efreeti Odesláno 31. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Ač zde velmi chválené, Riki Watanabe šly poměrně záhy do světa. Lépe řečeno vyměnil jsem je s jedním ostravským členem chronomagu za Archimede Pilot H (s mým doplatkem samozřejmě), což je, uznávám, velmi neoriginální, ale v podstatě nezbytné. Být Riki o 2-3mm větší v průměru tak je nosím pořád, jelikož je stále považuju v jejich cenové kategorii za jedny s nejpkrásnějších "formálních" hodinek, ale ta jejich velikost je trochu diskvalifikuje, přestože mám zápěstí pouze lehce přes 16cm. Alespoň sem si ověřil, že i já tíhnu více k mechanice než ke quartzu (né že bych musel hodinky otevírat nebo čumět přes dýnko, ale souvislý pohyb sekundovky je prostě uklidňující a nenahraditelný Archimede Pilot H jsou na moji ruku odvažuju se tvrdit takové rozumné maximum, víc než 42mm by asi už vypadalo směšně. Navíc se mi líbí ten pocit, když s pod manžety košile vykukují hodinky. což u Riki v podstatě nehrozí. Každopádně splnil sem si tímto předsevzetí pořídit si letecké hodinky...Archimede jsou fliegry v nejčistší formě - bez zbytečných log, nápisů, datumovek apod. Zároveň je uvnitř moderní strojek, který naprosto vyhovuje každodennímu užívaní. Takže s nimi spokojenost. Ještě větší spokojenost ovšem panuje se SEIKO SBCM023. Ač jsou podobně jako Riki menšího průměru, v tomto případě to považuju za výhodu. Nebrání v pohybu, chodím s nimi plavat, měl sem je ve vířivce i v sauně...vše přežívají bez úhony. Už se těším jak je v létě prověří nějaky ten outdoor nebo voda. Zároveň na tahu vypadají dospěle a relativně reprezentativně takže mi není trapné je vzít i ke košili. Bezúdržový quartz mi v takových hodinkách připadá naprosto logický. Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem zatím se svými volbami spokojen (ke všem 3 mě navedlo zdejší forum, takže se opět sluší poděkovat všem, kteří tyto hodinky ve svých příspěvcích zmínili). Já osobně samozřejmě nespím na vařínech a hledám další kousky, které bych po pár dnech nemusel považovat za ukvapený nákup. V této chvíli plánuji nákup hodinek s bílým číselníkem (abych mé hodinky nějak barevně diferencioval a nevsázel vše na černou kartu . Můj rozptyl je zatím poměrně široký od Seiko Samurai White a Marcello C Nettuno 3 přes SEIKO SCVS013, Archimede Deckwatch nebo i nějaké opravdu pěkné a designově čisté chronografy. Rád si přečtu nějaké tipy na pěkné hodinky s bílým(stříbrným nebo světle šedým) číselníkem a cenou do cca 15tis Kč.
little_w Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Rád si přečtu nějaké tipy na pěkné hodinky s bílým(stříbrným nebo světle šedým) číselníkem a cenou do cca 15tis Kč. asi bych se podival k Hamiltonum. tam by se snad v tehle cene dalo vybrat. nebo nejake vintage?
David_B Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Ač zde velmi chválené, Riki Watanabe šly poměrně záhy do světa. Lépe řečeno vyměnil jsem je s jedním ostravským členem chronomagu za Archimede Pilot H Manželka si je nemůže vynáchválit, jsou to nyní její nejoblíbenější hodinky a na její ruku sedí naprosto perfektně! díky
efreeti Odesláno 1. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2010 Manželka si je nemůže vynáchválit, jsou to nyní její nejoblíbenější hodinky a na její ruku sedí naprosto perfektně! díky Tak to sem rád, že to byla výměna k oboustranné spokojenosti. Taky díky, Davide.
efreeti Odesláno 1. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. června 2010 Ještě bych přidal další relevantní údaje které by mohou rozhodovat rozhodovat:1)šířka pásku 20mm (možnost kombinování s pásky, které už mám)2)preferuji lumi celého číselníku3)potěší sekundovka v jiné barvě než ostatní ručky. Tohle teda vyřazuje minimalně Samuraje
little_w Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Odesláno 1. června 2010 Ještě bych přidal další relevantní údaje které by mohou rozhodovat rozhodovat: 1)šířka pásku 20mm (možnost kombinování s pásky, které už mám) 2)preferuji lumi celého číselníku 3)potěší sekundovka v jiné barvě než ostatní ručky. Tohle teda vyřazuje minimalně Samuraje Seiko Landmonster SNM035, pokud ti nevadi poradny a tezky kus zeleza. ja jsem z nich uz druhy mesic nadsen!
Dantechno Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Odesláno 1. června 2010 (upraveno) Lumi celeho ciselniku? To maji snad jen Citizen diversky.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 1. června 2010 uživatelem Dantechno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se