ava Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Jsem příznivce letectví, líbí se mě tyto hodinky JUNKERS. Navíc jsem byl při posledním zavírání letiště a letěl jsem JU-52. http://www.zlatnictvi.cz/hodinky-junkers/hodinky-junkers-6279-5/zi_411/50.html . Cena je zajímavá, má krásné podsvícení celého ciferníku, máte zkušenosti někdo s touto značkou? Nevíte, kdo je v Praze zastupuje? Děkuji za postřehy.
abbot Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Junkers jsem vždycky viděl v pasáži Alfa na Václavským náměstí (cestou dolů po Václaváku hned pod Vodičkovou na levý straně) je tam uprostřed pasáže taková malá budka hodinářství ...
Martin J. Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Docela pěkný hodinky a hlavně musí taky pěkně svítit, ale ta veliká čísla mi tam osobně trošku vadí. V Praze tuhletu edici inzeruje také CLOCKCOM, Na Poříčí 44, ale oficiální zastoupení to asi nebude.
ava Odesláno 23. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Svítí opravdu pěkně, za ten peníz do sbírky to není špatný, jen tu značku neznám.
Martin J. Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Nějaké základní údaje o Junkers jako značce hodinek jsou na webu v Jihlavě, ale zase nic podrobného tam taky není. Mají slušnou řadu hodinek, některé jsou velmi pěkné a ceny myslím taky ujdou. Jestli seš fanda do letadel, jdi do toho a pak došetříš na Breitling
Frayer Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Junkers za delaly za 2. svetovy valky bombardery a bitevniky ( Ju-87 Stuka) po valce presly myslim na plynovy kotle, radiatory a hodinky Jinak prodejna v pasazi Alfa porad je a myslim ze jsem tam videl i ty tvoje.
ava Odesláno 24. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Díky, zkusím se na ně podívat. Vrtá mě ta slušná cena.
ater Odesláno 3. února 2011 Nahlásit Odesláno 3. února 2011 Junkers za delaly za 2. svetovy valky bombardery a bitevniky ( Ju-87 Stuka) po valce presly myslim na plynovy kotle, radiatory a hodinky Jinak prodejna v pasazi Alfa porad je a myslim ze jsem tam videl i ty tvoje. Musím vás opravit, značka Junkers a Zeppelin (a Maximilian) jsou produktem fy. Pointtec, která sice má na webu www.pointtec.de nějaké "historické" informace, ale ve skutečnosti nemají nic společného s dějinami výrobce. Tj. pointtec není ani dědicem Junkersu ani dědicem Zeppelinu. Je to firma, která nejprve dělala hodinky Maximilian řízené rádiově a v 90. letech začala dodávat hodinky pro reklamní účely a jako speciální (zřejmě asi hlavně s quartzem) pro různé zadavatele. Ukázalo se, že je o to zájem, a během několika let se vymezili jako v podstatě stylová značka, která odkazuje na německou leteckou tradici 1) do první sv. války (Zeppelin), 2) meziválečného období (Junkers). Tuším, že původní Maximilian odebíral Bundeswehr. Výše uvedené informace bohužel čerpám už jen z paměti, protože byly k nalezení na starší verzi jejich webu. Když došlo ke změně, tyto informace zmizely a místo nich se objevily nicneříkající texty o dějinách vzducholodí a letadel Z. a J. Signifikantní myslím je, že ani v německé verzi historie firmy není datum, kdy zakladatel Willi Birk s firmou začal, kdyby tu byla nějaká tradice, tak to bude první věc, s níž se budou chlubit. Junkers je připomínkou dopravních letadel ze 30. let a začátků masové letecké dopravy. Osobně bych považoval za velmi nešťastné, kdyby měly připomínat Stuky. Na druhou stranu sám jedny hodinky Zeppelin mám a jsem s nimi spokojen. Miluju totiž steampunk a lepší hodinky na toto téma než Zeppelin na světě prostě neexistují s výjimkou retrowerku, který je přece jen už i na můj vkus trochu kýčovitý (chci říct - kdo potřebuje na hodinkách kompas?!). Sympatické také je, že jsou dostupní i pro nás akademickou chudinu, protože mají jak modely s quartzem od Rondy, což je solidní výrobce s cenami mírnými, tak i nabídku mechanických kalibrů od různých dodavatelů. Začínají od ETA Valjoux (který patří asi k tomu nejdražšímu, co nabízí) a dalších jednodušších ET přes kalibry 3313, 3105, což je poljot, až po japonskou Miyotu 821A. Pokud vím, žádná Čína.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se