Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Někdy začátkem sedmdesátejch let proběhla světem módní vlna používání kalibru ETA 2834 s označením dne na dvanáctce a datumovkou na trojce. Takovýhle hodinky dělaly po vzoru Rolexu i různý menší firmy jako třeba Sandoz, Titoni, Mido nebo právě Bulova. Rozložení číselníku bylo vždycky identický a z toho, co jsem viděl já, se vlastně jednotlivý kusy lišily jen tím, že měly nebo neměly lupu na datumovce. Občas byly zdobený diamantama, většinou ne, občas byly v bicoloru nebo celozlatý, ale většinou šlo o obyčejný ocelový pouzdra. Velikost byla ve všech případech uniformních 36 mm a rozteč nožiček 20 mm. Nevím jak jiný kousky, ale tyhle bulovy mají šroubovací dýnko i korunku, takže předpokládám, že jsou patřičně vodotěsný.

Posted Image

Já na první tenhle kousek narazil, když jsem na eBayi hledal nějaký pěkný ladičky a zadal jsem si do vyhledávání Bulova. A v okamžiku, kdy jsem uviděl svý první Super Seville, jsem řekl: "Notyvole, tyhle musím mít!" Poprvý to nevyšlo, protože mě nějakej člověk přehodil v poslední sekundě, takže jsem si musel počkat na další dražbu. Což v podstatě není problém, protože se tyhle vintážky s 2834 na eBayi točí poměrně často. A podruhý jsem si je už utýct nenechal, ačkoli přiznávám, že poslední půlminuta probíhala docela horečně. Nakonec se zadařilo a byly moje.

Posted Image

Legrační na tom je to, že mi při velikosti 36 mm vůbec nepřijdou malý, i když jsem se právě tohohle bál. Byl jsem zvyklej nosit svý glyciny airmany 17, který mají přesně o centimetr větší pouzdro, jsou daleko těžší a samozřejmě i tlustší. Ale zvykle jsem si na ně, a docela překvapivě rychle. Když jsem byl teďko v Praze, tak jsem je měl na ruce a vůbec mi nepřipadalo, že jsou nějak podměrečný. Sednou na zápěstí jako zadek na nočník, nelezou zpod bundy, nezatěžujou ruku... prostě pohodlný hodinky, no :) Někdy v blízkým budoucnu je odnesu k panu hodinkovýmu doktorovi, aby je vyčistil a seřídil a pokusím se sehnat nový sklíčko s lupou - tohle je plast a já bych rád safír. Hodinářskou péči potřebujou, protože se předcházejí o trochu víc, než se o 2834 traduje.

Během focení jsme s kibim přišli na jednu zajímavou věc - ta ladičková vidlička na dvanáctce je přichycená jen za spodek a konce trčí do vzduchu. Je to takovej hezkej detail :)

Posted Image

Návštěvník Tada
Odesláno

Paráda. Dokonce i šroubovací korunka? To je teda něco. Jen jsem teda zvědavej, jak na to chceš sehnat ten safír, to asi nebude jen tak.

Odesláno

co myslis, maju sancu sa u teba dostat na ruku castejsie?

Nosím je pořád. Dokonce jsem přestal nosit všechny ostatní (no dobře, je to kvůli tomu, že jsem jel do Prahy a nechtělo se mi brát s sebou jiný hodinky), ale tak nějak mi to prostě stačí :) Uvidíme, jak si s touhle situací poradí ladičky, až přijedou z Francie :D

Situace bude dramatická, protože jsem si na ně na eBayi koupil ocelovou verzi rolexáckýho President tahu...

Paráda. Dokonce i šroubovací korunka? To je teda něco. Jen jsem teda zvědavej, jak na to chceš sehnat ten safír, to asi nebude jen tak.

Třeba mi nějak poradí mechano...
Návštěvník Tada
Odesláno

Hm, tak další adept na příhozy na eBay, dost se mi líběj.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...