Přejít na obsah

Forum džentlmenů?

Doporučené příspěvky

Návštěvník salamio
... salámio kterého mám jako ignorovaného...

Aha, tak to on chudák ani pořádně neví, proč už není moderátorem. Nyní již chápu některé jeho frustrace ? musí to být stresující pocit, cítit se hříčkou osudu, které se přiházejí různé věci, aniž by člověk věděl proč :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto je dle mě nejlepší definice gentlemana která sem byla vložena... Její formulace nabízí dostatek podnětů pro zamyšlení, je však dostatečně krátká :)

Druhé místo obsadil HCIQ a jeho květnatá odpověď.. :)

květnatá odpověď..no dobrý :thumbsup_anim: . Ještě si dovolím okomentovat část té práce, co se ti tak moc líbila např.

Gentlemanem se člověk nerodí, nýbrž stává. Gentleman je produktem umění, konkrétně zušlechťování. Je důsledkem výchovy a vzdělání; formování vkusu a charakteru. Novověký gentleman je následníkem středověkého rytíře, jehož mnohé charakteristiky, např. ohleduplný a galantní vztah k ženám a dívkám, sdílí. I když je schopen bojovat, je v jednom aspektu pro gentlemana klíčové -, důraz na vojenské ctnosti, jenž je pro rytíře konstitutivní, je u gentlemana fakultativní.

Toto, co se ti tak líbilo, je definice padnoucí jak ulitá, na neúplného sociálně adaptovaného psychopata. Hlavní rysy, jak je psychiatrie rozeznává:

I Afektivní rozměry

nepřítomnost výčitek svědomí

II Interpersonální rozměry

nápadná výmluvnost

povrchní půvab

velikášství

manipulátoři

III Životní styl

potřeba trvalé stimulace

nudí se

parazitní styl života

Statistiky uvádí že v populaci je cca 4% mužů s antisociální poruchou a necelé jedno procento žen, což by mohlo vysvětlovat téměř nulový výskyt gentlemanek. dále pak psychiatrie rozeznává:

neúplné psychopaty

sociálně obratné psychopaty

úspěšné psychopaty

emoční vampíry

vyprázdněné duše

deprivanty

A celé toto zakončím citátem Thomase Hobbese z knihy Leviathan:

Cena člověka a jeho hodnota je v tom, zač stojí, tak jako je cena jiných věcí tj, kolik by se vyplatilo za užití jeho síly a moci. Není tedy naprostá nýbrž závislá na potřebě a úsudku jiných.

Tak a teď se s tím popasuj Onione :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio
...

Toto, co se ti tak líbilo, je definice padnoucí jak ulitá, na neúplného sociálně adaptovaného psychopata. Hlavní rysy, jak je psychiatrie rozeznává:

I Afektivní rozměry

nápadná výmluvnost

povrchní půvab

velikášství

manipulátoři

III Životní styl

potřeba trvalé stimulace

nudí se

parazitní styl života

Bych ještě doplnil podle této klasifikace:

I Afektivní rozměry

6 - Zm.d hraje tvrdě a dává rány zezadu.

9 - Zm.d hraje na body.

1 - Zm.d rád tlachá.

4 - Zm.d je nekonzistentní.

5 - Zm.d neumí zacházet s lidmi.

8 - Zm.d hodně dbá na svou image.

III Životní styl

2 - Zm.d vysává.

3 - Zm.d líže kliky.

7 - Zm.d neudělá nic pořádně.

10 - Zm.d je kolektivní.

Odkaz ke komentáři

květnatá odpověď..no dobrý :thumbsup_anim: . Ještě si dovolím okomentovat část té práce, co se ti tak moc líbila např.

