Přejít na obsah

Finále o SUUNTO t1c Black Pattern


Onisan

Hodinky SUUNTO  

23 hlasů

  1. 1. ...si zaslou?í za sv?j ?ryvek textu:

    • Skalamander
      6
    • Bananero
      3
    • Skalis
      14

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Skalamander a jeho verše z komedie Tita Maccia Plauta:

 

 

Buď zatracen, kdo vymyslil jsi hodiny

a první u nás zřídil orloj sluneční.

Za mého mládí orlojem byl žaludek

a ten byl přesnější než ňáké novoty.

Když hlad měls, kázal jíst - když ovšem bylo co! -

leč dnes smíš jíst, až uráčí se sluníčku.

 

 

Bananero a úryvek z knihy Jana Sokola "Čas a rytmus":

 

Čas může být dlouhý nebo krátký, člověk ho má a ještě častěji nemá.Totiž na něco má ?a pro někoho nemá. Musel by si ho udělat, ukrást nebo nastavit. Je tu, jako to jediné, co je zadarmo, a přece je drahý. Čas mohu ztrácet, mařit a zabíjet, mohu si ho užívat nebo krátit. Člověku, který na něco netrpělivě čeká, nabízí čeština i odlišné slovo: ?To je doba!" Němci se v takové souvislosti dovolávají dokonce věčnosti: Es dauert eine Ewigkeit! Někdo má na všechno dost času a u jiných se ptáme, kde na to berou čas? Někdo neví, co s časem, ale Benjamin Franklin v dopise použil staré anglické přísloví, že čas jsou peníze, a od té doby to kdekdo opakuje. O člověku, který si odseděl trest, nebo o věci, která dosloužila, řekne Francouz il a fait son temps ? odbyl si svůj čas. Odtud je už jen krůček k času jako výměře lidského života: Die Zeit vergeht nicht, aber wir (ne čas, ale my pomíjíme), je staré německé přísloví. Time is the stuff life is made of, říkají Američané, a německé Zeitlebens znamená ?na celý život".

 

?Du selbst machst die Zeit: das Uhrwerk sind die Sinnen, / hemmst du die Unruh' nur, so ist die Zeit von hinnen." -Angelus Silesius, Ewige Sinnreime- (?Ty sám děláš čas ? své mysli hodinami jen pozdrž nepokoj, a čas už žádný není.")

 

 

 

Skalis a jeho Uryvek je z knihy Kafka na pobřeží :

 

Při odchodu z domova jsem si z otcovy pracovny neodnesl jen hotovost. Vzal jsem i malý starý zlatý zapalovač (líbil se mi jeho vzhled i váha) a k tomu zavírák s pořádným ostřím. Vypadá, jako by se s ním měla stahovat kůže z jelenů, ale solidně sedí v ruce a čepel má dobrých dvanáct centimetrů. To není žádný suvenýrový šmejd, jaké se vozívají z ciziny. K tomu jsem si přidal pořádnou baterku, která byla v zásuvce stolu. Sluneční brýle se taky budou hodit, aspoň nikdo nepozná, kolik mi doopravdy je. Jsou tmavomodré, pravé Revo.

 

Váhal jsem, jestli mám vzít i otcovy hodinky Rollex Oyster, na kterých si vždycky tolik zakládal, ale nakonec jsem je nechal, kde byly. Moc se mi sice líbily, ale nechtěl jsem na sebe později upozorňovat něčím tak drahým. Lepší bude pamatovat spíš na praktičnost a vzít si obyčejné digitálky Casio se stopkami a budíkem, co používám vždycky. Ty budou úplně stačit. Navíc se s nimi mnohem snáz zachází. S těžkým srdcem položím Rolexky zpátky do šuplete.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...