Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sehnal jsem jedny PRIMky, vcelku obyčejné. Na první pohled kal. 68. Jenže mají šroubovací dno a kalibr není označený pod chodem klasicky 068 ale je tam vygravírováno:

TYP

015

Ví někdo o co jde? Fotografie dodám posléze.

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To je dobrý nápad.:) A až jich budete mít dost, můžete je nakupovat pro nás.:) Já na to bohužel nemám čas, ale nějaké ty strojky by se ještě hodily do zásoby.

Odesláno

proč je však označen Typ 015? Že by nějaká prvotní serie kalibru 57? Abych byl upřímný tak se zajímám hlavně o kal. 66 68 a 96 98 tudíž moc povědomí o těch LIP strojích nemám.

Odesláno

Je to skutečně kalibr 57, jehož detailní popis je v přehledu kalibrů na našich domovských stránkách.

Jinak kalibr 98 by mě taky zajímal, o tom totiž z naší historie nevím vůbec nic.;)

(asi jste myslel 97)

Odesláno

To nardin:

- Kalibr 96 - informace prověřím.

- informace o kalibru 70 jsem do přehledu nedával, z toho důvodu, že se strojek nedostal do výroby. Jeho místo potom zaujal převzatý ruský kalibr, který jsem zatím do přehledu nedával. Zpracuji.:)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Viděl jsem zajímavý kousek, viz. foto. Neví pan PRIM Prokop co to má být, kolik se vyrobilo kusů atd. Kalibr je klasický 68, ciferník je obohacen dvěma rudými hvězdami a nápisem XV kovový tah Kovotex Trenčín

primXV.jpg

p.s. lze renovat stříbrná pouzdra prostým chromováním?

Odesláno

Tak předně k otázce co to je za hodinky:

Vzpomínám si, že se v Eltonu vyráběly hodinky, které byly slavnostně předány všem delegátům 15. sjezdu KSČ. Váže se k nim jedna hezká historka, takže svojí hodnotu jistě mají. I když je pravda, že tato historka není moc lichotivá.:)

Jinak, pouzdro lze renovovat pouze pochromováním nebo spíše rhodiováním, ale všechny škrábance na nich budou vidět ještě více, než před takovou úpravou. Možné je, pouzdro přebrousit nebo vyrobit nové. V tomto případě bych asi doporučil přebroušení, protože materiálu je tam dost.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...