Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, pri prochazce po Guargonske trznici jsem narazil na pomerne zajimave hodinky

post-3780-086433300 1288193997.jpg

Prodejce me presvedcoval, ze se jedna o Indickou produkci, tak jsem si je vyfotil a zacal patrat... Znacka Titan skutecne existuje a podle popisu na webu se koncern TATA rozhodl vyuzit velikosti vlastniho trhu a vyrabet i hodinky... Navic po zaniku HMT (zkousel jsem se na ne ptat snad vsude a sem tam nasli nejaky kousek hluboko v supliku) jsou jedinou Indickou znackou.

Model ktery jsem mel v ruce byl bohuzel fake, na dynku znacen 9276SSA

post-3780-066924700 1288194680.jpg

Kazdopadne original ma oznaceni 9276SL01 a jedna se o model Titan DYAD, ktery by mel mit podle kusych informaci z webu 38 kamenu??, kalendar s posunem data tlacitkem a indikator rezervy chodu. Maji desnej web, takze jsou tady, ale musite dal na "katalog" v prave dolni casti stranky a obrazek cislo pet jsou ty o kterych pisu....

Zitra jdu do jejich "znackoveho" obchodu (aspon podle webu) a podivam se na ne, jestli za neco stoji...

Otazky:

- potkal jste se jiz nekdo se znackou Titan???

- je mozne, ze by si dal vyrobce fake kousku praci a postavil web odkazujici se na existujici koncern velikosti TATA???

Odesláno

sorry, ale design je "volná variace" (čti: sprostej fake)ML akorát v Asii velmi oblíbený typ "s dírou" podobně jako většina fake Béček

Posted Image

jinak to zpracování je prasácký...modření zase stylem "vodovky", průhled na setrvačku, kterou měli radši nechat schovanou, ptž vypadá jako z obarvenýho hliníku...ach jo :suicide_anim:

Odesláno
  V 27. 10. 2010 v 16:17, 'Micey' napsal:

Teda bez urážky, ale nevim jestli jsou hroznější ty "origo" hodinky, nebo ten fakt že tohle ještě někdo fejkuje. Pokud je to teda fejk, hehe.

Rovnou jsem napsal, ze jsem mel v ruce fake (mimochodem za ne chteli nefejkovou cenu) a snazim se zjistit, jestli existuji jako Indicky vyrobek...
Odesláno
  V 27. 10. 2010 v 16:29, 'vanderB.' napsal:

sorry, ale design je "volná variace" (čti: sprostej fake)ML akorát v Asii velmi oblíbený typ "s dírou" podobně jako většina fake Béček

Posted Image

jinak to zpracování je prasácký...modření zase stylem "vodovky", průhled na setrvačku, kterou měli radši nechat schovanou, ptž vypadá jako z obarvenýho hliníku...ach jo :suicide_anim:

sorry, ale design mnoha hodinek, ze kterych si tu spousta lidi "ucvrkava" je "volna variace" na neco co tu uz bylo :smile_anim:

uvidim zitra v jejich TITAN znackove prodejne, jak bude vypadat "original", jinak zpracovani kusu na fotce odpovida tvemu hodnoceni :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

Jenom k těm HMT, jedny snad jsou ještě na foru na prodej. Moc bych nedal za to, že v nich je stejnej kalibr jako onen ZJS co se svýho času dával do primek a to samý co je v mávajícím Mao TseTUngovi v čínský sekci...

Tak tady je vnitřek HMT

post-8501-070609200 1288201716.jpg

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno
  V 27. 10. 2010 v 17:45, 'Horhe' napsal:

Jenom k těm HMT, jedny snad jsou ještě na foru na prodej. Moc bych nedal za to, že v nich je stejnej kalibr jako onen ZJS co se svýho času dával do primek a to samý co je v mávajícím Mao TseTUngovi v čínský sekci...

HMT hledam jen ten vojensky model, na prvni fotce ve vlakne, timto zaroven dekuji clenovi afrikab za tip, jak poznat original :)

Odesláno

V "origiál značkové prodejně" Titan jsem byl shodou okolností včera - asi na deset minut. Déle jsem to nevydržel. V Hyderabadu jich mají celkem dost - na Banjara Hills jsou na každém rohu.

