Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A k tem drazenym hodinkam -- prispevek na soukromou skolu mi obecne nedela zadne potize, podporovat kreativni umelce, vedce ci zde (budouci) remeslniky je jiste neco, co ma svuj vyznam, dokonce historicky potvrzeny (vzpomente ruzne monarchisticke vladce, koho vseho si vydrzovali... o tom mozna vice Gordok :)). Ale pro nasi edici bych videl dva zakladni body, ktere by mela pripadna drazba splnovat:

i) dobry ucel,

ii) potencialne dobre medializovatelny (prodatelny) ucel.

Bohuzel musim konstatovat, ze prispevek nejake soukrome hodinarske skole splnuje pouze bod i). Projekt Kapky nadeje Venduly Svobodove vsak, troufam si tvrdit, plne vyhovuje obema temto bodum, proto bych preferoval prave ten. (Dodavam vsak, ze jsem zasadne proti nejake vyryte kapce na strojku... jestlize dvouocasy lev jakozto statni znak jsem za kyc nepovazoval, tak toto zcela urcite :).)

Jeste jsme ale na neco zapomneli -- jakou podobu budou ty drazene hodinky mit?

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Proto me zajimalo, kdo zvolil stribreny cifernik, zajimal me nazor nekoho, kdo uz ty hodinky videl. Ja uvazoval nad cernym, ale po tomto pripspevku to mozna prehodnotim a vezmu stribreny+profilovane zlate rucky.

Odesláno

To cigi: Není lev jako lev. Ten náš má dva ocasy, ne jak ta francouzská třasořitka :) Ale jinak jsem již psal, že jsem po nějakém tom přemýšlení od lva ustoupil :)

Také bych potřeboval trochu poradit. Jestli se nepletu, tak p. Prokop doporučoval profilované ručky, takže si je asi vezmu, ale nevim jak to vypadá naživo ... stejný problém mám s černým a stříbřeným ciferníkem. Černá mi přijde taková pěkně elegantní, ale pokud ten stříbřený ciferník vypadá skutečně tak dobře, tak nevím :) V tomto bych potřeboval jiné názory ostatních :)

Odesláno

Add. Aukce: Věnování prostředků nějaké soukromé instituci, která je použije na výchovu nových hodinářských talentů se mi moc líbí. Zvláště ve světle toho, že takovou "školu" budujeme v rámci naší firmy.:D

Aneb: Vlk se nažere a koza zůstane celá.:lol

To MB: S těmi fotkami a dojmy z hodinek máte pravdu. Dokonce i ten postřeh, co se týče důvodu, se mi zdá přesný. Sám jsem si to takto ještě nepojmenoval, ale připadá mi to logické.

Co se týče stříbření, tak se dá udělat teplejší nebo studenější odstín. My máme lepší zkušenost spíše s tím teplejším, který je trochu do béžova a koresponduje se zlatými ručkami.

Pro CH.L.E. ho nedoporučuji, protože se mi nezdá k této grafice vhodný, ale jinak bych se snažil, aby byl ostín teplejší v případě zlacených ruček a studenější v případě černých ruček. Takhle budeme muset udělat nějaký kompromis.

Zdůrazňuji, že mé doporučení je v černobílé variantě a vzhledem k tomu i k tenkým ručkám Linea, protože profil těch lomených v těchto barvách nevynikne.

Fotky budou do konce měsíce nové, minimálně na doplnění a náhrady náhledů v mapě kolekce.

Odesláno

Jak ctu ty nazory, priklanim se zatim ke stribrenemu ciselniku a lomenym ruckam. Jen jeste nevim jakym. Ale priznavam, ze jsem uvazoval prave o zlatych... I kdyz asi treba cerne budou lepsi.

Odesláno

PRIM: Ad stribreni: jsem pro jemnejsi, svetlejsi, "mirne teply" :) odstin. Muze byt mozna malicko sytejsi nez u Spartaku o.e., ale ne o moc (abychom neskoncili tak, jako je tomu u Spartaku l.e. nebo tech Svatovaclavskych).

Pozapomnel jste na mou otazku ohledne reminku...

Cigi: Nemyslim si, ze zvolenim stribrno-zlate varianty s profilovanymi ruckami se ztrati duse celeho konceptu. Ostatne z Primova nahledu (viz 2. strana teto diskuse) je patrne, ze to hlavni stale zustava. Dochazi vsak k mirnemu posunu smerem k -- jak rikas -- honosnejsi verzi, to uznavam. Ta nemusi byt tak ciste elegantni, jako bila varianta, ale lahodit oku bude jistojiste, o tom jsem presvedcen. Kazda verze ma neco do sebe!

Ad "velke bile plochy": Jiste! Ja s Tebou souhlasim, nicmene je tu jeden zadrhel -- a tim je ukecane primovske logo, ktere zabira docela dost mista horni poloviny a ta spodni pak bude vypadat dost prazdne. Nikoliv sama o sobe, ale relativne vzhledem k horni polovine. Kdyby se logo trochu zmensilo, nebo aspon na 40mm verzi zustalo stejne velike jako na 36mm verzi, vypadalo by to, myslim, mnohem lepe a vyvazeneji.

Smolik: Cerne lomene nebudou vypadat nijak extra, protoze tam ten lom prakticky neuvidis. Cerna veskere svetlo pohlti. Kdyz lomene, tak leda zlate, zadnou jinou kombinaci bych nepromyslel.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kamil má stříbrný ciferník, černé všechny ručky a indexy a přemluvit se nedá :D

Odesláno

Ja jsem mel jako favorita take cerny. mb me trochu odradil, kdyz psal, ze je videl. Mozna kdyby byly cerne a k nim lomene stribrne rucky, nemuselo by to ale byt marne, co myslite? Ted se spise priklanim ke stribrenemu ciferniku a lomene, mozna zlate, rucky. I kdyz ja mam ted spise jine starosti, musim sehnat kalibr 66, snad se brzo zbavim berli po urazu, budu uschopnen a pojedu do Prahy rabovat zastavarny :-) . Rad bych ty hodinky mel ke svym narozeninam v breznu.

Odesláno

2Kamil Nejlepsi by bylo videt vsechny varianty v realu. Neni to tak jednoduche si to predstavit. I maly rozdil v odstinu muze delat celkove uplne jiny dojem. U te cerne varianty mam aspon dojem, ze vim, do ceho jdu. :cool:

Odesláno

Smolik: Neboj, kdyztak budeme blbci dva! :) Ja se taky priklanim ke stribrenym s pozlacenymi lomenymi ruckami.

I kdyz cigiho napad s temi stribrenymi lesklymi ruckami by taky nemusel vypadat spatne...

watch: mas recht, chtelo by to vsechny varianty videt v rade, to by se pak vybiralo! Ale u tech zakladnich (bila/cerna) je to celkem jasny, ty jsou pomerne snadno predstavitelne, tam by nemel byt problem. Pokud se Ti libi cerna varianta, urcite budes spokojen!

Odesláno

watch: tak prekroc svuj stin a okus jablko ze stromu poznani! :) Pridej se treba k nam nebo k cigimu -- varianta s odlisnou vterinovkou nevypada spatne. Videl jsem je na jednech Mauricech a ma to sve kouzlo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...