Petr R Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Vážení přátelé, i když jsem se ve svém prodejním vláknu zaklínal, že už vždycky jenom čtvercové hodinky, tak bohužel kousek, na který jsem měl políčeno, nevyšel a abych mohl aspoň trochu ukojit touhu po něčem novém a zároveň si nekoupil něco co nechci, tak jsem se rozhodl udělat si radost novým modelem hodinek, které nějaký čas vlastním a jako "ty horší" nosím především k aktivitám, kde hrozí nějaké poškození. Pro Arctury jsem se rozhodl zejména proto, že se mi neuvěřitelně dobře nosí. Je to tí m tahem, který tak trochu drží tvar, což mi maximálně vyhovuje. Pak taky trochu "ulítlý" design a kinetic drive, kdy má pocit, jako bych měl automaty (pořád se v nich něco hýbe :-) ). Včera tedy dorazil balíček a já se konečně potěšil s novým přírůstkem. Popravdě první co mě překvapilo je velikost. Sice mají jenom o 2 mm větší průměr (45 oproti 43 mm) než starší typ, ale vzhledem k tomu, že luneta je nějaká užší, tak ciferník vypadá o dost větší a tímse zlepšila čitelnost. Trochu nepříjemně mě překvapil tah, který byl na starším modelu lépe zpracován, zejména z vnitřní strany, ale je to spíš pocitově. Naopak průhledné dno, i když z minerálního skla, je super, rád se občas koukám na strojek :-). Chvíli jsme měl strach jestli si zvyknu na velikost, ale mám je celé dopoledne a protože jsou mírně nižší, asi o 3 mm, tak se nosí lépe. Co se týče technických údajů, tak v obou hodninkách je strojek 7L22 Kinetic drive, takže quartz napájený kondenzátorem, který se "dobíjí" pohybem rotoru (a chce to pořádný pohyb, na winderu to nejde). Při plném nabití je reserva chodu 6 měsíců. Sklíčko je safír a ručičky mají luminiscenci, tedy pouze hodinová a minutová, ale vzhledem k jejich velikosti to v noci není nic moc. A teď už následují fotky, ty větší jsou novější:-) (a omlouvám se za kvalitu, ale fotografováním bych se neuživil a není to přístrojem). Petr
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se