Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Ahoj jsem tu hodně nový, ale již mám obavy, že se brzy nakazím nemocí "chronomagořinou" Vzniklo to tak, že jsem kupoval ženě jednoduché a levné hodinky , kdy jsem skončil u wenger batalion diver. Přitom jsem "bohužel" objevil toto forum a mám obavy, že v tom lítám. Vzhledem k tomu, že cca. 10 let nenosim hodinky, kromě suunto t3c na běhání a jako hodinky používám mobil, neměl jsem dosud ponětí co chci. Nyní po pár dnech na foru jsem si nějaké věci ujasnil. Předně vím, že jako první hodinky chci švýcarské , automaty a lehce vodotěsné. Ny foru mě nyní hodně zaujaly trasery http://forum.chronom...ssic-automatic/, ale nemám potuchy zda to není blbý nápad. Kromě těchto se mi docela líbily také tyto: http://www.123-jewel...a6145232539827e, ale to už jsem vyčetl, že nemají moc kvalitní strojek s plastovými částmi. Můžete mi prosím poradit? Třeba i to, že si mám nejdříve v cenové hladině okolo těch 10 - 12 tisíc koupit quartz. Doufám, že jsem neudělal založením tohoto fora nějakou chybu a předem všem děkuji za pomoc při vstupu do světa hodinek.
sureshot Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 quartz ti tu doporuci asi len malo ludi trasery s etou 2824 a zafirom urcite nie su zly napad aj cena je super (cekni si ci ti nevadi priemer 40mm) a ak sa nerozhodnes hned daj si cas v sekcii predaj sa obcas vyskytnusuper kusky a este viac super ceny
Diamondking Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Koukni na Chronoshop..máš tam Trasery i jiné značky. A jak psal Sureshot...pohlídej si prodejní sekci a raději fakt mechaniku než quartz i když třeba Traser v quartzu jsou hodně kvalitní
Adam99 Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Vítej na fóru. Je taky dobré si ujasnit, k jakému oblečení a do jakého prostředí je budeš nejčastěji nosit, jak velké máš zápěstí a od toho se odvodí průměr hodinek. No a musíš svézt vnitřní boj zda quartz (baterka) nebo mechanika.
Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 (upraveno) Vítej na fóru. Je taky dobré si ujasnit, k jakému oblečení a do jakého prostředí je budeš nejčastěji nosit, jak velké máš zápěstí a od toho se odvodí průměr hodinek. No a musíš svézt vnitřní boj zda quartz (baterka) nebo mechanika. No daleko víc chodim v jeansech a tričku, ale hodinky chci víc do práce, kdy jsem v obleku, nebo košili, nicméně vidíš jaký styl hodinek preferuji. Jinak ted jsem se koukal na omegy seamaster a ty bych v quartz snesl . V každém pádě ty trasery na foru mě nadchly, automaty se safírem s průhledným dýnkem, nejradsi bych je hned koupil. jen nevím zda ta cena je ok, nenasel jsem je na webu. V každém padě se cítím ztracený a myslím, že jedny mi stačit do budoucna nebudou Upraveno 11. srpna 2010 uživatelem Fiona
jankoxxx Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 No daleko víc chodim v jeansech a tričku, ale hodinky chci víc do práce, kdy jsem v obleku, nebo košili, nicméně vidíš jaký styl hodinek preferuji. Jinak ted jsem se koukal na omegy seamaster a ty bych v quartz snesl . V každém pádě ty trasery na foru mě nadchly, automaty se safírem s průhledným dýnkem, nejradsi bych je hned koupil. jen nevím zda ta cena je ok, nenasel jsem je na webu. V každém padě se cítím ztracený a myslím, že jedny mi stačit do budoucna nebudou clovece, dost mi pripominas mna spred roka vitaj na fore, a naozaj sa neunahli, vychutnaj si hladanie lebo hned ako si kupis prve hodinky tak zistis ze prave ten lov je na tom to najkrajsie
Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Koukni na Chronoshop..máš tam Trasery i jiné značky. A jak psal Sureshot...pohlídej si prodejní sekci a raději fakt mechaniku než quartz i když třeba Traser v quartzu jsou hodně kvalitní No právě tam jsem ty Trasery našel, chtěl jsem se zaptat, to je dobrá značka? Nebo je to spíše něco jako Steinhart, které, jak jsem pochopil nejsou úplně švýcary. Jinak se mi moc líbily ocean 1 jenže jsem vyčetl, že to je napodobenina nějakých rolexů, tak abych nebyl u klientů za okurku.
Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 clovece, dost mi pripominas mna spred roka vitaj na fore, a naozaj sa neunahli, vychutnaj si hladanie lebo hned ako si kupis prve hodinky tak zistis ze prave ten lov je na tom to najkrajsie No to si fakt myslím, ale člověče, úplně mě to nadchlo a už už bych je potřeboval mít na ruce, nebo možná spíš v krabičce? :smile_anim:Abych si je neponičil, co? No jsem zvědav, co tu ještě objevím. Jen Vás všechny prosím o radu jaké chyby bych neměl dělat?
