Přejít na obsah

Přesýpací hodiny

sect

Tak jaké je chcete?  

66 hlasů

1. 1. Velikost

• Přívěšek na klíče
    • Stolní
  2. 2. Materiál + vzhled

3. 3. Písek

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 16. 11. 2010 v 9:26, 'nAscA' napsal:

Kdyz je ryska nahore, tak se dobre odecita, to si myslim neni zadny problem.

Teda nevím, ale čím ty hodiny budou vetší, tím je větší nepřesnost. U úzkých a vysokých to jde, ale to by ty hodiny měly 50 cm, aby mělo smysl odečítání. Na fotce od Adama99, na těch baňatých přesýpacích hodinách je vidět, jak je všude písek jinak vysoko.... Sice tam bude ryska, ale určí ti to +- 2 minuty...

• Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Ať trochu zvednu náladu, počet zájemců a představu, co si můžeme dovolit :thumbsup_anim:.

Nechal jsem zkušebně nacenit model NEMO (viz. příspěvky výše), přesypávání 15 nebo 30 minut, luminiscenční písek, pískovaný, nebo kartáčovaný kov, ryté logo (nápis) a cena by byla při odběru 50 ks............chvilka napětí.........zhruba 800,- bez DPH za kus :speak_cool:. A to se vyplatí.

Takže vymýšlejte, případně hledejte jaké je chcete a kdo ještě nejste, tak se pište do seznamu, cenově to nakonec snad taková hrůza nebude......

Odesláno

Nejdříve jsem si říkal, že 30 minut je zbytečně moc...

...ale když se celých 30 minut sype lumi písek, na to se budu dívat mooooc rád :eek:

Odesláno
  V 16. 11. 2010 v 17:20, 'ricous' napsal:

sect: super - pro mě hotovo, 30 minutové :speak_cool: A možná by to koukám při tom fofru vyšlo i na Vánoce...

No zas takový fofr to nebude, 29 dnů trvá výroba a než se dohodneme na všech podrobnostech, tak bych spíš pro dodání viděl reálný konec ledna......

Odesláno

Ja by som bral 15 min. Lumi piesok a prevedenie drevo. Niečo, čo vystavím a každý sa na to chvíľku zadíva. Nič malé.

Odesláno

Hlásím, že jsem přišel k rozumu a netrvám na pětiminutovém sypání (stejně je vás víc, Sun'c by ze mě měl radost :)).

Lumi sypání v pidibaňkách, to by přece byla škoda.

Co takhle hodina? Aby to mělo řád a dost to svítilo. Co vy na to?

Odesláno
  V 15. 11. 2010 v 19:33, 'ricous' napsal:

No kdyby dřevo nevyhrálo, tak z kovových se mi líbí tyhle. Nějak ve mne evokují verneovky a Nema...

Taky krása a kdyby byli 50 cm vysoké to by bylo super. A samo bych navýšil i svůj peněžní limit. :sick01:
Odesláno

Já bych viděl jako optimální(podobně jako někteří členové přede mnou), kdyby byly patnáctiminutové - jednak z hlediska velikosti, jednak z hlediska měření času. Patnáctiminutový interval se hodí pro praktické měření různých věcí a 4x15 je jedna hodina.

A samozřejmě to bude příznivější i cenově (než kdyby byly větší).

Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 12:50, 'Z.' napsal:

Já bych viděl jako optimální(podobně jako někteří členové přede mnou), kdyby byly patnáctiminutové - jednak z hlediska velikosti, jednak z hlediska měření času. Patnáctiminutový interval se hodí pro praktické měření různých věcí a 4x15 je jedna hodina.

15 minut znie aj pre mna ako ideal. toto by malo byt zrejme predmetom dalsej ankety.

Odesláno

Psal jsem sice 30 minutové, ale samozřejmě nemám problém ani s 15-kama. Navíc Z.(deňka) argumenty jsou logické a upřednostňují 15 před 30 (aspoň pro mě).

Odesláno

Tak to vypadá velmi dobře :thumbsup_anim: jsem pro 15 minut a buďme realisté, leden bude stačit, pořád ještě bude dost pošmourných večerů, kdy budeme moct pozorovat, jak se písek krásně sype a svítí :rolleyes:

Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 13:04, 'jankoxxx' napsal:

15 minut znie aj pre mna ako ideal. toto by malo byt zrejme predmetom dalsej ankety.

Určitě bude, už si to píšu :thumbsup_anim:

Edit: Tak do ankety se už zapojilo 47 lidí, ale zájemců je zapsáno jen 42. Prosím, aby se do hlasování zapojovali pouze Ti, kteří budou mít o hodiny následně i zájem a zájemci se zapisovali do seznamu......Dík.

Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 12:50, 'Z.' napsal:

A 1x60 je taky hodina :)

Safra, zase sem mimo, napřed 5, pak hodina, neumím si představit, k čemu by mi bylo 15' (pro 5 i pro 60 mám praktické aplikace).

Sem menšina, žádám azyl :)

Ale jdu do toho, ať to dopadne, jak to dopadne!

Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 19:56, 'lib' napsal:

15 minut se hodí na rejži v pytlíku. :)

Já mám rýži na 20 minut! :(

Ale spíše než už řešit jak dlouho budou sypat(stejně bude hlasování), by mě zajímalo, jestli ještě někdo neobjevil nějaké pěkné a nechává si je pro sebe...házejte sem obrázky nějakých pěkných. Něco sem dám i já....

Nějaké kovové:

post-6515-030952700 1290025236.jpg post-6515-051639100 1290025259.jpg

A pár dřevěných:

post-6515-020966400 1290025426.jpg post-6515-033219900 1290025437.jpg

post-6515-071150900 1290025444.jpg

Zdroje: klik, klik, klik, klik, klik.

Odesláno

:) rejže je mrcha.

Napříč modely se mi víc líbí ty s masivním rámem okolo (bez vyřezávaných kudrlinek), než ty se sloupky. Hlasoval jsem kov, ale kdyby rámové byly jen ve dřevě, chci dřevo - ačkoli přímo vidím tu nádhernou krabici z kartáčovaného kovu, ááách!

Finální hlasování stejně, nemýlím-li se, bude o konkrétních modelech, tak na tom prvním až tak nesejde.

Odesláno
  V 17. 11. 2010 v 19:08, 'Teatime' napsal:

A 1x60 je taky hodina :)

...

S patnáctiminutovými změříš snadno i hodinu nebo půlhodinu. Ale s hodinovými se ti budou ty kratší intervaly měřit dost těžko...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...