horal Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 BWC SWISS cal. Unitas 6380 Po dlouhé době se mi podařilo získat díky kubsonovi, za což mu patří můj velký dík, hodinky firmy BWC se strojkem Unitas 6380 vyráběné někde kolem roku 1970. Během minulého roku se objevily na e-Bay dvakrát, letos poprvé a skončily u mě. Dlouho jsem hledal něco v oceli s dobrým strojkem, mimostředkou, datumem a číselnými indexy. BWC byly vhodným kandidátem. Měl jsem kdysi Courage. Průměr hodinek 36 mm bez korunky mi vyhovuje navzdory aktuálním trendům. Díky velikosti strojku, 13?, je pak zaručena nadčasově vyvážená dispozice ruček, datumovky a mimostředky vzhledem k velikosti ciferníku a potažmo i pouzdra. Poslední fotka dokumentuje srovnání s klasikou SEIKO 5. Sklíčko je plastové s výhodou ?snadné? údržby. Přesnost a délka chodu je v rámci dispozic strojku. Jedinou výhradu mám k odolnosti proti vodě, je zde uváděna pouze 30M, v reálu jsem neověřoval. Vyšly mě na necelé dva tisíce i s ozdravným pobytem u hodináře (pan Wildt). Hoví si tak bez uzardění na zápěstí (17 cm) k mé plné spokojenosti. Nikde nepřekáží a nádherně tikají. Mám je na takové to domácí nošení. Fotky jsou jaké jsou, nejsem žádný vyučenec a pánové zajisté prominou. Pouzdro: ocelové průměr 36 mm bez korunky, ?výška? 41 mm, tloušťka 10,5 mm, rozteč nožek 19 mm. Strojek: Unitas 6380, 17 jewels, mechanický, ruční nátah, velikost 13?, doba nátahu 40 hodin. Ciferník: Černý, průměr 31 mm, indexy a ručky s luminiscencí dobové kvality (ručky svítí trochu víc).
horal Odesláno 24. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2010 kibi napsal: gratuluju! bylo by zajimave je vyfotit s BWC 41 mm pro porovnani... Já velké už bohužel nemám. Z mé strany není problém se domluvit. Pokud budeš mít chuť fotit, jsou k dispozici. Father & son set
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se