Kreuzdorf Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 Tak na mě zas nějak dolehla potřeba udělat si radost, což se obvykle projeví?no asi tušíte jak? Moje volba tentokrát padla na model T10 od firmy Torgoen. Mám pro tuhle firmu slabost, jednak vyrábí jen a pouze letecké hodinky, není moc profláklá (pokud vím, k nám je nikdo nevozí), mám s ní dobrou zkušenost a navíc, mají na dýnku pod logem obrázek P47, což je můj oblíbený eroplán Zajímavé je i nerezové pouzdro o průměru 45mm s černou PVD úpravou, kterou ještě nemám. Hodinky chodí ve velmi hezkém prošívaném pouzdře s pěkně zpracovaným návodem, který samozřejmě není u tohoto modelu příliš potřeba, ale třeba u modelu T01 s kruhovým počítadlem se bez něj rozhodně neobejdete (pokud jej tedy chcete používat, ale mohu potvrdit, funguje skvěle). Na těhlech hodinkách se mi líbí jejich absolutní jednoduchost a přehlednost, asi bylo záměrem designéra, že vypadají jak klasický analogový výškoměr. Jsou to qaurzky, Torgoen ani nic jiného nedělá. Osobně se quarzkám nebráním, mám samozřejmě i mechanické hodinky a automaty, ale občas ráno potřebuju prostě něco popadnout a letět, což splňují právě quarzky dokonale, navíc se nemusím bát, že když s nima někde v práci ťuknu, tak mě to zruinuje, nebo že poškodím nějaký cenný kousek. Ale zpátky k hodinkám, tah je z nějakého plastu, je tužší než guma, původně jsem ho chtěl vyměnit za černou kůži, nebo černý PVD tah, ale zatím to tak nechám, protože ve skutečnosti to nevypadá vůbec špatně. Jediné co mi trochu vadí, je vypouklé sklo, s rovným by vypadaly ještě brutálněji, ale zas to vytváří zajímavé odlesky při pohledu na ciferník, asi jako velká lupa. Luminiscence je díky velkým plochám a silné vrstvě pigmentu nadprůměrná, zajímavá je i luminiscence na vteřinové ručičce. Zahlédnul jsem tady na fóru komentář, že Torgoen není švýcarská značka, nicméně na ciferníku je nápis Swiss made a ten se jak na známo na hodinky jen tak nedostane. Abych to shrnul, hezké a neokoukané hodinky za příjemnou cenu.
cortes1990 Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 áno máš pravdu, zámerom designéra firmi bell & ross bolo navrhnúť takéto hodinky
ricous Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 Já ti nějak nevím - podíváš-li se na jejich webové stránky, tak se Švýcarskem to má (možná) společné jen strojek, jinak se ani nedá poznat, odkud jsou. A ty brajtle alias T02 už ani nemají na webovkách nafocené, stejně jako jiné modely - proč...?
Kreuzdorf Odesláno 13. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2010 Já ti nějak nevím - podíváš-li se na jejich webové stránky, tak se Švýcarskem to má (možná) společné jen strojek, jinak se ani nedá poznat, odkud jsou. A ty brajtle alias T02 už ani nemají na webovkách nafocené, stejně jako jiné modely - proč...? No nechci s Tebou polemizovat, ale řekl bych, že na získání Swiss made je strojek trochu málo, to stačí tak maximálně na Swiss Movement. Žijeme v globalizovaném světě, takže kde máš záruku, že Ti třeba ty "Brajle" nekompletoval Vietnamec žijící ve Švýcarsku Mě osobně by to teda bylo celkem ****, protože k získání Swiss made je potřeba dodržet nějaký jasně daný pravidla, tudíž je to pro mě i záruka kvality.
vikhra Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 TORGOEN nejsou uvedeny na Brand indexu SwissTime.ch, tak by snad ani Swiss Made mít neměly, nebo je to jinak?
