenzi jak jsem s nimi spokojen po teto dobe. A predesilam, ze spokojen jsem velmi!

Odesláno
Olda

Ta změna u ukazatele dne a noci je u mých asi stejná.

Dík.

Asi nebudu čekat na konec záruky. Posunutí o pár zoubků by mělo vše řešit.

• po 2 týdnech...
Odesláno
lidi já mám takovou smůlu......prdlo mi sklíčko u hodinek u vostok an 225 mrya .....nevydrželi náraz na dlaždičky v kopelně a měsíc mi to budou  spravovat,paráda neee

Jojo, dlazdicky jsou nebezpecne. Neni se co divid, ze nektere hodinky maji "sklicko" plastove.

Odesláno

Já bych to reklamoval! Jak to, že se nerozbily dlaždičky??? Měly by opadat i s betonem... :D :D :D

Odesláno
lidi já mám takovou smůlu......prdlo mi sklíčko u hodinek u vostok an 225 mrya .....nevydrželi náraz na dlaždičky v kopelně a měsíc mi to budou  spravovat,paráda neee

Mě upadly K3 na dřevěnou podlahu, a zvenku bez poškození, nicméně po 24 hodinách nabraly 4 min zpoždění a do rána stály, prostě horror. Teď jsou u pana Baranova už od 11., bohužel jsem se mu strefil do dovolené. Tolik k shock-proof.. Být tebou, počítám i s opravou strojku, máš v těch Mriyích také cal. 2432..-

Odesláno

No já mám taky Vostok K3 Submarine a zatím bez problémů. Spadly mi jenom jednou na koberec z cca 0,75m. Jinak jsem s nima už i kopal chodníček k brance u sebe doma a zatím přežily všechno...

Odesláno

Po zhruba měsíci každodenního nošení musím zopakovat, že jsem s K3 na nerezovém tahu naprosto spokojen. Už mou vinou schytaly jeden drobný škrábanec na minerálním sklíčku a jeden ještě drobnější na lunetě, ale jinak k žádným nedobrovolným testům odolnosti nedošlo. Odchylka bývá nyní konstantních 15 s/den, což je solidní.

Že se líbí mně, je jasné, ale sklízím s nimi úspěch i u přítelkyně a přátel. Někteří z nich možná brzy rozšíří řady nemocných Chronomagem...:)

Odesláno

MINIRECENZE vostok europe komandirskie po 5ti mesicich denniho pouzivani.

Takze jelikoz nejsem psavec, tak budu strucny. Prevazuje spokojenost, zvlast za porizovaci hodnotu nemaji chybu! (premyslim o dalsich vostokach ci poljotech jako o darku pro otce)

Presnost: - naprosto dostatecna, vetsinou udelaji za den okolo + 10 vterin, serizuji je asi jednou tydne, kdyz maji okolo minuty "fora". Mne to tedy takto naprosto staci. Nekdy se stane (tak 2 x za mesic, ze se vychylka zmeni vice, ale tim myslim treba max. 30 sekund denne. Co se tyka ukazovani casu, jsem spokojen a posledni dobou uz tu presnost vubec neresim, vim, ze se na ne mohu spolehnout. Rezerva chodu - nevim, jeste se nikdy nezastavily.

Design: Me se libi :) Je to trochu retro, hlavne je to neco jineho, hodinky vzbuzuji pozornost (... " a to jsou vazne ruske?" ...)

Provedeni a provozni vlastnosti: Tady par malych bodiku dolu, ale za ty penize ... Sroubovaci korunka ma podle me trochu pochybny zavit, nekdy se spatne chyta - davam si pozor abych to nestrhnul. Vodotesnost - bez problemu, na koupani je ale sundavam, hlavne kvuli reminku.

Odolnost proti poskrabani - no tech 5 mesicu je na nich pri blizsim zkoumani videt, jak na oceli (hlavne na lestenych mistech), tak na sklicku - par skrabancu. Nikdy jsem neresil nejaky prach pod sklickem - neco tam asi bude, nikdy jsem neotviral zadni vicko. A propo - zadni vicko s napisy v oceli je pekne osoupane o kozeny reminek (o tu podlozku) - nevadi mi to, neni to videt.

