tombik Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 (upraveno) Hezké poledne, chtěl jsem Vás požádat o rady ohledně výběru prvních lepších hodinek. Jakožto milovník japonské techniky bych byl nejraději za Seiko nebo Citizen, ale nevím jestli se vůbec mám při svém finančním stropu 5000 ale spíše do těch 4000 rozhlížet po automatech, kinetiku nebo eco drive. Quartzový strojek mě moc neláká. Chtěl bych něco pěkného na trvalé nošení (i když do nějakých pitek a podobně je brát nehodlám, tam zaskočí stávající swatch irony). Designově bych ocenil něco výrazného ale přitom né úplně obrovského nebo čistě sportovního. Pokud možno ne chronograh (vůbec ty funkce nevyužiju) Vizuálně se mi velice zamlouvají například CITIZEN Eco-Drive Retrograde BR0116-12F ale na českém internetu jsou trochu mimo mé finanční možnosti. Každopádně nepohrdnu ani bazarem. Na aukru jsem zahlédl od nějakého překupníka CITIZEN PROMASTER BJ7010-09E Nighthawk za 4890,- což s poštou dělá rovných 5000. Myslíte že je to důvěryhodné a případně dobrá koupě? http://aukro.cz/item1336871490_citizen_promaster_bj7010_2_roky_zaruka_faktura.html Od Seika se mi zase jeví jako finančně příjemné Seiko Flieger 2/Black Dial II....leč vedle těch citizenů vypadají dost obyčejně (že by cena)..Jako výraznější ale už možná na moje zápěstí moc masivní (16cm v obvodu) se mi jeví Seiko Auto Diver's/IIA/B. A teď vůbec nevím. Myslíte že některé z výše zmíněných seiko nové, nebo máte nápad na něco v podobném duchu z vyšší cenové, co by šlo pořídit jako bazar, nebo přes někoho z Vás ze zahraničí levněji? Mockrát děkuji za rady. Upraveno 29. listopadu 2010 uživatelem tombik 1
Dantechno Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 Ahoj, predem bych te upozorbil ze Eco-Drive i Kinetic jsou systemy dobijeni zdroje quartzoveho strojku (citizen Eco-Drive je solarni napajeni a Seiko Kinetic je pohybem rotoru ). Pri vyberu bych ti doporucil projit zdejsi prodejni sekci kde jsou casto hezke kousky v tvem cenovem limitu. Prodejce muzes kontaktovat soukromou zpravou. Osobne bych uprednostnil neco automatickeho od Seika...
tombik Odesláno 29. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 Jojo, toho jsem si vědom. Leč už je to zajímavější záležitost než holý quartz. I tak děkuji za informaci. Prodejní fórum jsem prošel a celkem dost se mi zamlouvají tyto http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/33739-seiko-superior-srp001k1/ Pekný design výrazné indexy a ten strukturovaný ciferník je prostě překrásný. Leč pravda že by se mi víc líbila verze s černým, leč nemůžu mít asi všechno hned napoprvé a ještě za 4 tisíce. Netuší někdo jak jsou na tom s přesností a podobně? Zdají se finančně/designově jako vhodná varianta.
Domino Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 Škoda, že jsi limitován poměrně subtilním zápěstím, pak by se našlo více tipů, třeba velice oblíbené Seiko Monster, které na chronomagu fest frčí. Chtěl bych Ti také připomenout třetí japonskou firmu Orient. Neměl bys ji asi opomenout, nabízí také zajímavé modely. Orient watch Seiko Monster source http://www.rubinary.com/wp-content/uploads/2009/02/orange_monster_seiko.jpg
Dantechno Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 Designove vhodna varianta? Tu otazku si musis zodpovedet sam Maji pruhled v dynku na strojek coz novacci oceni. Cenu si netroufam hodnotit - nevim jak se pohybuji napr. na ebay , ale ctyri tisice neni nic zavratneho. Je v nich osvedceny Strojek Seiko, na presnost se musis zeptat prodejce - samozrejme nejsou tak presne jako quartzovy modul. V tve cenove kategorii je spousta modelu od Seika i Citizenu takze muzes nerusene vybirat....
