little_w Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Je těžké objevit v hodinkovém světě něco, co se výrazně nepodobá něčemu jinému (a zpravidla dražšímu, od renomovanější značky). Byl jsem proto celkem příjemně překvapený, když jsem kdysi narazil na značku Golana. Abych to zkrátil, kromě jejich kvartzových řad vyrábí Golana i mechanickou řadu "Advanced", a když se objevila příležitost to koupit, tak jsem do toho po krátkém váhání šel. Technické info: Poudro nerez ocel (316L), průměr 42mm Nerezové dýnko s malým průhledem (uchyceno šrouby, nikoliv vlastním závitem) Mírně vypouklé safírové sklo Strojek ETA, automat... jaký, to se mi zjistit nepodařilo. Na dotaz mi Golana dosud neodpověděla Kožený pásek 22mm s nerez motýlovou sponou - ta je signovaná WR 50m / 5ATM - tolik oficiální web, ovšem na dýnku se uvádí 3atm Oficiální foto: En-face Dýnko: Dojmy: No tak velice příjemně mě překvapil tvar pouzdra. Nebyl jsem si úplně jistý, co mám očekávat. Příjemně ale sedí na ruce, neruší (ani pocitově, ani vizuálně) a upřímně řečeno je to celkem fajn změna od kulatých pouzder. Další překvapení mě čekalo na ciferníku. Ten vnitřní černý pás, na kterém jsou indexy, je posazený na jiném, stříbrném ciferníku pod ním, takže je to vlastně takový polosendvič. V důsledku to je celé plastické a dost netradiční. V téhle ceně je to ovšem úplná pecka. Dalším bonusem jsou plastické indexy a čísla. Opradu bych čekal tištěný ciferník, tohle je moc pěkný detail. Strojek - jak říkám, kromě sdělení, že se jedná o "švýcarský automatický strojek ETA" chybí jakékoliv další detaily. Nejsou ani v záručáku nebo manuálu. Po vysunutí korunky se sekundovka zastaví a dají se taky manuálně dotáhnout. Takže někteří místní přeborníci by snad dokázali identifikovat, která ETA má hacking a možnost manuálního nátahu? Možná by pomohlo i foto kalibru - viz výše. Mimochodem, korunka je šroubovací, což mě vzhledem k údaji o 3ATM překvapilo též. Praktický význam (kromě lepší odolnosti prochu vniknutí prachu a vlhkosti, možná) to asi nemá, ale je to další z řady detailů, které potěší. Ručky - sekundovka je pěkně dospělá, není to žádné nedochůdče - sahá až k sekundovým indexům. Konec sekundové ručky je červený, to ji jednak oživuje, jednak zjednodušuje odečítání času, řekl bych. Minutová a hodinová ručka, to už je ovšem jiné kafe.Tvar je příjemný a designově to na mé laické oko působí příjemně. Ovšem odečítání času, to není otázka rychlého mrknutí jako třeba u Seika. Na druhou stranu ale musím říct, že mě to (překvapivě) nerozčiluje a pokaždé se podívám spíš na krásně plastický ciferník s tím, že "kolik je hodin" se stává podružnou záležitostí Datumovka je zapuštěna tak akorát, je zpracována precizně, tisk je kvalitní a nedá se tomu co vytknout. Řemen a sponu nehodnitím. Nejsem v tom snad ani nijak náročný. Na první nasazení to je fajn, časem to asi vyměním za něco fajnovějšího. Ovšem to červené prošití tomu sedí a motýlová spona je taky povedená. Netlačí, je precizně zpracovaná a nemůžu si stěžovat. Ještě pár fotek vlastní výroby. Celek: Pokus o vyfocení plastických indexů. Na kvalitu nehleďte, hrál jsem si s obráceným objektivem -//- č. 2 Jedna z lightboxu: Suma sumárum, je to povedený kus za cenu, která se na Amazonu pohybuje pod hranicí 10.000 Kč, v akcích ovšem nezřídka ještě výrazně níž. V téhle ceně se nedají čekat žádné zázraky, ale i přesto má Golana Advanced více než pár detailů, které příjemně překvapí a potěší! Jo a ještě něco - Golana je značka tak málo známá, a konrétně tyhle hodinky jsou tak zajímavé, že pokud vám nevadí pohledy okolí na zápěstí, tak tohle je dobrý kandidát na nenáročného levného každodenního otloukánka... prostě typická Golana!
