Přejít na obsah

PRIM Sport

Doporučené příspěvky

Nebo New X-Bob? Bobe? Dnes je mám s sebou :) Teď ještě změřím poslední aktuální odchylku (zatím jdou nepřetržitě asi týden a průběžně to sleduji, ta přesnost mi přijde na hodinky této cenové třídy docela slušná ..)

Edit: Pár fotek z terénních testů v Saském Švýcarsku, vyhlídka Bastei:

post-3657-127901443042.jpg

post-3657-127901444188.jpg

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jen aktuální informace o měření té odchylky, sice podle hodin na PC, ale pro tuto ilustraci to stačí:

Prim MPM: 14:54:00 --- PC: 14:53:15 ..... takže odchylka + 45'' (od 4.7., kdy jsem MPM seřizoval podle teletextu na TV).

Dal jsem na ně zpět kaučukový tah, s mým ocelovým (byť levným z Parexa) se mi nosily mnohem příjemněji.

Další dojmy - občas jsem postrádal antireflex, ale zase nijak dramaticky.

Čas se na hodinkách odečítá velmi pohodlně (a to asi i díky té pestrosti vzájemně neladících barev indexů a ruček, ta oranžová signální barva svou roli pro pohodlné odečítání času sehrává dobře). Ve tmě po předchozím nasvícení se čas odečítal taky dobře, záporem číselníků ale je skutečnost, že luminiscenční barva je na indexech naplácaná všelijak.

Hodinky jsou trochu těžší, zvláště když je na nich ocelový tah. Ale i tak se nosí velmi dobře. Leštěné pouzdro, které trochu vadilo mým předchůdcům v testu, mně osobně nijak moc nevadilo.

Jediná věc, která mi vadila při nošení těchto hodinek, byla ale ta skutečnost, že je nich ten nápis Prim velký jako vrata, navíc tam podle mne nepatří, i kdyby si ho MPM koupilo tisíckrát, na tohle téma jsme se tu ale již bavili často. Měl jsem z toho prostě dost nepříjemný pocit. Pokud by byl na číselníku nápis MPM Sport a že to má těch 21 kamenů, tak bych ten pocit z těchto hodinek měl mnohem lepší.

Účelem testu bylo ale posoudit hlavně technické parametry těchto hodinek a k tomu můžu za sebe říci, že to jsou dobré hodinky. Rád bych je viděl třeba za rok, jestli to bude možné.

Závěrem se jen ještě chci omluvit, že jsem hodinky otevřel, i když Mischa strojek předtím již vyfotil. Byl jsem ale na ten strojek zvědavý a nemohl jsem si pomoci :)

Onisanovi tímto děkuji za zapůjčení a kdo je nyní na řadě, tak ať se mi ozve, pokud je to New X-Bob nebo Pavča, oba mají můj mobil. Pokud se nikdo neozve, tak bych hodinky asi vrátil Onisanovi, v Praze bychom si je předali pohodlně. Příští týden je sraz pražské sekce, bohužel jsem z diskuse o místu konání tohoto srazu nevyčetl, kde se tedy tento sraz vlastně koná. Budu to sledovat :)

Tak to by bylo za mne asi všechno.

Odkaz ke komentáři

já jsem se do test teamu nehlásil. Rád bych je ale zkusil. Ovšem, aby to mělo cenu, zkusil bych je v srpnu, kdy mne čeká několikadenní výlet na motocyklu (Alpy a &), což by byl docela zajímavý testík, jak si poradí s vibracemi při jízdě na moto několik dní v kuse. Pakliže ale jsou jiní řádně zapsaní zájemci, pak samozřejmě jsou oni na řadě.

Odkaz ke komentáři

Hezký report, já si uvědomuji, že vlastně jiný výsledek, co se týká chodu hodinek se nedá očekávat. Užitý kalibr je použit v mnoha miliónech hodinek, v drtivé většině k naprosté spokojenosti uživatelů. Jeho chod jsem reguloval do mírného plusu a vlastně vše, co zkoušíme, je pro něj mnohokrát úspěšně absolvovaná procedura. Zajímavé jsou spíše postřehy týkající se designu, pouzdra, skla, cifru, atd. Prostě, co to je schopné vydržet. Stroj jako takový je velmi odolný, tam slabiny nenajdeme. Rád bych, aby hodinky prověřil aktivní potapěč v reálných hloubkách, přeci jen, nešroubovací korunka by mohla být v takových podmínkách handicapem. A stejně je legrace, jak chceme všichni zoufale najít hmatatelný nedostatek a on žádný není...... Na Aukru se teď prodávají za 3900 Kč a v quartzu ještě o hodně míň, klobouk dolu, je to férová nabídka.

Já jsem hodinky dostal v krabici od Steinhartů, mám jí doma, táži se tedy onisana, co s ní, poslat zpět, nabídnout někomu k užití?

