Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kdepak, černomodrý číselník má ještě Airman Special.

Airman Special sa uz ale nevyraba. nezhana sa lahko a velkost 46mm je uz trochu na mna moc :) okrem toho je blue degrade aj na airman 18 ale tie su zase na moj vkus trochu male. Predpokladam ze v buducnosti sa urcite nejake nove modely objavia aj s tymto cifernikom, snad aj v rozumnejsich velostiach.

Odesláno (upraveno)

je nádhernej, ale pokud si pamatuju, tak ho dělají akorát k těm sedmnáctkám - a nevím, jestli bys chtěl těžký 46 mm hodinky :) Jestli se dostaneš do Prahy, tak bysme mohli udělat Glycine sraz - už se nás tu pár pohybuje...

EDIT: no nic tak som odcitoval nespravny prispevok.

to by bolo urcite zaujimave. dofam ze sa tu zatial nazbiera este viacej fanusikov glycine.

inac ma napadlo ze tato znacka este nema svoju sekciu vo Svajciarskych hodinkach tu na fore.

Cast druha:

Velmi podarene hodinky. Velkost je 42mm ale posobia mensie. Puzdro sedi velmi dobre na ruke a s vyskou 11.2mm vobec nezavadzaju. Roztec stezejok je 22mm a tvarovo su prisposobene obluku zapastia cize nepretrcaju. Velmi zaujimavy je sposob toho ako su napojene na case hodiniek. Jemne ho prevysuju az do urovne lunety. Toto sa mi zial nepodarilo vcera vyfotit, skusim samozrejme inokedy..

Puzdro je lestene z boku a zospodu a satinovane na vrchu stezejok. Luneta je rovnako satinovana. Puzdro ma mierne sudkovity tvar ktory je pre seriu Glycine Airman charakteristicke. Sklicko je rovny safir s vnutornym AR. Srobovacie dno je osadene mineralom, co je troche skoda , ale nejako mi to velmi nevadi. Korunka je srobovacia signovana logom Glycine. Korunka na 4 hodine sluzi na fixovanie lunety. Glycine si toto tusim davali patentovat. Signovana nie je ale nachadza sa na nej mriezkovany vzor ktory je tiez dedicstvo ktore tieto hodinky dedia uz niekolko desatroci.

Hodinky by mali byt vodotesne do 200 metrov. Obcas vodu uvidia tak snad mozem tomuto udaju verit.

Vo vnutri pulzuje automat ETA 2893-2 s ukazovatelom datumu a s moznostou ukazovatela dalsieho casoveho pasma v 24 hodinovom rezime.

Cifernik je cierny a ani za svet neviem prist na to ci sa leskne alebo je matny? Osvetlenie zabezpecuje superluminova a aj ked je nanesena relativne sporo, zda sa mi ze svietia celkom dobre. Nemam este odkukane ako dlho vydrzi.

Rucicky su niklove taktiez so superluminovou a su dalsia vec co sa mi na tychto hodinkach velmi paci. GMT rucicka obiehajuca cifernik raz za den je cervena bez luminiscencie co je troche skoda. Tu by mohli ludia z Glycine pouvazovat nad nejakym lepsim riesenim.

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odesláno

tak bysme mohli udělat Glycine sraz - už se nás tu pár pohybuje...

Kdyby na to mělo dojít, tak se hlásím. Sice jen s prostými Combat 6, ale i tak Glycine. :)

Odesláno

Zdá se mi, že tvary pouzder Airman 2000, MLV a Base 22 jsou v podstatě stejné. Máte někdo možnost fyzického srovnání?

na toto by ti asi najlepsie odpovedali v glycine. nenarazil som veru na nikoho kto by mal vsetky 3 hore uvedene hodinky

Janko, ještě jsem nenapsal jednu věc, kterou jako majitel glycinů napsat musím: gratuluju k pořízení skvělejch hodinek a ať ti dlouho slouží! :)

dakujem :) ja som si tieto hodinky vyhliadol ako definitivne cize dufam ze sluzit budu naozaj dlho.

vcera som si opat trochu listoval v tej knizke o historii airmanov. je tam zopar zaujimavych veci. ked budem mat cas tak nieco zoskenujem a postnem.

Odesláno

Před půl rokem jsem si shodu okolností také u sester RONCO pořídil Airman MLV, tak teď už jen někoho s Airman 2000.

Base 22 jsem také na později promyšlel. Chtěl jsem puristickou verzi, ale base mají 12 na vrchu, což mi moc nesedí. Přemýšlel jsem také o výmeně ciferníku z GTM verze, ale to už by byl trochu tuning.

Dospěl jsem k tomu, že bych chtěl trochu jiný tvar pouzdra než zmiňované tři modely, což splňují Airman 17 a 18 a problém s 12 na vrchu tam také není.

Odesláno

Před půl rokem jsem si shodu okolností také u sester RONCO pořídil Airman MLV, tak teď už jen někoho s Airman 2000.

Base 22 jsem také na později promyšlel. Chtěl jsem puristickou verzi, ale base mají 12 na vrchu, což mi moc nesedí. Přemýšlel jsem také o výmeně ciferníku z GTM verze, ale to už by byl trochu tuning.

