Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teď jsem při brouzdání chronomagem narazil na zmínku o quartzových hodinkách stejného jména. Já mám tyhle hodinky v nějaké edici, vydané k OH v Mnichově v roce 1972. Jsou to stopky s ovládáním jedním tlačitkem, bez běžící vteřinové ručičky a s jedním subciferníkem. Mechanický ruční nátah, poměrně malý průměr pouzdra. Můžete mi o nich něco říct?

Odesláno

Jednotlačítkový chronograf, kalibr 335 (17 kamenů). Co by Tě ještě zajímalo? :-)

S těmi quartzovými, které zmiňuješ, zřejmě nebude mít společného vůbec nic - ani technicky, ani vzhledově, ani charakterem. Longines během své dlouhé historie vyrobil mnoho modelů pojmenovaných Conquest, které na sebe nikterak nenavazují. Prostě jak je to zrovna napadlo. To samé platí o "modelové řadě" Flagship (která ve skutečnosti žádnou modelovou řadou není).

Ty "nejklasičtější" Conquesty byly z 60. let, tuším, že na konci minulého století od nich Longines udělal nějakou retro-reedici (která celkem věrně kopíruje původní desig, ale strojek je opět úplně jiný).

Odesláno

Díky za odpověď. Já jsem snad ani nějaké konkrétní údaje neočekával, ale zdály se mi na první pohled jako obyčejné, malé hodinky. Pravda je, že jsem je léta nosil a dobře a přesně mi sloužily. Koupil jsem je dávno, dávno v bazaru, když jsem před tím prodal krásný švýcarský chronograf mě neznámé značky Charles Nicolet.

Odesláno
  vito napsal:
Díky za odpověď. Já jsem snad ani nějaké konkrétní údaje neočekával, ale zdály se mi na první pohled jako obyčejné, malé hodinky. Pravda je, že jsem je léta nosil a dobře a přesně mi sloužily. Koupil jsem je dávno, dávno v bazaru, když jsem před tím prodal krásný švýcarský chronograf mě neznámé značky Charles Nicolet.

z toho si nic nedělej, já jsem asi před dvaceti lety prodal celostříbrné cibule IWC v naprosto bezvadném stavu s krásnou ruční rytinou a s věnováním, 50-ti centimetrovým řetězem ze stříbra, že by se na něm dala tahat jalovice na pastvu.. a zakoupil si úžasné hodinky značky Casio. Věřte - nevěřte, ještě mi poměrně dost peněz zbylo, takový to byl úžasný kšeft..

A hnedle potom jsem se začal zajímat o hodinky.. To byla perda, když jsem zjistil, co jsem vlastně provedl :)

Odesláno

Jo, neznalost je hrůza a dají se provést strašné věci. Jenom díky mé účasti na tomto foru jsem zjistil, že moje UN z padesátých let, které mám po tátovi, jsou kvalitní a cenné a možná jen díky tomu jsem je neprodal v nějakém bazaru. Tak strašně obyčejně vypadají. Takže díky tomuto foru a díky vám všem mi zůstaly hodinky, které si čas od času vezmu na ruku a mám potěšení z toho, když mi majitel quartzového chronografu řekne, co to mám za staré hodinky. Tím a priori nezatracuji quartzový chronograf.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...