huskye Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Odesláno 2. května 2010 Ahoj, koupil jsem si dvoje starší hodinky, chtěl jsem teda jedny, ale nějak mě zaujaly ty citizeny :-) Říkal jsem si, že si je zkusím nejdříve sám trochu opravit, podle rad tady na foru, ale narazil jsem hned na pár zádrhelů. Začal jsem s timexy a nemůžu přijít na to jak je rozebrat... Rád bych vyndal z těla hodinek strojek s ciferníkem, abych mohl potom v klidu vyčistit a vyleštit tělo a sklíčko, ale nemůžu přijít na to jak. Odklonil jsem pacičky, které jsem myslel, že strojek drží, ale nejde s ním hnout a nevím ani jak vytáhnout korunku, jestli jen silou? Omlouvám se, ale stály 400Kč tak na nich chci experimentovat :-) Co se týče citizenů, chtěl bych vyleštit jen ten žlutý rámeček a znovu nabarvit tělo. A podle výsledku buď nechat pozlatit opět ten rámeček nebo nechat tak. Ale opět netuším, jak sundat sklíčka, abych je nezničil a hlavně, čím to tělo načernit? Modelářskou barvou se bojím, že by to byla moc silná vrstva. Normálně černou obnovuji barvu na mašinkách ( ) ale někdy se udělá malý stek nebo stopa po štětečku a to by na hodinkách vadilo... Jinak ty citizeny jdou hezky a za dva dny se skoro neopozdili. Ale ty timexy se za den opožďují o cca 15 minut a někdy se zastaví a je třeba jima klepnout. Nevíte kolik by mohlo přibližně takové seřízení stát? Jestli se to vůbec u nich vyplatí? Díky :-)
Dr.Gaga Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Odesláno 2. května 2010 Ahoj, koupil jsem si dvoje starší hodinky, chtěl jsem teda jedny, ale nějak mě zaujaly ty citizeny :-) Říkal jsem si, že si je zkusím nejdříve sám trochu opravit, podle rad tady na foru, ale narazil jsem hned na pár zádrhelů. Začal jsem s timexy a nemůžu přijít na to jak je rozebrat... Rád bych vyndal z těla hodinek strojek s ciferníkem, abych mohl potom v klidu vyčistit a vyleštit tělo a sklíčko, ale nemůžu přijít na to jak. Odklonil jsem pacičky, které jsem myslel, že strojek drží, ale nejde s ním hnout a nevím ani jak vytáhnout korunku, jestli jen silou? Omlouvám se, ale stály 400Kč tak na nich chci experimentovat :-) Co se týče citizenů, chtěl bych vyleštit jen ten žlutý rámeček a znovu nabarvit tělo. A podle výsledku buď nechat pozlatit opět ten rámeček nebo nechat tak. Ale opět netuším, jak sundat sklíčka, abych je nezničil a hlavně, čím to tělo načernit? Modelářskou barvou se bojím, že by to byla moc silná vrstva. Normálně černou obnovuji barvu na mašinkách ( ) ale někdy se udělá malý stek nebo stopa po štětečku a to by na hodinkách vadilo... Jinak ty citizeny jdou hezky a za dva dny se skoro neopozdili. Ale ty timexy se za den opožďují o cca 15 minut a někdy se zastaví a je třeba jima klepnout. Nevíte kolik by mohlo přibližně takové seřízení stát? Jestli se to vůbec u nich vyplatí? Díky :-) Pěkně. Ty Citizeny jsou velmi zajímavý. Ale nic Ti k tomu neřeknu. Zřejmě by bylo nejlepší ten lak úplně strhnout a kompletně ho obnovit. Jinak na tom budou věčně mapky nebo kazy. Ale sám to nedělej. Sklíčka tam budou asi jenom napressnutá. Ale pokud jsou armovací, tak je pořádně ani nevyndáš a když je vyndáš, tak je už nezandáš. Pokud to jsou minerální skla, tak to se na to vykašli rovnou. :-) Timex: korunku bys měl vyndat povolením šroubku vedle korunky / za hřídelí korunky na strojku, nebo zmáčknutím tlačítka na strojku. Jak tak koukám na ty hodinky, zřejmě to bude ten šroubek, co je vidět na strojku vedle hřídele. Ale ruku to ohně za to nedám, fotky nejsou zrovna šťastně vybrané a hodinky bych musel držet v ruce. Pokud mají hodinky ráfek, tipoval bych, že to půjde ven přes něj. Pokud ne, vyndáním korunky by ti mohl povolit i strojek. Nikdy jsem ty hodinky v ruce nedržel, tak nevím. To, co tu je, je pouze můj názor a domněnka, nikoli fakt...
