Přejít na obsah

Zbláznily se?

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém, už tak tři dny se mi zrychlují Suma. Teď v sezoně nosím na kolo jiné a po návratu domů si je dám na ruku, do večera ať se trochu dobijou a nemusím je natahovat.Za těch pár hodin co je nosím se zrychlí cca o minutu i víc, teď je mám hodinu a přes 30sec. Večer když je sundám a seřídím tak do odpoledne než je zas dám na ruku úplně normálně jedou, odchylka minimální v normě. Zrychlují se jen na ruce-ZÁHADA

Poraďte prosím, jestli jste se s tím už někdo setkali...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takovéhle zrychlování má většinou na svědomí přeskočený vlásek.

Spíš znečištěný vlásek, který se nepravidelně slepuje - kdyby byl přeskočený, šly by rychleji pořád. Na to je jediná léčba: nechat vyčistit, měl by to zvládnout každý hodinář (ne měnič baterek).
Odkaz ke komentáři

Spíš znečištěný vlásek, který se nepravidelně slepuje - kdyby byl přeskočený, šly by rychleji pořád. Na to je jediná léčba: nechat vyčistit, měl by to zvládnout každý hodinář (ne měnič baterek).

Dík, asi v brzké době navštívím p.Aleše na Stodolní...,prý je šikovný(a nejen měnič baterek) ;) :D
Odkaz ke komentáři

Tak jsem po radách s vláskem včera nasadil hodinky na ruku a 3x s nimi POŘÁDNĚ třepl.., a zatím jedou v normě!

Vím že to je špatné řešení a mohl jsem třeba poškodit automat, ale vyšlo to. Při příštích problémech už k hodináři pujdu (jak je to s tím džbánkem pro vodu a utrženým uchem..)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, sorry že otevírám zase tohle téma, ale Seika se nepravidelně zrychlují pořád. Tak jsem se snažil vypozorovat co a jak, proč jdou někdy vpoho a jindy ne. A teď se podržte, zrychlují JEN při hře na kytaru!

A je jedno jestli na akustiku nebo na elektriku :o Fakt si nedělám srandu, zkoušel jsem to ,obden jsem hrál a fakt. Já vím že rada je jasná- sundat si je před zkoušením z ruky ale zajímá mě technická stránka věci, JAK je tohle MOŽNÉ! Jestli to má co dočinění s vibracemi či zvukem nebo co?

A teď babo raď... :D

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj, sorry že otevírám zase tohle téma, ale Seika se nepravidelně zrychlují pořád. Tak jsem se snažil vypozorovat co a jak, proč jdou někdy vpoho a jindy ne. A teď se podržte, zrychlují JEN při hře na kytaru!

A je jedno jestli na akustiku nebo na elektriku :o Fakt si nedělám srandu, zkoušel jsem to ,obden jsem hrál a fakt. Já vím že rada je jasná- sundat si je před zkoušením z ruky ale zajímá mě technická stránka věci, JAK je tohle MOŽNÉ! Jestli to má co dočinění s vibracemi či zvukem nebo co?

A teď babo raď... :D

zmagnetizovaný vlásek.
Odkaz ke komentáři

jo, to by sedělo. Ale jsou antimagnetic...

Prostě si skoč k tomu hodináři.

Slepený vlásek nebo zmagnetizované, vždyť je to jedno, sám to jak je vidět stejně nepořešíš. :-)

Jo a samo se to také neopraví. Posted Image

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Vznikl mi podobný problém. Pro syna jsem koupil Seika potápky kalibr 7S26 a ty se po roce zbláznily ještě víc. Za minutu udělají +4 sekundy. Za klidu i za nošení.

Je nutná oprava, nebo se to "samo opraví".

Odkaz ke komentáři

Vzdyt to tu je uz popsane... muzes zkusit zatrepat, treba se vlasek srovna. Kazdopadne nejlepsi je jit k hodinari. To je vam proboha lito investovat do konicka par korun a dat vydelat hodinari??

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...