noviisek Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 (upraveno) Nedávno jsem našel při uklidu staré Primky, ale taky pozlacené hodinky značky Raketa. Víte o nich něco? U dolní stžejky na pouzdru je napsáno Au 10+, co to znamená? že jsou pozlaceny deseti mikrony? Nevíte o nějakém šikovném a zároveň levném hodináři v HK? Jsou dost zaprášené a a občas se zastavují. Další fotky přihodím, až se dostanu ke svému foťáku. Díky za rady Upraveno 3. září 2010 uživatelem noviisek
pepan Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Tady máš odkaz kde se něco dovíš http://www.ussrwatches.info/main.php?g2_itemId=157
noviisek Odesláno 3. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Díky, našel jsem tam podobný typ. Ty moje mají uvnitř strojek 2609 HA. Ale víc nevím.
pato31681 Odesláno 4. září 2010 Nahlásit Odesláno 4. září 2010 Na tejto stanke najdes este par zaujimavosti http://www.netgrafik.ch/russian-codes.htm
ggrand Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Jsem našel otcovi staré hodinky. Asi před 2 měsíci jsem je měl otevřené a myslím, že ve vnitř je 2609.HA . Rozměr mají 33x40x9mm,přes korunku 35mm. Jsou ve stavu řádně nošených, viz fotky:)Hlavní oxidaci jsem očistil, ale pořád místama je. Vůbec ale nevím, co znamená vyražené AU 10(tečka) / , ví někdo? Měl je někdo? Co jsem tak našel, tak kalibr nebude vůbec špatný.Hodinky jistě mají příběh jako hromada jiných, ale velká část je neznámá, protože je našel strýc v trolejbuse(byl trolejbusák) a dal je otcovi. Ten nikdy na hodinky moc nebyl, takže víc ležely jak se nosily,ale i tak je na nich stáří znát. Když se dívám na fotky, tak fotky vypadají hůř, než co je ve skutečnosti vidět.Tak přemýšlím, jestli koupit nové stěžejky, nějaký řemen a dát je vyčistit hodináři...
gratianus Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Ahoj, podobnú verziu v dvoch kusoch vlastním aj s pôvodnými dokladmi o kúpe. Boli zakúpené začiatkom osemdesiatych rokov v predajni Klenoty za 250 Kčs (s odstupom času už mali inú krabičku - menej kvalitnú). Opýtal som sa rodičov, či im hovorí niečo nejaké pozlátenie. Odpoveď bola, že "áno", podrobnosti si už nepamätajú. Z nejakého dôvodu sa nosili veľmi málo, keď som si ich vyskúšal po rokoch zdajú sa mi trošku malé oproti mojim súčasným Vostokom. Ale je na ne radosť hľadieť, vždy sa mi páčilo neskutočné "hrubé" sklíčko a zlatá farba pôsobí elegantne i keď jej tenučká vrstva je citlivá na poškrabanie...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se