huskye Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2010 I tak moc díky :-) Ty citizeny bych nerad poškodil a sklíčka jsou opravdu minerální. Takže nechat na hodináři jo? :-) Právě jsem si myslel, že bych tu černou shodil a znovu nabarvil, nebo podle toho jaký bude povrch pod tím, nechal třeba jen tak bez barvy buď vyleštit nebo vybrousit. Jinak na nich neni ani co dělat, fungují hezky a vypadají ještě líp. Ty timexy ještě zkusím vyfotit jinak, dělámt o poprvé tak nevim jaké fotky jsou nejlepší :-)
Dr.Gaga Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Btw, vidím, že ty Timexy beží. Co jim je? Na oddělávání korunky je to opravdu ten šroubek, co jsem říkal. M
huskye Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2010 Btw, vidím, že ty Timexy beží. Co jim je? Na oddělávání korunky je to opravdu ten šroubek, co jsem říkal. M Ano, běží. Ale chci vyleštit a vyčistit tělo, vidíš jak je to už vyžrané. A taky sklíčko vyleštit. A nechci aby do strojku padal bordel z broušení. Když se mi to povede, tak je chci pak někde zanést do hodinářství kvůli seřízení, ale ještě jsem se po žádném nedíval :-) Protože se za den seknou o 15 minut, což je moc :-) Nemáš představu kolik to může stát? Jestli to tedy jde vůbec :-P Ve výsledku bych rád citizeny měl jen buď vystavené, nebo možná časem i prodal. A nosit chci zatim timexy. Protože se mi více na nošení líbí. Jen nikde nemůžu sehnat správný řemínek, který mám k nim vysněný :-) Hlavně se chci ale naučit je restaurovat, aspoň z venčí. Protože se dají docela levně na ebay vydražit i luxusnější značky, bohužel v takovémhle stavu :-)
huskye Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Tak přidávám další fotky, více už tam k focení Tak jestli to z toho pochopíš, budu rád když mi poradíš jak je rozdělat. Korunku se mi sundat podařilo, teď ještě jak to vytáhnout celé. Už tam nevidím nic co ještě udělat a pořád ten strojek drží jak přilepený... A nerad bych uvolnil nějaký šroubek, co by rozdělal ten strojek, protože to bych už nesložil Jo a ještě dotaz. Asi se to nemá dělat zmagnetizovaným šroubovákem že? Upraveno 3. května 2010 uživatelem huskye
Dr.Gaga Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Pěkný fotky. Díky. Ten šroubek si neměl vyšroubovat úplně. To jsem Ti jaksi zapomněl napsat... Sorry. Má se jenom povolit. Pokud ho vyšroubuješ, hrozí, že Ti na druhé straně upadne ten držák a potom se to dává zpět tak, že se musí vyndat ciferník. Stejně, když se liší čas o 15 minut, tak to není dobré. Ale to může být jenom spečený vlásek apod. Podle toho, co vidím, je to bajonet. Profi hodináři, vyvraťte, nebo potvrďte. S tím strojkem by se zřejmě mělo otočit buď na jednu, nebo na druhou stranu, aby se dal vyndat. Ale opatrně, opět: ruku do ohně bych za to nedal... Edit: na zmagnetizovaný šroubovák zapomeň!!! Koleduješ si o zničení. Třeba se o 15 minut rozcházejí, protože jsou zmagnetizované. Projeď ten šroubovák pomaličku okem pájky. Pomalu! A opovaž se tu pájku při tom vypnout, jinak si ho zmagnetizujes úplně... Upraveno 3. května 2010 uživatelem Dr.Gaga
huskye Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2010 (upraveno) tim ho opravim? kdyžtak koupim jinej, to je fuk. Ale jak jsem vyndal ten šroubek úplně, tak jinak nic jiného neupadlo, jen pacička co držela tu korunku, snad jí tam s pinzetou dám. tak snad jsem to nerozmontoval více než jsem chtěl jakej vlastně držák jsi myslel ty? Jinak díky moc za rady, koukal jsem na tvoje vlákno s omegama, se až stydim s čim se tu babrám já edit: je vlastně nějaká šance na seřízení, nebo se s tim dělám zbytečně? Upraveno 3. května 2010 uživatelem huskye
Dr.Gaga Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 tim ho opravim? kdyžtak koupim jinej, to je fuk. Ale jak jsem vyndal ten šroubek úplně, tak jinak nic jiného neupadlo, jen pacička co držela tu korunku, snad jí tam s pinzetou dám. tak snad jsem to nerozmontoval více než jsem chtěl jakej vlastně držák jsi myslel ty? Jinak díky moc za rady, koukal jsem na tvoje vlákno s omegama, se až stydim s čim se tu babrám já edit: je vlastně nějaká šance na seřízení, nebo se s tim dělám zbytečně? Bry tro... :-) Mozna, ze je to nejakej levnejsi system. Normalne to byva tak, ze na jedne strane hlavni zakladny je pouze sroubek, na druhe strane (nepristupne, pod cifernikem) je tahle pacicka, cos ji dal pryc, u natahovacich kol. Pokud ji mas takhle zvenci, tak to je ok. To ji tam das zpet. Sroubovak v pajce odmagnetujes. Pokud ti to nepujde, delas neco spatne. S pinzetou to udelej taky, pokud bude zmagnetovana, jinak bych skoro rekl, ze to tam nedas :-D. Doporucoval bych hodinky kompletne vycistit. Az budou vycistene, ty, nebo hodinar (podle toho, kdo to bude cistit) se teprve bude zajimat o to, jak je seridit. S velkou pravdepodobnosti se stane, ze po vycistneni se srovnaji a odchylka bude v radu vterin. Nestyd se za to, co delas. Je to lepsi se v tom nevrtat. Ja jsem jenom magor...