StanoBare Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 (upraveno) - tvar puzdra je velmi pekny, hovorim podobne krivkovym akoby "ebelovsky", pozeram, ze je dokonca skladany z 3 vrstiev a predel medzi brusenym a lestenim povrchom je efektny. - 9tka a 3jka by mohli byt v rovnakej velkosti ako 12tka a 6tka. A trochu to zaplnuje stredovy kruh s indexami, i ked tie uz su aj na dalsom vacsom kruhu, trochu mi to pride ako zdvojena informacia. ale inak su velmi pekne, posobia na mna ako sportovo elegantne hodinky a v reale urcite vypalia este viac plasticky. edit: ebelovsky - neber to v zmysle, ze su si puzdrom podobne, to nie. Upraveno 8. února 2011 uživatelem StanoBare
Diamondking Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Je tam ETA 2824 - 2...dá se manuálně natahovat a má sekundenstop ..viz třeba Archimede
sodik Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Gratuluji. PS: tak koukám, že už jsou doma
little_w Odesláno 9. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2011 diamondking: diky. ja jsem si to myslel. sodik: no jo no. mam je na ruce uz treti tyden. prozatim vymenili i Landmonstera, ale jen kvuli tomu, ze Golany jsou univerzalnejsi a "spolecenstejsi", takze se mi proste vic hodi na kazdodenni noseni.
abbot Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Gratuluju, dej hlavně vědět kdyby tě omrzely , taky bych je někdy rád okoštoval ...
Chorche Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Gratuluju, jsou fakt divný, ale rozhodně zajímavý a mají něco do sebe
little_w Odesláno 10. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2011 Gratuluju, jsou fakt divný, ale rozhodně zajímavý a mají něco do sebe Rekneme spis "neobvykle" (Jen abych se necitil blbe, vis?)
Chorche Odesláno 10. února 2011 Nahlásit Odesláno 10. února 2011 Rekneme spis "neobvykle" (Jen abych se necitil blbe, vis?) Promiň, už se mi večer těžko hledala vhodná slova Ono, to tak mělo být myšleno...takže znova: Gratuluju k neobvyklým a rozhodně zajímavým hodinkám!
miris Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Gratuluju k pěkným hodinkám, jsou opravdu zajímavý,neotřelý a určitě dost "hleďavý" . Neměl bys tam náhodou i nějakou fotku na ruce ?
Jiribartl Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Nádherný originál - s tou ETAou nemá chybu
Frayer Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Pekny, takovy az automobilovy gratulace
little_w Odesláno 15. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2011 diky za gratulace. takze na ruce, jenom z mobilu, kvalita strasna, pardon:
vraby Odesláno 15. února 2011 Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Ta ruka je chlupatá jak ten svetr .Zajímavé hodinky,gratuluji Jene.Pěkné jsou i AD 100.3 Nevím teď jsem nějak úchylnej na světlejší.Na kolik tak vychází(sz).Díky
little_w Odesláno 15. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2011 Ta ruka je chlupatá jak ten svetr .Zajímavé hodinky,gratuluji Jene.Pěkné jsou i AD 100.3 Nevím teď jsem nějak úchylnej na světlejší.Na kolik tak vychází(sz).Díky na amazonu jsem to nasel za 379 usd. ale ta svetla verze je takova nudna... i ten pasek nic moc. me se na te tmave libi kontrast cerna/cervena.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se