Pero55 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Mám tyto hodinky akorát jen trošku horší ciferník, co si o nich myslíte, kdy asi byli vyrobeny, jakou mají cenu, atd. A proč se vyráběli pod názvem vympel přitom to jsou klasický Poljot De luxe. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem Pero55
Návštěvník tolja Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Mám tyto hodinky akorát jen trošku horší ciferník, co si o nich myslíte, kdy asi byli vyrobeny, jakou mají cenu, atd. A proč se vyráběli pod názvem vympel přitom to jsou klasický Poljot De luxe. Jsou ze 60.let, je to nejtenčí strojek v bývalém RVHP (Poljot 2209), klasické, elegantní, společenské hodinky, domnívám se, že Poljot de luxe byl na export, a vympel byl určen pro SSSR - už podle bukvic na cifru. V 80. letech tenhle strojek ve vzhledově ošizené verzi do hodinek osazoval běloruský Luč. Cenu si najdeš na aukru - je to podle stavu - obvykle řád stovek, a když jsou eňoňuňo, a třeba s bílým cifrem, tak do 2K.
haslermetra Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Jen bych doplnil tolju: V roce 1961 jako první v SSSR začal 1.moskevský závod vyrábět velmi tenké hodinky se sekundovou ručkou."Vympel", kalibr 2209 měl výšku 2,9 mm a 23 kamenů a první třídu přesnosti.Výška puzdra byla jen 5mm.V roce 1963 byly hodinky "Vympel" na mezinárodním veletrhu v Lipsku oceněny diplomem a zlatou medailí.Vyráběly se do roku 1975 a pak byla technologie přesunuta do minského hodinářskáho závodu (Luč). Od roku 1964 se hodinky z prvního moskevského závodu označovaly obchodním názvem Poljot.Obchodní značka závodu byly zaregistrována v 30 zemích a je dobře známá po celém světě. V roce 1965 začala vároba ultraplochých hodinek Poljot 2200 s výškou mechanismu 1,85mm.Tato práce opět potvrdila vysokou úroveň dovedností konstruktérů a technologů závodu.Výška pouzdra podle provedení byla od 3,8 do 4,5mm. TADY jsem čerpal informace.
Pero55 Odesláno 11. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Takže teoreticky by tyto hodinky měli být vyrobeny mezi rokem 1961 a 1964, když se to pak přejmenovalo na Poljot.
charles Odesláno 13. září 2010 Nahlásit Odesláno 13. září 2010 Mám tyto hodinky akorát jen trošku horší ciferník, co si o nich myslíte, kdy asi byli vyrobeny, jakou mají cenu, atd. A proč se vyráběli pod názvem vympel přitom to jsou klasický Poljot De luxe. Hodinky Poljot De luxe 23j jsem nedavno videl v jednom bazaru v Maiselove ulici v Praze. I kdyz moc oblekovky nemusim, tak tyhle se mi na prvni pohled docela libily. Stály 1400 Kč.
odjinud Odesláno 24. července 2012 Nahlásit Odesláno 24. července 2012 Vracím se k starýmu příspěvku, jelikož jsem taky včera na ty Vympely narazil... sice za 500,- ovšem sklo praský (a dost), ciferník zšedlý jak janí sníh... asi nemá cenu, že? Počítám, že tohle sklíčko se jen tak nesežene, ne?Jinak jsem schválně koukal na tu tloušťku a popravdě ji dost degraduje to sklíčko, to je z boku jako kopule hvězdárny jinak musím uznat, že vlastní pouzdro tenký je.
odjinud Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Tak jsem zrovna koupil Vostoky s kal. 2209 a mají jen 18 kamenů a navíc jsou silnější, řekl bych. Takže pod jedním číslem strojku jsou min. dvě varianty - 18kamenů/tlusté a 23kamenů/tenké. Možná jsou i 2209 @ 23 kamenů/tlusté.
Petr_P Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Tak jsem zrovna koupil Vostoky s kal. 2209 a mají jen 18 kamenů a navíc jsou silnější, řekl bych. Takže pod jedním číslem strojku jsou min. dvě varianty - 18kamenů/tlusté a 23kamenů/tenké. Možná jsou i 2209 @ 23 kamenů/tlusté.Prosím, dej sem fotku číselníku a strojku. Já vím celkem o 3 kalibrech označeného jako 2209 (18, 23 a 23 kamenů).
Návštěvník tolja Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Tak jsem zrovna koupil Vostoky s kal. 2209 a mají jen 18 kamenů a navíc jsou silnější, řekl bych. Takže pod jedním číslem strojku jsou min. dvě varianty - 18kamenů/tlusté a 23kamenů/tenké. Možná jsou i 2209 @ 23 kamenů/tlusté. Vostok 2209 a Poljot 2209 jsou dva různé kalibry dvou různých výrobců, mají společnou pouze dekádu a zemi vzniku.
odjinud Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Tak tím se to vysvětluje, díky kluci.
Petr_P Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Vostok 2209 a Poljot 2209 jsou dva různé kalibry dvou různých výrobců, mají společnou pouze dekádu a zemi vzniku.Tady je ten třetí - petrodvorecká (leningradská) Raketa 2209. Je to také velmi tenký strojek s 23 kameny, který byla přímým, leč méně úspěšným konkurentem moskevského Poljotu 2209 (Vympel). Dnes je poměrně vzácný.
brut12358 Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 Nejenom podle mě ale Poljoty de Luxe jsou jedny z nejhezčích oblekových hodinek. Zrovna tyhle, nevím rok výroby jsou povedené a jako nové. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
2139103620 Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Odesláno 22. května 2015 Pripájam sa aj ja s fotografiou mojich hodiniek Poljot s kalibrom 2209. Tento model nenesie nápis de luxe, nie sú ani najtenšie (ako napríklad hodinky Lúč s týmto istým strojčekom, ktoré tiež vlastním), ale to bude asi tým, že sú (teda aspoň sa to na nich píše) vodotesné. Korunka vypadá, že nieje originál, pretože je asi 1 mm od okraja púzdra. Inak ten ich ciferník je v skutočnosti oveľa krajší ako na fotke. Stav posúďte už sami... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Paketa Odesláno 20. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2017 Se vším co je výše se dá souhlasit. Domnívám se že jde skutečně o hodinky Vympel pro domácí trh, jelikož podle druhu označení strojku (1mčz v kosočtverci do 1963, pak v pětiúhelníku) jde o stroj vyrobený po roce 1963, tedy v době kdy už byla užívána značka Poljot. Jinak krásné hodinky a to všechny zde prezentované.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se