huskye Odesláno 4. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2010 No mě to docela baví, jsem zvědavej jak to dopadne :-) vyčistit asi znemaná rozebrat úplně a vyčistit každej díl, nebo to stačí v něčem vyprat a pak prokápnout olejem? :-P No můj hlavní cíl teď je ten strojek vyndat a to prostě nejde :-)
rubus32 Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Mně s automatama od Timexů už dva hodináři vyhodili, že prý je to nýtovaný a rozebírat strojek by byla strašná práce, přitom možná by stačil jen vyčistit, nevím, sám tomu nerozumím, nicméně nevíte o někom, kdo by byl ochoten do strojku aspoň šahnout a pokud by to nebylo na celkovou renovaci, opravit? Vypadají pěkně, zdaleka ne tak opotřebovaně, večer hodím fotku strojku.
Dr.Gaga Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Nemáčet, nemýt. Rozebrat a každý díl hezky naložit do benzínu. Nekapat olej dovnitř. Maximálně lehce potřít olejem osičky, krom kotvy. Rubus32: jsi z Prahy?
huskye Odesláno 4. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Nemáčet, nemýt. Rozebrat a každý díl hezky naložit do benzínu. Nekapat olej dovnitř. Maximálně lehce potřít olejem osičky, krom kotvy. Rubus32: jsi z Prahy? no na to abych je rozebíral sám si asi netroufám. Nevěřim tomu, že bych je ještě někdy dokázal složit. navíc jeden šroubek jsem sundal a je to tak malý že jsem ho pak málem už ani na stole nenašel Nevíš náhodou kolik to cirka může stát, takový pročištění? Jestli se neoplatí spíš koupit jiné
Dr.Gaga Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Pročistit = generálka. Chlápek na Starostrašnický to dělá tuším za 3 nebo 4 kila. Do 5 stovek by ses měl vejít...
rubus32 Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Přidávám fotky mého kousku. Kde je hodinář na Starostrašnický? V Praze nebydlím, ale občas tam jezdím.
huskye Odesláno 5. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2010 máš ten samej strojek co já :-) dneska mi hodinářka řekla, že to je úplně bez kamenů ten strojek a takovej mi prý nikde nikdo nevezme a nevyčistí... proč na těch kamenech při čištění tak záleží? Vím k čemu tam jsou, ale nechápu co to má co společného s čištěním...
Dr.Gaga Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Znamená to, že to je totálně nekvalitní strojek. Za opravu by bylo více, než za jdoucí hodinky. Už to vidím, že tam jsou nýty. Proč asi - ten strojek je jednorázový, vůbec se nepočítá s rozebíráním a čištěním. Ke kamenům: kameny nereznou, neoxidují a ničí se podstatně méně. A hlavně, dají se vyměnit. Tohle zřejmě budou jenom díry v dílech. Kdyby bylo něco vyběhaného, musí se vyměnit celý díl, nebo celá základna. A kdo se s tím dneska bude shánět? Edit: hodinářství na starostrašnický je v prvním bloku od metra Strašnická nalevo. Upraveno 6. května 2010 uživatelem Dr.Gaga
huskye Odesláno 6. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Takže ty timexy ani nerozeberu tim pádem? Takže i učební pomůcka padá? A tedy zpátky k citizenům... Rád bych obnovil černou barvu a vyleštil tu žlutou. Myslíte že má cenu se pokoušet o rozebrání a případně jak na to, nebo tu černou část, zlatou a sklíčko neoddělím? Bez toho oddělení si neumim představit že bych ty části vyleštil a nabarvil bez vzájemného poškození nebo zabarvení těch ostatních... Díky Upraveno 6. května 2010 uživatelem huskye
huskye Odesláno 14. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2010 nikdo nic? Aspoń mi poraďte když ne sám, kde mám nechat tu černou a zlatou obnovit, hodinář nebo zlatník? Díky
huskye Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 (upraveno) může mi někdo aspoň prosím poradit jak ty citizeny otevřít? Zkoušel jsem to klasicky odklopit, ale buď to je festovně zadělané nebo šroubovací. Když tam jsou vyražené ty perforace na dýnku, znamená to že je to šroubovací a neobejdu se tedy bez nějakého spešl klíče? Díky... Upraveno 16. května 2010 uživatelem huskye
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se