Upraveno uživatelem mischa
Odkaz ke komentáři

Hezký report, já si uvědomuji, že vlastně jiný výsledek, co se týká chodu hodinek se nedá očekávat. Užitý kalibr je použit v mnoha miliónech hodinek, v drtivé většině k naprosté spokojenosti uživatelů. Jeho chod jsem reguloval do mírného plusu a vlastně vše, co zkoušíme, je pro něj mnohokrát úspěšně absolvovaná procedura. Zajímavé jsou spíše postřehy týkající se designu, pouzdra, skla, cifru, atd. Prostě, co to je schopné vydržet. Stroj jako takový je velmi odolný, tam slabiny nenajdeme. Rád bych, aby hodinky prověřil aktivní potapěč v reálných hloubkách, přeci jen, nešroubovací korunka by mohla být v takových podmínkách handicapem. A stejně je legrace, jak chceme všichni zoufale najít hmatatelný nedostatek a on žádný není...... Na Aukru se teď prodávají za 3900 Kč a v quartzu ještě o hodně míň, klobouk dolu, je to férová nabídka.

Já jsem hodinky dostal v krabici od Steinhartů, mám jí doma, táži se tedy onisana, co s ní, poslat zpět, nabídnout někomu k užití?

Ahoj Mischo, mohli bychom ty hodinky dát dalšímu zájemci o testování v té krabici, X-Bob by měl zájem hodinky otestovat v srpnu, ještě tedy zbývá pár týdnů času, pokud se jiný zájemce neozve, tak by možná bylo dobré je zatím nechat u Onisana, co ten pražský sraz příští týden? Tam kdybychom se sešli všichni tři, tak se nic nemusí posílat poštou :) Co na to Onisan sám? :)

Edit: Oprava jména Boba :) Nikoliv New X-Bob, ale tentokrát jen X-Bob :)

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři

Ahoj Mischo, mohli bychom ty hodinky dát dalšímu zájemci o testování v té krabici, X-Bob by měl zájem hodinky otestovat v srpnu, ještě tedy zbývá pár týdnů času, pokud se jiný zájemce neozve, tak by možná bylo dobré je zatím nechat u Onisana, co ten pražský sraz příští týden? Tam kdybychom se sešli všichni tři, tak se nic nemusí posílat poštou :) Co na to Onisan sám? :)

Edit: Oprava jména Boba :) Nikoliv New X-Bob, ale tentokrát jen X-Bob :)

ahoj apepe, kdyby se o ně nikdo nehlásil, tak já jedu v pátek večer na dva týdny k moři, tam by se dalo vyzkoušet, jak se chovají v soli a písku. Při stavění hradů a koupání v moři začne většina lunet zadrhávat, povrzávat a celkově, povrch dostane zabrat, pro sklo to také není žádný med, těsnění korunky také musí prokázat svou odolnost.

Odkaz ke komentáři

ahoj apepe, kdyby se o ně nikdo nehlásil, tak já jedu v pátek večer na dva týdny k moři, tam by se dalo vyzkoušet, jak se chovají v soli a písku. Při stavění hradů a koupání v moři začne většina lunet zadrhávat, povrzávat a celkově, povrch dostane zabrat, pro sklo to také není žádný med, těsnění korunky také musí prokázat svou odolnost.

Před chviličkou ve vlákně o srazu pražské sekce projevil zájem Widloun - nějak se tedy spolu dohodněte, já v pátek do Prahy nemůžu, chystám se tam zítra, ale budu mít program hodně nabitý, hodinky mám dnes u sebe, kdyby to pro Tebe bylo možné sjet MHD na Zbraslav, tak bych Ti je v restauraci Škoda lásky mohl předat - dnes ale do Prahy nemůžu, něco tu musím ještě v práci dodělat ..
Odkaz ke komentáři

Před chviličkou ve vlákně o srazu pražské sekce projevil zájem Widloun - nějak se tedy spolu dohodněte, já v pátek do Prahy nemůžu, chystám se tam zítra, ale budu mít program hodně nabitý, hodinky mám dnes u sebe, kdyby to pro Tebe bylo možné sjet MHD na Zbraslav, tak bych Ti je v restauraci Škoda lásky mohl předat - dnes ale do Prahy nemůžu, něco tu musím ještě v práci dodělat ..

Já rád přenechám testování povolanějšímu, to jen když vypadalo, že jsou volné. Já bych jim připravil něco chalupářské dovolené - chystám se výměnu vodovodního potrubí, skládání uhlí, výlety po zahradě s motorovou kosou apod - ale slanou vodu a písek k dispozici mít nebudu :)

Jo, a jsem levák a hodinky nosím na levé ruce, takže všechno by měly z první ruky.

Upraveno uživatelem Widloun
Odkaz ke komentáři

Jo, dávám přednost vidlounovi, nošení na levé ruce bude zajímavé, hodinový stroj je konstruován na nošení na pravé ruce, mohlo by se to projevit i na přesnosti jejich chodu. Voda a písek jim neuteče. Tak se spolu domluvte na sraz, to já už tu nebudu. Krabice je doma, neztratí se....

Odkaz ke komentáři

Není to překlep? Já myslel že na levé. Jen jsem chtěl zdůraznit, že u mě to na levé ruce schytají asi víc než u praváka :)

Já jsem taky levák, jak tak jako takový, tak i jako že jsem na všechno "levej" :) Přijď na ten sraz a domluvíme se :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...