Vrsar Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Ahoj, na forum jsem se dostal podobně jako ty, cca před rokem a od te doby vybírám a vybírám. Tak ti přeji rychlejší a dobrou volbu..
sureshot Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 no, s tymto definitivne suhlasim. treba vyberat, vzdelavat sa a uzivat si to. ja som pohltil snad cely vesmir informacii aspon som mal ten pocit a az po 3-4 mesiacoch som bol schopny sa normalne rozhodnut. nechaj tomu cas. cesta je ciel. budes spoko. clovece, dost mi pripominas mna spred roka vitaj na fore, a naozaj sa neunahli, vychutnaj si hladanie lebo hned ako si kupis prve hodinky tak zistis ze prave ten lov je na tom to najkrajsie
Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 no, s tymto definitivne suhlasim. treba vyberat, vzdelavat sa a uzivat si to. ja som pohltil snad cely vesmir informacii aspon som mal ten pocit a az po 3-4 mesiacoch som bol schopny sa normalne rozhodnut. nechaj tomu cas. cesta je ciel. budes spoko. Jo jo cesta je cíl, to je velká pravda. člověk na to nesmí zapomínat. No jsem na sebe zvědavý s čím nakonec skončím.
Adam99 Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Ty Trasery jsou kvalitní, spolehlivé hodinky, na netu je nemůžeš najít, protože se tento model už nevyrábí (tuším, že 2 roky) ale někteří prodejci je ještě mají v nabídce. O Traserech Ti může nejvíce říct Kubson, ten je prodává ve zde již zmíněném Chronoshopu, projdi si ho, má tam moc hezký kousky. Ale po pravdě neřekl bych, že se ty Tebou vybrané Trasery moc hodí k obleku, ale to je na každým.
Fiona Odesláno 11. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2010 Ty Trasery jsou kvalitní, spolehlivé hodinky, na netu je nemůžeš najít, protože se tento model už nevyrábí (tuším, že 2 roky) ale někteří prodejci je ještě mají v nabídce. O Traserech Ti může nejvíce říct Kubson, ten je prodává ve zde již zmíněném Chronoshopu, projdi si ho, má tam moc hezký kousky. Ale po pravdě neřekl bych, že se ty Tebou vybrané Trasery moc hodí k obleku, ale to je na každým. To je jasný, je fakt že uplně oblekovky nechci, nebo aspoň ne jako první švýcary. Spíš se bojím, jestli nejsou malé. Ještě otázka : U těch traserů není napsáno jaký je tam strojek, není to taky nějaký plaťák? Myslím, kvůli té ceně.
Diamondking Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 Ještě otázka : U těch traserů není napsáno jaký je tam strojek, není to taky nějaký plaťák? Myslím, kvůli té ceně. U automatů je ETA a u quartzu je Ronda /obojí swiss/...Malé ? Ale které, rozměry jsou od 37 mm až do 46 mm. Jo a automaty Traser jsou dost přes Tvůj limit. A jak píše Adam99, k obleku asi fakt nee...nádherné oblekovky jsou Archimede Arcadia, taky na chronoshopu. "abych nebyl u klientů za okurku"...to je dost dobrá hláška
Fiona Odesláno 12. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 U automatů je ETA a u quartzu je Ronda /obojí swiss/...Malé ? Ale které, rozměry jsou od 37 mm až do 46 mm. Jo a automaty Traser jsou dost přes Tvůj limit. A jak píše Adam99, k obleku asi fakt nee...nádherné oblekovky jsou Archimede Arcadia, taky na chronoshopu. "abych nebyl u klientů za okurku"...to je dost dobrá hláška Hm, no fakt je ten, že se mi ty trasery moc líběj, myslíš, že za ty peníze je to dobrý kup? Když říkaš, že jinak by byly trasery v automatu nad muj limit? Jinak oblekovky to fakt nejsou ale myslím, že s bych s nimi byl o dost víc za pašáka, než když se zapomenu a vezmu si své oblíbené běžecké Suunto T3c:smile_anim:. Dost o nich jako o prvních uvažuju. Ale ve finále tomu asi dám čas....Jsem polapen a zmaten...je na světě mooooóc krásnejch hodinek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
stopa99 Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 (upraveno) Nakoniec asi dopadnes ako vecsina tu pritomnych a budes mat aspon dva kusky...jedny oblek druhe dziny... A samozrejme tretie beh!!! Upraveno 12. srpna 2010 uživatelem stopa99
jih Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 co eterna monterey Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. na ebay.com k sehnání za cca 500 USD
Diamondking Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 Já osobně bych si koupil Arcadie...jsou takové všestrannější. Ale nejsou swiss made. Mají sice swiss kalibr ETA 2824, ale dělají je němci. Kolega má Traser Super Sport...přesně ty co jsou ve výprodeji za 3400 a je maximálně spokojený. Jenže on oblek nenosí.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Fiona Odesláno 12. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 Já osobně bych si koupil Arcadie...jsou takové všestrannější. Ale nejsou swiss made. Mají sice swiss kalibr ETA 2824, ale dělají je němci. Kolega má Traser Super Sport...přesně ty co jsou ve výprodeji za 3400 a je maximálně spokojený. Jenže on oblek nenosí.. Ty Archimede se mi líbí, myslím, že u něčeho podobného nakonec také skončím, co řítkáte na pilotky od Steinhart? Ty se mi také líbí. Nicméně by mě zajímal názor na ty Traser clasic automatic.
Diamondking Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2010 Pilotky Steinhart dva rozměry 44 a 47 mm, dva druhy pohonu ETA 2824 /automatický nátah/ a Unitas 6497 /ruční nátah/, rozeznáš je tak, že automaty mají centrální vteřinovku a ruční nátah mimostřednou, safírové sklíčko, vnitřní antireflex, luminova osvětlení, WR 30 m a samozřejmě jako všude jsou příznivci a odpůrci značky.No a ty Trasery jsou automaty ETA 2824, vypadají jinak, ale v podstatě je to stejné jako ty štajny /safír, antireflex, kalibr/..důležitá je WR 100 m a osvětlení je tritiovými trubičkami..svítivost až 20 let, konstantní /svítí pořád stejně/ kdežto u štajnů po nasvícení jde svítivost dolů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se