petr0793 Posted May 10, 2010 Report Posted May 10, 2010 Jako druhé hodinky budu představovat Omegy Seamaster Chronometer 120m, bicolor. Sice přišly na řadu jako druhé, jsou to ale moje první opravdové hodinky. Dostal jsem je v roce 1997 k promoci. Jak vidíte na přiložených fotkách, jejich stav je velmi zachovalý. A to jsem je nosil denně cca deset let, řemínků jsem měnil, přesně si to nepamatuji, asi pět. Velikost pouzdra je přesně 35mm. Většina si teď pomyslí, že je to málo. Ale schválně jsem udělal fotky hodinek na ruce a myslím, že jsou tak akurát. Ostatně pravzor klasických hodinek Rolex Oyster se pořád prodává ve velikosti 34 - 36mm. A když hodinky nosíte ke košily, měly by se decentně schovat pod manžetu. To jen tak na okraj.... Materiál pouzdra je ocel, luneta, korunka a ciferník jsou ze žlutého 18k zlata. Korunka je šroubovací. Dýnko je šroubovací, pod ním se nachází mosazná poklička, podobné řešení jako u Rolex Millgaus - ochrana kalibru před magnetickým polem. Řemínek je pravý žralok, při denním nošení vydrží rok pěkný, po roce a půl už je výměna nutná. Uvnitř pouzdra je kaliber ETA 2892 A2 v chronometrovém provedení, tedy certifikované od COSC - Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres. V praxi by se tedy neměli uchylovat o více než +/- 6 sekund denně. Hodinky byly dvakrát komletně servisovány u Dušáka, poprvé před osmi lety, pouze vyčištěni a promazání, cena 1200Kč. podruhé před třemi lety, vyměna korunky, tří ozubených koleček, natahovací pružiny, přeleštení, vyčištění a namazání - cena 5500Kč. Nemá smysl popisovat design, to udělají lépe fotky. Snad oceníte mojí snahu a jisté zlepšení od minula. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
rorda Posted May 10, 2010 Report Posted May 10, 2010 Za mě palec nahoru, mají své kouzlo, i když tady obecně nemají bicolory na růžích ustláno ... Jo a zajímavé fotky, některé celkem nápadité ...
petr0793 Posted May 11, 2010 Author Report Posted May 11, 2010 Za mě palec nahoru, mají své kouzlo, i když tady obecně nemají bicolory na růžích ustláno ... Jo a zajímavé fotky, některé celkem nápadité ... Jen upozornění pro Ty, kteří to třeba, tak jako já ještě před nedávnem, také neví: rozklikněte si fotky - výsledek je výrazně lepší než v prezentaci. Než mě to napadlo, myslel jsem si, že fotky projdou ještě další kompresí - ztráta ostrosti...jako z mobilu. - s tou nápaditostí jsem to nechtěl přehánět...abych nedostal napomenutí
Donut Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Nejvíc se mi líbí vlnkované dýnko a uznávám,že na ruce vypadají,přes malý průměr,přiměřeně.... A ta fotka se sklenkou cognacu je super!!
Recommended Posts