Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak poslušně hlásím další přírůstek do rodiny těchto Primek. Nejsem žádný fotograf, navíc foceno v noci, takže světlo děs a bída (zatím jen jedna, pokud někdo bude chtít, udělám fotek vícero). Vše by mělo být údajně původní, tak tomu budu věřit. Tělo je na několika místech už zbavené chromu, ale jinak poškozené není, sklíčko je ještě na fotce tak jak přišlo, teď už jsem to trošku rozleštil za pomoci pilníčku na nehty (máte to dámy občas šikovné nástroje:) a peprmintové zubní pasty, tak vypadá celkem dobře:) Luneta už je na okrajích celkem obroušená a barva slezlá, jinak navenek vše ve velice pěkném stavu. Stroječek se náhodně občas seká, takže hodinář ho čeká, ale to by ho čekal i kdyby problém nebyl. A číslo je krásné 88.

Tím se dostávám k dvěma dotazům - četl jsem tu několik zmínek o vychvalovaném hodináři na Florenci (jméno si teď nevybavím), předpokládám se nemusím bát, když mu hodinky svěřím, do Eltonu se mi to příliš posílat nechce, je mi jasné, že by to byl ranec (renovovat je nehodlám, i když jsem nad tím přemýšlel, ale byla by to škoda, vypadají dobře a zničil bych jejich historii, takže jen ten strojek odservisovat).

A za druhé - je Elton, nebo i někdo jiný, schopen podle čísla zjistit alespoň nějakou základní historii hodinek? Jediné info, co mám, je, že údajně ležely několik let v armádním skladu, což může a nemusí být pravda.

A řemínek je jen dočasný z ultralevných quartzů, tak mě za něj nebijte, bude pak nějaký normálnější.

Tikání zdar!:)

Posted Image

Odesláno

ahoj, tak jsem rád, že se ti také poštěstilo a máš je...jinak na to sklíčko pomáhají velmi jemné smirkové papíry (hrubost přes 2000 třeba) a na rozleštění Sitol. Jinak je to zlatnictví Janka naproti vlezu do metra Florenc, kde pracuje pan Frýdl. Na druhou otázku neznám odpověď, ale spíš si myslím, že to dohledatelné nebude.

Odesláno

Hezkej kousek, gratuluji, Posted Image já měl svoje letecký taky u dobrýho "provinčního" hodináře na Liberecku a v naprosté pohodě, takže buď bez obav, solidní hodinář to zvládne skvěle.

Odesláno

Kdo je pls ten dobry "provincni" hodinar na liberecku?

Je to pan Hutkai z Václavic u Hrádku n. N. Je už v důchodu, dělá doma a je to fakt machr.

Odesláno

Vítej na fóru a vítej v klubu majitelů leteckých.

Jsou takové kostky na leštění nehtů - čtyři strany s různou hrubostí broušení a po doleštění zubní pastou je sklíčko jako nové. :smile_anim:

Asi jsem se vyjádřil nějak špatně, tohle jsem právě praktikoval, takže sklíčko vypadá dobře, jen na té fotce ještě bylo před "operací"

Jinak díky za uvítání, většinou jsem spíš na watchuseek, sem mě dotáhly až ty Primky.

Pana Frýdla tedy zkusíme, snad bude mít čas, co jsem tu četl, tak je pěkně rozlítaný :) Uvidíme, jestli si troufne i na Čínu a Seagull ST-19.

JanC: děkuju, nakonec to dopadlo velice dobře, přiznám se, že i to číslo v první stove mě přetáhlo k těmhle. Doufám, že ty tvé si první zájemnce vyzvedl.

Odesláno

Je to pan Hutkai z Václavic u Hrádku n. N. Je už v důchodu, dělá doma a je to fakt machr.

Poslal bys mi do SZ kontakt nebo nejaky popis, kde bydli? Mam to tam kousek. Diky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Poslal bys mi do SZ kontakt nebo nejaky popis, kde bydli? Mam to tam kousek. Diky.

Omlouvám se za pozdní odpověď, teprve teď jsem si přečetl tvoji reakci, takže posílám SZ

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...