little_w Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 No tak hlasim novy prirustek. Protoze jsem prodal Seika Chrono, ktere byly momentalne muj jediny chronograf, zachtelo se mi dalsiho. Nad Mondaine jsem vlastne vubec neuvazoval, ale nekde jsem narazil na tenhle model a padl mi do oka. O recenzi se ani nepokousim, ale tady je strucny prehled: Typ: Mondaine Line Extension Model: A690.30308.14SBB Kalibr: Quartz, Ronda 5040.B Velikost: 41mm bez korunky Pouzdro: Lestena nerezova ocel Sklo: Mineral Vodotesnost: 100m Remen: kozeny, 22mm Foto z webu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Foto na ruce: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Musim rict, ze jedna z veci, ktere me zaujaly a kvuli kterym jsem je koupil, byl Big Date. To delene okynko datumovky je paradni a znacne citelnejsi nez cisla namackana v jednom policku. Remen me prekvapil teda dost. Je siroky a strasne pohodlny. Myslim, ze na rozmer 41mm by se hodilo spis 20mm, nebo by hodinky mohly byt o fous vetsi, ale neni to zadna tragedie. No a ted prosba o pomoc! Nejak se nevyznam v chovani chronografu, takze potrebuji poradit, resp. vedet, zda je to normalni. 1. Subcifernik na 6 jsou desetiny vteriny. Kdyz se spusti chronograf, otaci se jako zbesily. Ale kdyz dojede vterinovka na 30 vterin, tenhle scitac se zastavi - chrono bezi dal, subcifernik na 9 je minutovy, ale odtikava dvakrat za minutu, takze se na 30s. posune do polohy mezi indexy, po minute na prvni index atd. Pri zastaveni chronografu se scitac desetin posune na odmereny cas. Takze i cas nad 30s je odmereny na desetiny s, jen se to neukazuje prubezne, ale az na konci. Je to normalka? Jak rikam, Seika odcitala cas plynule, na takove vyfikundace nejsem zvyklej. 2. Klasicka bolest levnych hodinek: vterinovka nelicuje. Ve vynulovanem stavu je na indexu 59, nikoliv na 60. Stejne tak minutovy scitac zacina o pul minuty pred 0. Ja vim, takove ty bezne rady (vytahnout korunku, mackat tlacitka, posune se o vterinu...) znam. Ale na Mondaine to nefunguje. Pri vytazeni korunky a mackani vseho mozneho se nic nedeje. Tak nevim, jestli neexistuje nejaky specialni postup (stat na leve noze, trikrat zmacknout prvni tlacitko, zazpivat hymnu, dvakrat rychle zmacknout druhe tlacitko...) jak na to vyzrat? Samozrejme, vzdycky to muze vyresit hodinar a spravne zalicovat rucky, ja jen kdyby to slo i po domacku... Diky!
little_w Odesláno 1. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2010 Snad poprve jsem zklaman, nebot mi chronomag neprinesl kyzenou odpoved. Asi jsem nebyl sam, kdo vcera nemel den. Nicmene mi 'problem' vyresil pres e-mail pan Frydl. Kdyby to nekdo jeste nekdy resil, tak sem dam odpoved, kterou mi poslal: ad 2: "... zkuste při vytažené korunce (v první i druhé poloze? - pozn. funguje to jen v druhe poloze) současně zmáčknout obě tlačítka chronografu po dobu min. 5sek., ručky chrona by měli naráz oběhnout celý číselník tím by měl být zpřístupněn režim korekce, pak zkuste provést korekci horním tlačítkem, spodním tlač. postupně přecházíte z jedné chrono ručky na druhou, pro fixaci upravených pozic ruček opět stisněte obě ch. tlač. současně. To je zhruba vše co mohu tak poradit." ad 1: "chování stopek Ronda je podivné, ale standardní..." Cili vse vyreseno, jsem spokojeny, big date mi dela radost a vsechny rucky krasne licuji. Panu Frydlovi timto vyjadruji jeste jednou obdiv a diky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se