První dojem přes výlohu zajímavý - většina jejich produkce je kulantně řečeno "tak jako Q&Q po indicku", z 90% quartz. Vetřel jsem se do sekce automatů, bylo mi předloženo celkem deset kusů. Základní poznávací znaky:

- všechny automaty dost velký průměr (44mm a víc - ale možná měli omezený sortiment?)

- falešné tourbillony (klasické "díry")

- skeletony s rytím - strojek velmi plechový, rytí celkem hrubé, rozhodně žádná filigránská práce

- když se zlatí, tak se zlatí :-)

O kalibrech nevěděl prodavač nic, když jsem zkusil ťuknout, souhlasil (opět ovšem klasicky po indicku) se vším, co jsem říkal. Jako hlavní výhodu hodinek uváděl, že se do nic nemusí dávat baterka. Ceny automatů kolem 20.000 rupií (tj. cca 8.000Kč?)

Obrázek si udělejte sami... O kus dál byla prodejna Rado, vedle Tissot, jel jsem kolem Omegy, v novinách semtam reklama na zajímaavé značky... Ovšem večer v televizi mi vyrazila dech reklama na hodinky Titan :-) Takže proto to tam asi kupují - hlavním sloganem bylo, že jejich hodinky jsou dostupné všem.

Odesláno
  V 27. 10. 2010 v 18:10, 'mmako' napsal:

V "origiál značkové prodejně" Titan jsem byl shodou okolností včera - asi na deset minut. Déle jsem to nevydržel. V Hyderabadu jich mají celkem dost - na Banjara Hills jsou na každém rohu.

První dojem přes výlohu zajímavý - většina jejich produkce je kulantně řečeno "tak jako Q&Q po indicku", z 90% quartz. Vetřel jsem se do sekce automatů, bylo mi předloženo celkem deset kusů. Základní poznávací znaky:

- všechny automaty dost velký průměr (44mm a víc - ale možná měli omezený sortiment?)

- falešné tourbillony (klasické "díry")

- skeletony s rytím - strojek velmi plechový, rytí celkem hrubé, rozhodně žádná filigránská práce

- když se zlatí, tak se zlatí :-)

O kalibrech nevěděl prodavač nic, když jsem zkusil ťuknout, souhlasil (opět ovšem klasicky po indicku) se vším, co jsem říkal. Jako hlavní výhodu hodinek uváděl, že se do nic nemusí dávat baterka. Ceny automatů kolem 20.000 rupií (tj. cca 8.000Kč?)

Obrázek si udělejte sami... O kus dál byla prodejna Rado, vedle Tissot, jel jsem kolem Omegy, v novinách semtam reklama na zajímaavé značky... Ovšem večer v televizi mi vyrazila dech reklama na hodinky Titan :-) Takže proto to tam asi kupují - hlavním sloganem bylo, že jejich hodinky jsou dostupné všem.

Díky moc, ušetřil si mi cestu a potvrdil dojem, že je to Čína, možná dělaná spec. pro Indii s malou pohádkou na webu :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Takže se mi povedlo najít prodejce, který o hodinkách o značce Titan něco věděl a jedná se skutečně o Indickou značku pod koncernem Tata, která hodinky sice vyrábí, ale s použitím čínských strojků, jak mechanických i quartzových.

• po měsíci...
Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 11:44, 'funf5' napsal:

Takže se mi povedlo najít prodejce, který o hodinkách o značce Titan něco věděl a jedná se skutečně o Indickou značku pod koncernem Tata, která hodinky sice vyrábí, ale s použitím čínských strojků, jak mechanických i quartzových.

Ahoj, hodinky titan som si kupil v jednom butiku na maledivach...Mas pravdu, je to indicky vyrobca. Ako k tym hodinkam...take normalne hodinky...nezabil by som sa pre ne...a havne quartz...takze nic.. mozem tu hodit foto, ale teraz nie som doma..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...