Přejít na obsah

Cosi na spodním víčku

šíma

Doporučené příspěvky

Buď v klidu, není to slovo "replika" v čínštině. Je to znak, co Omega posledních pár let (od roku 2002??? - někdo mě opravte!) dává na dýnka, aby se znesnadnilo fejkování.

Edit: Má to být Omega v zeměkouli. Že by to značilo, že Omega přestává být švýcarskou značkou a stává se se "globální / nadnárodní"? :D Snad ne.

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to bezpecnostni prvek, ktery by mel znesnadnit fejkarum fejkovani hodinek zn. Omega ;) Nevim od kdy se to pouziva, ale clen Seamaster tu o tom myslim nedavno psal ;)

EDIT: Tady nez clovek posle par jinych odpovedi tak je vsechno vyreseny :D

Upraveno uživatelem spiderer
Odkaz ke komentáři

Buď v klidu, není to slovo "replika" v čínštině. Je to znak, co Omega posledních pár let (od roku 2002??? - někdo mě opravte!) dává na dýnka, aby se znesnadnilo fejkování.

Edit: Má to být Omega v zeměkouli. Že by to značilo, že Omega přestává být švýcarskou značkou a stává se se "globální / nadnárodní"? :D Snad ne.

Mělo by to být na všech modelech? Zvažuju koupi Deville Power reserve 4832.31.32, které už se nevyrábí a v nabídkách, např. zde:2006 Omega DeVille, kde nic takového nadýnku nevidím.
Odkaz ke komentáři

Mělo by to být na všech modelech? Zvažuju koupi Deville Power reserve 4832.31.32, které už se nevyrábí a v nabídkách, např. zde:2006 Omega DeVille, kde nic takového nadýnku nevidím.

Puvodne jsem myslel, ze to maji jenom Seamastery, ale maji to i Constellation: /// Otazkou zustava, zdali treba na decentni hodinky tento prvek nedavaji, zkusim o tom neco dohledat.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

O pravosti pochyby nemám, všechny příslušné prvky jsou na správných místech včetně karty a dokladu o koupi. To o čem jsem mluvil včera, mě vyděsilo, ale vzhledem k tomu, že už je vše OK, šel jsem hned ráno spočítat prázdné lahváče, ale byly jen tři, takže opilost skoro vylučuji. Tedy : Když jsem hodinky vybalil, šly o pár sekund napřed (v poště byly pět dní). V rámci prvotní údržby a kontroly pravosti jsem si neodpustil je otevřít, abych viděl rytiny na víčku a na strojku (jsou echt). No a pak jsem je nastavil na přesně podle www.presnycas.eu a od té doby běhaly jak splašené, třeba skoro +1 sec za minutu, pak se zase zpozdily, zrychlily atd. Už jsem si to pomalu házel, ale nakonec jsem místo věšení šel spát. Ještě před tím jsem zjistil odchylku s digitálkami o kterých vím, že jdou relativně přesně. Byla + 3 sec. Ráno byla taky + 3 sec. Jsou tři možnosti : buď blbly hodinky, nebo přesný čas EU, nebo jsem zešílel. Teď je budu z povzdálí sledovat. Hlavně nenápadně.

post-987-087331300 1288245062.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Já se musím ještě jednou vrátit k tomu přesnému času. Před chvílí jsem kontroloval přesnost hodinek - 3.11. jsem je přinesl od Dušáka seřízeny "napřesno". Podíval jsem se nejdřív na PRESNYCAS.EU, podle kterého se za těch více než 11 dní předešly o 3 sec. Vzhledem k udávané přesnosti strojku 1538 +/- 3 sec za měsíc jsem konstatoval, že i v tomto ohledu jsem byl prodejcem okraden ( :smile_anim: ) a začal jsem pátrat na internetu po dalších zdrojích přesného času. Brzy jsem se dostal něco jako PRESNYCAS ON-LINE a podle toho byla odchylka jen cca + 1 sec. Fajn. Pak jsem se vrátil na PRESNYCAS.EU a zase jsem nevěřil, neboť ukazoval čas asi o 25 sec jinde. Pak jsem juknul taky na minuty. Ukazoval o 32 minut méně než bylo...

A teď se tam jdu schválně podívat : Ukazuje o 3 min. 50 sec méně. Vzhledem k tomu, že jsem se na to konto před pár dny málem oběsil, je to dobré rozuzlení, ale dál už mi to hlava nebere...

Odkaz ke komentáři

Nema smysl se orientovat podle tech internetovych serveru, vliv na zpozdeni ma krom zvoleneho prohlizece tolik dalsich aspektu, ze nez to vse vysvetlovat bych se obesil zase ja asi. Ani dle treba teletextu nema smysl neco kontrolovat, zvlast pokud jde o digi vysilani. Na analogu to jeste celkem slo. Tvy quartzky jsou presny urcite jak maji, don´t panic. Jestli je to obsesivni, porid si radiem rizene, nebo domaci atomove hodiny ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...