spiderer Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 Svycarskej Parnis je zde nanovo, gratuluju, jsou pekny
ricous Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 No nechci s Tebou polemizovat, ale řekl bych, že na získání Swiss made je strojek trochu málo, to stačí tak maximálně na Swiss Movement. Žijeme v globalizovaném světě, takže kde máš záruku, že Ti třeba ty "Brajle" nekompletoval Vietnamec žijící ve Švýcarsku Mě osobně by to teda bylo celkem ****, protože k získání Swiss made je potřeba dodržet nějaký jasně daný pravidla, tudíž je to pro mě i záruka kvality. Postnul jsem svůj názor, který jsem si udělal po shlédnutí jejich webovek. A z nich teda žádnou jistotu nemám, že Swiss Made užívají oprávněně... Tady máš o nich údaje od slovenského prodejce, taky nic konkrétního:"Spoločnosť TORGOEN bola založená skupinou leteckých nadšencov, ktorí chceli produkovať hodinky nekompromisnej kvality. TORGOEN sú špičkové, profesionálne pilotné hodinky s veľmi kvalitnými švajčiarskymi strojčekmi. Na ručičkách a indexoch je unikátna fluorescenčná vrstva, ktorá zabezpečuje dlhodobé a jasné svietenie. Pomocou logaritmického pravítka viete na hodinkách TORGOEN vypočítať priemernú rýchlosť, spotrebu, konverziu mien, malú násobilku..." A pokud Breitlingy kompletuje Vietnamec žijící ve Švýcarsku, tak nevidím problém, aby označení "Swiss Made" hodinky měly (nejde snad o to, kde je měl v ruce ale kde a z jakých součástek byly vyrobeny).
rorda Odesláno 13. května 2010 Nahlásit Odesláno 13. května 2010 Inspirace od jiných značek je snad u téměř celé produkce, ale pokud to někomu vyhovuje, proč ne ...
pykof Odesláno 14. května 2010 Nahlásit Odesláno 14. května 2010 Wikipedie-cituje Swiss made vymedzená zákonom [upraviť] Švajčiarske hodinky Hodinky sú považované za švajčiarske podľa švajčiarskeho práva, ak: Jeho pohyb je švajčiarsky, a Jeho pohyb je obložený vo Švajčiarsku a; Výrobca vykonáva výstupnú kontrolu vo Švajčiarsku [upraviť] Švajčiarske hodinky pohybu Hodinky hnutia je považovaný švajčiarsky, ak: hnutia bola zostavená vo Švajčiarsku a hnutia, ktoré boli skontrolované podľa výrobcu vo Švajčiarsku a; súčasťou švajčiarskej výroby tvoriť minimálne 50 percent z celkovej hodnoty, bez prihliadnutia nákladov na montáž. Ak hodinky pohyb je určená pre export a nebudú prejímané-Up vo Švajčiarsku, ale inak spĺňa kritériá, ktoré sa za švajčiarskeho hnutia, môže sledovať hovoriť "švajčiarskeho hnutia", ale to nemôže povedať, Swiss made na púzdro na hodinky alebo voľbou. Hodinky, ktoré hovorí "švajčiarsky Quartz", je považované za správne švajčiarske hodinky. Avšak, to je často nesprávne používaný zahraničných výrobcov sa len uvádza, že Quartz pohyb je švajčiarskeho pôvodu.[2] [upraviť] 50% Pravidlo pre Swiss made hodinky Použitie Swiss made označenie pre hodinky sa vzťahuje vyhláška Spolkovej rady z 29. decembra 1971. Švajčiarska norma je často hanlivo odkazoval sa na ako 50% pravidlo. Avšak, to má svoj základ v reálnom živote ekonómie. Opäť platí, že zákon obmedzuje iba stanovuje minimálna štandard. Slávny alebo neslávny Swiss made Nariadenie má za niekoľko rokov, bol predmetom mnohých kritiky, najmä v priemysle, pretože ich považuje za príliš laxný, ale aj v právnych kruhoch, kde názor je, že už nie je plne vyhovuje právny mandát uvedené v spoločníkom zákona o ochranných známkach (SR 232,11). "To nie je všeobecne známe, že pomerne málo švajčiarskej spoločnosti majú hodinky zmontované v Číne na vývoz do Severnej Ameriky, Ázie a dokonca aj v Európe, kde sa značka je dôležitejšie, že sa" Swiss made "label. Tieto hodinky sa môže skladať z čínskeho prípadu a čínske krištáľ, Tchaj-wan-made vytáčanie a kovový náramok a japonských rúk. Ak hnutia je potrebné považovať Švajčiarska, 51% jeho hodnoty, musia byť švajčiarske a aspoň posledné kolo sa musia pripočítať vo Švajčiarsku. Švajčiarske hodinky značky, bez "Swiss made", label sú zvyčajne vybavené japonskej hnutia. "Švajčiarska časti" label znamená, že pohyb je akumulovaný v Ázii