Leni Odesláno 4. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2011 Dobrý den, moc bych Vás poprosila o radu... Hodinkám vůbec nerozumím, ale manželovi jsem k Vánocům koupila hodinky Hamilton Khaki X-Wind H77646833 (nevím jestli je toto číslo pro Vás důležité) a mám dotaz. Kmitační rotor se na těchto hodinkách, při sebemenším pohybu hodinek, roztočí na několik vteřin jak šílený a rozvibruje celé hodinky. Ptali jsme se prodejce, podle něj je to naprosto normální a je v tom prý ta krása. Já chápu, že je krásné sledovat jak se to točí, ale přijde mi že ty manželovo hodinky se točí už opravdu příliš, rotor rozhýbe "viditelně" hodinky na zápěstí, myslím si, že by to mohlo strojek i poškodit. Taky je toto točení poměrně hlučné. Nebo je to opravdu normální a v pořádku? Taky přestal fungovat 30-ti minutový časovač, tak je budeme muset reklamovat. Ta otázka rotoru by mne ale zajímala. Jak vlastně moc se má točit? Nebo jenom kmitat sem a tam? Promiňte mi hloupý dotaz, ale já hodinkám opravdu nerozumím a nemám kde a jak je porovnat, tak mi snad poradíte, vy, kteří už Hamiltony máte. Děkuju mockrát, Leni
mmako Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Dobrý den Leni,abych Vás uklidni, je to normální. Strojek, který je v hodinkách použitý (ETA 7750) má jednosměrný nátah natahovací kotvou. Tj. v jednom směru kotva při pohybu natahuje pružinu, v druhém směru má "volnoběh". Kotva se točí v celém kruhu, tj. 360 stupňů. Podle typového čísla jsou hodinky na gumovém řemenu. Konstrukce dýnka je poměrně vysoká a nepředpokládám, že je má manžel na ruce nějak hodně moc utažené. Ve volnoběžném směru se kotva umí otáčet velmi rychle (nic jí nebrzdí), hodinky jsou celkem těžké a kotva je dost vysoko nad plochou zápěstí. V takovém případě se opravdu umí Hamiltony neskutečně rozvibrovat, stačí lehce škubnout rukou. Samozřejmě nefunkční minutový čítač je jiný příběh, to už je problém. Hluku od kotvy a občasné rezonance hodinek bych se ale nebál.
Helex Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 (upraveno) Mám hodinky se stejným strojkem a opravdu, někdy pohnu rukou ve správném směru tak, že se rotor roztočí "na volnoběh" jak blázen. Prodavač má pravdu, je v tom krása Upraveno 5. ledna 2011 uživatelem Helex
Chorche Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Každopádně, jestli nefunguje sčítač, tak s tím šup na reklamaci, nebo k dobrému hodináři.
Snow Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Kmitační rotor je vskutku roztomilý název .
Oxbow Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Mám hodinky se stejným strojkem a opravdu, někdy pohnu rukou ve správném směru tak, že se rotor roztočí "na volnoběh" jak blázen. Prodavač má pravdu, je v tom krása Souhlasím a kolikrát si se strojkem točím jen tak Ale ten druhý problém.... bude určitě závada.
Leni Odesláno 5. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Dobrý den, moc Vám děkuji za reakce, manželovi vyřídím, že ten rotor se točí správně. Řemen je skutečně "gumový", mimochodem, pojem kmitační rotor jsem vyčetla z inzerátu, kde jsem hodinky kupovala, sama bych na toto skutečně nepřišla .... Ten čítač se prý rozběhne, pak se po nějaké chvíli zastaví a už se nerozběhne, tak nás skutečně čeká reklamace - zasílání zpět prodejci, ale manželovi se do reklamace nechce, z jednoho prostého důvodu: nechce se s hodinami rozloučit . Snad to bude závada opravitelná a zase nám je brzy vrátí... Moc Vám děkuji. Leni Ještě mě napadá jeden dotaz k těmto hodinkám. Mají celý černý ciferník s částí červenou, okolo jsou matně stříbrné a červeně prošívaný gumový řemínek (tedy řemen, v tomto případě pojem řemínek skutečně není na místě ), uvažovala jsem jak by asi vypadaly s celokovovým řemenem, ale nevím jestli by jim to bez těch červených detailů na řemenu "slušelo". Že bych jukla na nějakou fotku. Díky Leni
Helex Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 http://www.google.cz/images?q=x-wind+bracelet&hl=cs&prmd=ivnsfd&source=lnms&tbs=isch:1&ei=c7kkTdj_HYOu4AbqmqnoCQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&sqi=2&ved=0CA0Q_AU&biw=1659&bih=849
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se