Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny příznivce hodinek.

Asi před měsícem jsem si koupil nové hodinky Orient - automaty. Poslední dny jsem si všiml, že se zvýšila hlučnost natahovacího půlměsíce. Tak nevím, jestli je to u automatů normální, nebo se nějak uvolnil. Jinak fungují v pohodě a i s přesností jsem nadmíru spokojen. Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo mám navštívit hodináře?

Díky za rady.

Odesláno

Pokud jak píšeš fungují v pohodě a přesně, tak bych si s tím hlavu nedělal... Jsou nové, potřebují si trochu sednout, ojet se. Pokud to teda není fakt nějaký velký rachot :D

Odesláno

Jestli se za měsíc zvýšila hlučnost rotoru, tak to asi nebude to pravé ořechové. V rodince máme Seiko 7S26 a tam je hlučný rotor od začátku dle mě stejně. A jen pro info máme tři strojky SEIKO 7S26 a každý má jiný zvuk (hluk). Nejhlučnější mám asi v Prim cal. 72 vlastně to je Miyota 8215 je to jak centrifuga. Návštěva dobrého hodináře nic nezkazí naopak může zachránit!!!

Odesláno

Děkujiza rady. Asiopravdu navštívím hodináře. Stejně jsem se chtěl k "Alešovi" zastavit. ( Jednak mi byl v Ostravě doporučen a jednak i na čumendu ). Nejlepší bude když si to poslechne.

Odesláno

Napiš pak jak si u něho pochodil. Kámoš si tam chtěl nechat promazat a přetěsnit Suma a byl odmítnut s tím že si na to netroufá a že má navštívit autorizovaný servis. Na odpověď že se tu neprodávají, tak prej ať se jich radši zbaví... Docela mě to překvapilo, zatím jsem na něho četl jen chválu.

Odesláno

přetěsnit Suma a byl odmítnut s tím že si na to netroufá

Pana Svobodu naprosto chápu, že ty Suma odmítl vzít do opravy, protože má zkoušečku vodotěsnosti jen do 50 metrů. A Suma, pokud se nemýlím, mají těsnit do 200 metrů.

Odesláno

O vodotěsnosti ani tak řeč nebyla, řekl mu že se v tom nechce vrtat, aby to nějak nepoškodil...To mě právě zarazilo. Jinak proti panu hodináři nic nemám, naopak je to velmi sympatický pán.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem dnes šel kolem "Aleše" v Ostravě a nedalo mi to a zastavil jsem se. Zeptal jsem se ho na hlučnost mých automatů a on si je poslechl a řekl, že se na to mrkne. Sedl vedle, celou dobu jsem na něho viděl a kecal s ním, zkontroloval rotor, ložisko, promazal a na dotaz co jsem dlužen jen poznamenal, že nic, že se stejně budem vídat ( to když jsem se mu zmínil, že chodím na chronomag.) Takže to je má zkušenost s Alešem. Pozitivní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...