Gentlemanem se člověk nerodí, nýbrž stává. Gentleman je produktem umění, konkrétně zušlechťování. Je důsledkem výchovy a vzdělání; formování vkusu a charakteru. Novověký gentleman je následníkem středověkého rytíře, jehož mnohé charakteristiky, např. ohleduplný a galantní vztah k ženám a dívkám, sdílí. I když je schopen bojovat, je v jednom aspektu pro gentlemana klíčové -, důraz na vojenské ctnosti, jenž je pro rytíře konstitutivní, je u gentlemana fakultativní.

I Afektivní rozměry

nápadná výmluvnost

povrchní půvab

velikášství

manipulátoři

III Životní styl

potřeba trvalé stimulace

nudí se

parazitní styl života

Statistiky uvádí že v populaci je cca 4% mužů s antisociální poruchou a necelé jedno procento žen, což by mohlo vysvětlovat téměř nulový výskyt gentlemanek. dále pak psychiatrie rozeznává:

neúplné psychopaty

sociálně obratné psychopaty

úspěšné psychopaty

emoční vampíry

vyprázdněné duše

deprivanty

A celé toto zakončím citátem Thomase Hobbese z knihy Leviathan:

Cena člověka a jeho hodnota je v tom, zač stojí, tak jako je cena jiných věcí tj, kolik by se vyplatilo za užití jeho síly a moci. Není tedy naprostá nýbrž závislá na potřebě a úsudku jiných.

Tak a teď se s tím popasuj Onione :thumbsup_anim:

Super... z toho jasně vyplývá, že jsem gentleman :) :ph34r: :cigar:

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Bych ještě doplnil podle této klasifikace:

I Afektivní rozměry

6 - Zm.d hraje tvrdě a dává rány zezadu.

9 - Zm.d hraje na body.

1 - Zm.d rád tlachá.

4 - Zm.d je nekonzistentní.

5 - Zm.d neumí zacházet s lidmi.

8 - Zm.d hodně dbá na svou image.

III Životní styl

2 - Zm.d vysává.

3 - Zm.d líže kliky.

7 - Zm.d neudělá nic pořádně.

10 - Zm.d je kolektivní.

TY VOLE TO SEM CELEJ JAAA......HELE CO TO TAM SCHAZI ZA PISMENKO NA ZACATKU KAZDYHO RADKU AT SE MUZU POJMENOVAT PRAVYM JMENEM..............jinak ten Dantechno to je ale koumak.Clovek by neveril ,jakyho vola ze sebe nekdo dokaze udelat,kvuli honeni rekordu v prispevcich

Odkaz ke komentáři

Pro mne je vítězem Diamondking a na druhém místě Hciq.... Dantechno definoval slušňáka kterého má každý rád, každý by ho chtěl za souseda, ale ..... :D

Tak zase nic , Sportku jsem uz vzdal a tohle byla posledni moznost jak neco vyhrat .....

Odkaz ke komentáři

.....no..jak to říct..sice jsem už poslal Onionovi adresu, ale myslím, že není problém to taknějak uvést na pravou míru. Odkazuji na příspěvky v tomto vlákně #75 a #76. Takže se vzdávám Mého vítězství ..bude záležet na Onionovi jak rozhodne. Zatím jsem neměl a doufám nemám na tomto fóru žádné nepřátele a chci aby to tak pokračovalo dále.

Odkaz ke komentáři

.....no..jak to říct..sice jsem už poslal Onionovi adresu, ale myslím, že není problém to taknějak uvést na pravou míru. Odkazuji na příspěvky v tomto vlákně #75 a #76. Takže se vzdávám Mého vítězství ..bude záležet na Onionovi jak rozhodne. Zatím jsem neměl a doufám nemám na tomto fóru žádné nepřátele a chci aby to tak pokračovalo dále.

"soutěžilo" se o to kdo nejlépe odpoví ... a odpověď citací je brána jako plnohodnotná snad všude na světě... Takže bych z toho nedělal nějaký teátr... a to že tohle vlákno leželo v žaludku určité partičce.. no co se s tím dá dělat, ale asi je to jedno :) Hodinky ti zašle moje asistentka až bude mít pokupě všechny adresy :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...