pomocou sady skladajúce sa aspoň čiastočne zo Swiss made komponenty. " Trueba Lucien, F. Svet hodiniek, Ebnar Publishing, 2005, na strane 362, dohodou Rok nebezpečného života (spojené s nižšie). Čas od času sa síce v roku 2003 a najmä v roku 2007, existujú snahy o posilnenie definícii "Swiss made". Tieto snahy sú obyčajne v čele Federácia švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu FH(FH), obchodné organizácie. [upraviť] 1995 Novela zákona Švajčiarska federálna rada upravila vyhláška regulujúca používanie "švajčiarske" názov pre hodinky v máji 1995. Bol povedal, aby požiadavky švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu rubriky, ako sú Európskej únie. V podstate, revízie bolo možné umiestniť značku "Swiss made" na zahraničné watchcases a vytočí určené na vybavenie švajčiarske hodinky. Hodinky sú považované za švajčiarske, ktorých pohyb je Švajčiar, ktorého pohyb je zapuzdrený vo Švajčiarsku a ktorého konečné kontrole zo strany výrobcu sa koná vo Švajčiarsku. Naopak švajčiarsky výrobca dielov pre zahraničné Destin hodinky od tej doby bolo povolené, aby viditeľne ukazujú, že ich výrobky pôvodom zo Švajčiarska. Tieto inovácie boli určené na zlepšenie transparentnosti, pokiaľ ide o zdroj výrobkov. Spotrebitelia boli čakal, že jasne rozpoznať z akých krajín rôznych častí tvoriacich hodinky prišiel. Avšak, bola revízia, ktoré nie sú určené k zníženiu ochrany názvu "Swiss made". Vskutku, vysoké požiadavky, ktoré sú uložené s švajčiarske hodinky boli povedal, aby sa nemení
petr0793 Odesláno 14. května 2010 Nahlásit Odesláno 14. května 2010 Na tomto fóru se nedávno vedla polemika, že fejkové hodinky nejsou až tak něco špatného. A když se jedná o fejk, kde je vynecháno označení značky (vlastníka práv), nebylo to mnohými diskutujícími nazváno jako krádež, ale pouhé inspirování se... A teď se polemizuje nad hodinkami, které snad proto, že maji (dokonce 2 x) na ciferníku SWISS, že tedy musí swiss made i být. O této značce jsem nikdy neslyšel a z fotek na mě dělají hodně rozporuplný dojem. Ale pokud někomu stačí, že jsou velké, snad prý pilotky a hlavně levné...a nevadí mu podezřelý původ...
ricous Odesláno 14. května 2010 Nahlásit Odesláno 14. května 2010 Pykof: čoveče co je to za překlad, google? Až do dneška jsem byl přesvědčen, že slovensky rozumím...
Kreuzdorf Odesláno 14. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2010 Na tomto fóru se nedávno vedla polemika, že fejkové hodinky nejsou až tak něco špatného. A když se jedná o fejk, kde je vynecháno označení značky (vlastníka práv), nebylo to mnohými diskutujícími nazváno jako krádež, ale pouhé inspirování se... A teď se polemizuje nad hodinkami, které snad proto, že maji (dokonce 2 x) na ciferníku SWISS, že tedy musí swiss made i být. O této značce jsem nikdy neslyšel a z fotek na mě dělají hodně rozporuplný dojem. Ale pokud někomu stačí, že jsou velké, snad prý pilotky a hlavně levné...a nevadí mu podezřelý původ... Jak to myslíš podezřelý původ, ty hodinky jsou koupené normálně v shopu, zaplacené a mám na ně účet... Nebo myslíš, že Torgoen používá beztresně neoprávněně značku Swiss Made? To by pak bylo na žalobu, nemyslíš? Že by jí ještě nikdo nepodal, zvlaštní... Mimochodem jsem velký nepřítel fake hodinek, žádné nevlastním a nikdy jsem nevlastnil, ale pokud jde o podobný design, dej si zadaní chronograf s kruhovým počítadlem a uvidíme, jestli vymyslíš něco co tu ještě nikdy nebylo a ničemu se to nepodobá. Pokud jde o cenu, ano jsou relativně levné, na normální nošení. Jsem zvědavej, jestli si troufneš třeba měnit svíčky na motoru s Breitlingama na ruce, já teda ne... Tak co jsou potom pilotní hodinky, něco co se nosí jako modní doplněk k Porsche a blondýně na golf, nebo to co si opravdu můžeš vzít do eroplánu?
pykof Odesláno 14. května 2010 Nahlásit Odesláno 14. května 2010 Pykof: čoveče co je to za překlad, google? Až do dneška jsem byl přesvědčen, že slovensky rozumím... Žiaľ, áno.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se