Dospěl jsem k tomu, že bych chtěl trochu jiný tvar pouzdra než zmiňované tři modely, což splňují Airman 17 a 18 a problém s 12 na vrchu tam také není.

tak zdravim dalsieho airmanistu. tie tvoje musia riadne svietit :) mal by si skusit porobit nejake fotky.

ako tak pozeram na obrazky airman mlv tak by som povedal ze to puzdro je dost podobne ako base 22. airman 2000 som nenasiel foto spodnej strany puzdra cize to neviem povedat. pri tychto modeloch je ale tvar ako taky "polosudok"

airman 18 a 17 maju cely "sudok". 17 som mal na ruke a keby nemam take sparatka tak by to boli asi idealne airmany. 18 musia byt asi trochu tvarovo zvlastne. maju priemer len 38mm ale vysku 11.5 mm co je viac ako u base 22. to by sa mne asi moc nepacilo..

ja som chcel povodne model purist s 12 hore. esteticky mi to vyhovovalo viacej. mam pocit ze som si ale dost rychlo zvykol a teraz uz airmany veselo zobrazuju 3 casove pasma..

Odesláno

je nádhernej, ale pokud si pamatuju, tak ho dělají akorát k těm sedmnáctkám - a nevím, jestli bys chtěl těžký 46 mm hodinky :) Jestli se dostaneš do Prahy, tak bysme mohli udělat Glycine sraz - už se nás tu pár pohybuje...

Taky by mě docela zajímalo jak je místní populace promořena GlycinemPosted Image.Kopu za Glycine Lagunare.

Odesláno

Kdyby na to mělo dojít, tak se hlásím. Sice jen s prostými Combat 6, ale i tak Glycine. :)

ze proste Combat 6... pre mna su to jedny z najkrajsich hodiniek ;)

jankoxxx, velmi pekne hodinky, aj ked si si vybral ine, asi to bol osud :P :)

Odesláno

ze proste Combat 6... pre mna su to jedny z najkrajsich hodiniek ;)

jankoxxx, velmi pekne hodinky, aj ked si si vybral ine, asi to bol osud :P :)

no to skor osud mi vybral ine :)

Návštěvník Snow
Odesláno

Pro mě jsou králem všech Glycinů téměř nesehnatelné a když tak za nekřesťanské peníze Glycine 9.

• Dát hlas 1
Odesláno

Taky zdravím a blahopřeji k rozhodnutí.

Svítivost Airman MLV je opravdu výrazná, přes den za horších světelných podmínek se to také projevuje. Fotit bohužel se svojím automatem neumím a zkazil bych dojem z těchto hodinek. K sehnání byla pouze varianta GTM jinak bych také sáhnul po puristické verzi udajně se vyráběla pro americký trh.

Co se týká pouzdra dobré postřehy. Já měl na mysli především diametrálně jiný tvar nožiček pouzdra (nevím zda to je správný název této části pouzdra) Airman Base 22,MLV,2000 ve srovnání s Airman 17 a 18.

Odesláno

tak zdravim dalsieho airmanistu. tie tvoje musia riadne svietit :) mal by si skusit porobit nejake fotky.

ako tak pozeram na obrazky airman mlv tak by som povedal ze to puzdro je dost podobne ako base 22. airman 2000 som nenasiel foto spodnej strany puzdra cize to neviem povedat. pri tychto modeloch je ale tvar ako taky "polosudok"

airman 18 a 17 maju cely "sudok". 17 som mal na ruke a keby nemam take sparatka tak by to boli asi idealne airmany. 18 musia byt asi trochu tvarovo zvlastne. maju priemer len 38mm ale vysku 11.5 mm co je viac ako u base 22. to by sa mne asi moc nepacilo..

ja som chcel povodne model purist s 12 hore. esteticky mi to vyhovovalo viacej. mam pocit ze som si ale dost rychlo zvykol a teraz uz airmany veselo zobrazuju 3 casove pasma..

Přikládám foto spodní strany pouzdra Airman 2000

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Manuál, nebo auto? Combat 6 momentálně soutěží s KMU 48 o to, jakej manuální model si od Glycine pořídím k Vánocům :)

Kopu za Glycine Lagunare.

Kterej model? Nebo se to tu někde psalo a já to přehlídl?
Návštěvník Kamil
Odesláno

... momentálně soutěží s KMU 48...

Ty jsou i na tebe velký, skoro se nedají nosit. A téměř pokaždé, když jsem s nimi sahal pro něco do kapsy, se mi tím povytáhla korunka. Jediným řešením byl řemen s podložkou.

Odesláno

Ty jsou i na tebe velký, skoro se nedají nosit.

Kamile, já nevím... asi bych si je měl dřív vyzkoušet, než se rozhodnu, ale vem si, že mají 48 mm a jsou vysoký 11,5 mm - a Airman 17 má 46 mm na 15 mm. Já teda vím, že každej milimetr se počítá (a dodneška si pamnatuju, jak mi přišly obrovský 47 mm steinharty), ale přece jen...? No, radši si je vyzkouším :)

Navíc nezapomeň, že máš menší ruku než já.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...