tombik Odesláno 29. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 (upraveno) Jasne ze nepredpokladam presnost quartzu. Není problém je jednou za týden upřesnit řekl bych Za tu nádheru uvnitř to stojí. Jinak přesně jsi mě odhadl s tím průhledem. Také se mi moc zamlouvá že mají safírové sklíčko. Jinak koukal jsem že ne ebay se pohybují v podobné ceně. Domino: Děkuji za informaci, to jsem netušil, s chutí se pustím do vyhlížení i těchto Monstra jsou na mě opravdu asi příliš masivní... Jinak, neodpustím si poznámku: Moc se mi líbí vřelé přijetí a ochota pomoci nováčkovi. Děkuji Upraveno 29. listopadu 2010 uživatelem tombik
Juraj11 Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 A co takhle Orient mako,nebo nějaké seiko řady 5 sport.Tyto hodinky mají většinou průměr kolem 41 bez korunky a to na tu tvou tlapku bude akorát.Jinak ty mako jsou zároveň diversky. Mrkni se na Ebay a tam si určitě něco vybereš
tombik Odesláno 29. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2010 No, to je pěkné seiko 5 sport jsou moc pěkné. Tak to vypadá že začnu těmi seiko superior a do budoucna budu šetřit na ty sporty
Honky Tonky Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Ahoj, predem bych te upozorbil ze Eco-Drive i Kinetic jsou systemy dobijeni zdroje quartzoveho strojku (citizen Eco-Drive je solarni napajeni a Seiko Kinetic je pohybem rotoru ). Pri vyberu bych ti doporucil projit zdejsi prodejni sekci kde jsou casto hezke kousky v tvem cenovem limitu. Prodejce muzes kontaktovat soukromou zpravou. Osobne bych uprednostnil neco automatickeho od Seika... Zájemce má zatím málo příspěvků na koupi hodinek. Takže prozatím to nepůjde.
Standis Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 (upraveno) Zájemce má zatím málo příspěvků na koupi hodinek. Takže prozatím to nepůjde. ále jde, může napsat SZ Dantechno ví co píše Upraveno 30. listopadu 2010 uživatelem Standis
bohush Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 No, to je pěkné seiko 5 sport jsou moc pěkné. Tak to vypadá že začnu těmi seiko superior a do budoucna budu šetřit na ty sporty Neváhej a ber Superior, než je koupím já a sporty už pak nekupuj, byla by to spíš cesta zpět.
tombik Odesláno 30. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Tak jsem nezaváhal a jsou doma, všem moc děkuji za rady...v reálu vypadají i v té bílé mnohem lépe než na fotkách Teď jsem už jen zvědav na přesnost a podobně BTW, jak volný nebo utažený si necháváte řemen?
smarter Odesláno 30. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2010 Tak jsem nezaváhal a jsou doma, všem moc děkuji za rady...v reálu vypadají i v té bílé mnohem lépe než na fotkách Teď jsem už jen zvědav na přesnost a podobně BTW, jak volný nebo utažený si necháváte řemen? Velka gratulace. Jsou to paradni tiktaky. Jinak asi mas na mysli tah, řemen je spis oznaceni pro kozeny pasek. Je to samozrejme na tobe. Ja jej nechvam trochu volnejsi, aby zapesti "dychalo" coz je rozdil oproti pasku, ktery by asi nemel plandat.
tombik Odesláno 1. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 Velka gratulace. Jsou to paradni tiktaky. Jinak asi mas na mysli tah, řemen je spis oznaceni pro kozeny pasek. Je to samozrejme na tobe. Ja jej nechvam trochu volnejsi, aby zapesti "dychalo" coz je rozdil oproti pasku, ktery by asi nemel plandat. Děkuji. Jinak jsem samozřejmě myslel tah. Nevím, možná si zkusím zvyknout. Protáhnu tam v nejužším místě zápěstí palec, tak přemýšlím o odebrání jednoho článku no. Asi ještě promyslím. A raději zajdu někam do hodinářství aby mi to zkrátili. s mýma rukama bych mohl skončit s poztrácenými osičkami a podobně... :-/
Dantechno Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 (upraveno) BTW, jak volný nebo utažený si necháváte řemen? K tomuto tematu je zde na foru cele vlakno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/20612-jak-nosite-hodinky/ Upraveno 1. prosince 2010 uživatelem Dantechno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se