Nosim je denne, od rana do vecera a zazily teda peknych par slupek :) - nejcasteji futra dveri, sklo u dveri auta, eskalator (kovovy bok) v metru uz taky zabrousil ... vubec se nedivim, ze tam nejake skrabance jsou. Ale neni to vubec videt, jen pri blizsim zkoumani, jinak je to pekny kus hodin (zvlast na mem zapesti) typu ocel a sklo.

Reminek - prekvapive vypada stale jako novy! A nosi se to moc pekne, za necely pulrok se reminek vytahl o jednu dirku, mozna jsem ale spis zhubnul (beru rok nejaky svinsky leky ...)

Tak tot vse, ma-li nekdo nejaky dotaz, zodpovim!

• po 3 týdnech...
Odesláno

včera mi konečne (po týždni :) .. ) prišli Arktiky model 40 z ehodinarstvi. Sú to moje prvé mechaniky snáď po 15 rokoch :) Som zvyknutý na masívne Fossilky so širokým koženým remienkom, takže sa mi zdali na prvý pohľad celkom malé. Zaujímavé je že séria sa mala končiť na 999 ale ja mám 1104/3000 ... Po jednodňovom používaní sa mi ale páčia čoraz viac takže zatiaľ maximálna spokojnosť :) Takže prvý dojem:

+dizajn.... ten ja fakt perfektný, asi by som na ňom ťažko niečo menil, možno by mohli byť zo 2-3mm širšie ale začínam si zvykať na ich dosť neobvyklý tvar ...

+presnosť ... nechápem ako to robia v sajuze ale hodinky som nastavoval o polnoci, po 10hodinách meškali snáď ani nie sekundu, teraz som ich kontroloval znovu po cca 18 hodinách a je to asi tak na +1.... je to vobec normálne????

+24hodinový ukazovateľ....neviem ako kdo ale ja mám občas problém rozoznať malú a veľku ručičku, takto behom sekundy viem ktorá bije - parádna vec je aj ten farebný ukazovateľ, u nás ale asi nemá veľa možností použitia - možno po nejakej dvojdňovej nasávacej akcii, inak snáď len v ponorke a za polárnym kruhom :)

+podsvietenie... superluminova snáď z Černobylu, večer som ich nasvietil pod obyč žiarovkou a ešte nadránom boli perfektne čitateľné

+spracovanie - za 3900 by som také niečo fakt nečakal...

-korunka - tá je fakt tragická, dá sa ale zvyknúť, sekundovku stačí podržať a neskáče

-"karbónový" remienok...vyzerá síce zaujímavo, privítal by som ale širší, klasický kožený, možno si ale zvyknem

-veľkosť strojku a zbytočné pseudodetaily na ňom..ale to už by som chcel asi veľa

Odesláno
No, přes průhled dýnka ty strojky z většiny Vostoků vypadají docela dobře, ale po otevření už to tak slavné není (malý strojek, hodně velký plastový spacer, barvené šroubky mírně poškrábané při montáži atd. :( ), tady jsou otevřené K-3 Submarine:http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=281&p=3

Po mé včerejší premiéře jako hodináře-extraamatéra za ten veliký spacer děkuju nebesům, radši nedomýšlet, jak by moje K-trojky jinak dopadly. Spacer je totiž pevně spojený se strojkem, takže lze strojek bez nebezpečí vyjmout pinzetou a přitom se ho ani nedotknout.

2 proof: Jakpakto, že K3 na tvoji fotce maji v sobě cal. 2446 ? Výrobce uvádí v K3 cal. 2432, a alespoň v mém případě má pravdu :). Ne že bych podle fota viděl mezi těmi kalibry jakýkoliv rozdíl..

• po 2 týdnech...
Odesláno
Olda

Ta změna u ukazatele dne a noci je u mých asi stejná.

Dík.

Asi nebudu čekat na konec záruky. Posunutí o pár zoubků by mělo vše řešit.

Indikátor den/noc posunut u hodináře v Galandově ulici (zmiňován v nějaké vlákně o Aviatorech). Záležitost tří hodin.

Odesláno

Oldo, prosím tě, jako že 3 hodiny to upravoval, nebo že o 3 hodiny posunul? A chtěl za to hodně? Dík

Odesláno

X-Bob: Po třech hodinách mi posla SMSku že je hotovo. Nechal jsem si je posunout tak, že uhlopříčka černá/červená je při 7(19) hodinách. Posun by měl jít na libovolnou hodnotu. Za 250Kč.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...