Biges Odesláno 6. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2010 Ahoj! Než začnu hledat speciální 'daňové' fórum, raději se zeptám tady :-) Mám hlavní práci a pak vedlejší příjem v podobě autorských honorářů za články. Z vedlejší činnosti platím samo daň ze zisku ("z příjmu"), sociální a zdravotní pojištění. Nicméně teďka zjišťuji, že výdajový paušál na tuhle oblast bude pro letošek už zase jen 40 %, u neřemeslných živností zůstává 60 %. Pročež mně napadlo, jestli by mělo nějakou nevýhodu si tyto svoje aktivity převést do formy živnostenského podnikání. Pokud vím, minimální daň už snad byla zrušena. (Jinak samo bych musel zjistit, jestli by mi to plátce autoráků vůbec proplácel na fakturu.) Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 6. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2010 Ahoj! Než začnu hledat speciální 'daňové' fórum, raději se zeptám tady :-) Mám hlavní práci a pak vedlejší příjem v podobě autorských honorářů za články. Z vedlejší činnosti platím samo daň ze zisku ("z příjmu"), sociální a zdravotní pojištění. Nicméně teďka zjišťuji, že výdajový paušál na tuhle oblast bude pro letošek už zase jen 40 %, u neřemeslných živností zůstává 60 %. Pročež mně napadlo, jestli by mělo nějakou nevýhodu si tyto svoje aktivity převést do formy živnostenského podnikání. Pokud vím, minimální daň už snad byla zrušena. (Jinak samo bych musel zjistit, jestli by mi to plátce autoráků vůbec proplácel na fakturu.) Díky No vono hlavně aby pak faktura odpovídala té živnosti. Faktura na "autorská práva" nic něřeší. Nebudeš to mít s tím pojistným dražší ? Nebo příliš komplkovaný (tj. stojí to za ty starosti, běhání, účetnictví atd.)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se