Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Začínám se pomalu poohlížet - sice to je ještě dost daleko - po něčem k opravdu pěkném pro ženu k prvnímu výročí svatby.

Malým vzorem je mi jistý model Omega, viz příloha. Bohužel rozpočet není bezlimitní.

Požadavky - chrono nebo pěkně řešené subciferníky s datem, tah nebo kůže (priorita kůže, ale s možností výměny za něco jiného), světlý ciferník - ta perleť je úžasná :), luneta bez číslic (možno s kamínky :) ), obecně světlá barva. Materiál nerez (ne zlato nebo nedej bože bicolor)

Velikost - ne méně než 35mm, záleží podle typu, optimální asi 38-40mm

Pohon - spíše quartz, ale nic mi nebrání koupit velkej vrtič a poskytnout prostor i pro manželčiny :)

Cena je otázka, ale asi by se měla pohybovat od 300 do 1500 EUR.

Nemusí být nové, uvítám tipy na vhodné bazarové ceny u konkrétních modelů ve 100% stavu. Termín nákupu v 3.Q t.r.

post-2573-084812700 1298283528.jpg

Odesláno

Skus tieto longines. post-14318-057616600 1298329863.jpg

info tu http://www.longines.com/watches/longines-conquest/L3.661.4.86.3

Nie su tam sice diamanty, ale je to "zvucna" znacka. :) ....a maju vsetko co maju poriadne hodinky mat, velkost -su vyrazne, perlovy cifernik, safir, automaty, atd.

Neviem ci sa ti paci kombinacia ceramic - steel, ale mojej sa to velmi pacilo v obchode.:smile_anim:

Odesláno

Longines Master Collection

L2.503.0.87.3

Posted Image

Case: Round, in stainless steel set with 100 Top Wesselton VVS diamonds (0.685 carats); scratch-resistant sapphire crystal. Transparent case back with sapphire crystal. Diameter: 36.00 mm. Water-resistant to 30 meters (~100 feet).

Movement: L600 self-winding mechanical beating at 28,800 vibrations per hour and providing 42 hours of power reserve.

Functions: Hours, minutes, central seconds, day and month display at 12 o'clock, moon phase display with date shown by hand in a 31 days circle at 6 o'clock.

Dial: White mother-of-pearl set with 22 Wesselton VS diamonds, silvered polished hands.

Bracelet: White alligator strap with triple safety clasp and push-piece opening mechanism. / Also available on a stainless steel bracelet.

Odesláno

Skus tieto longines. post-14318-057616600 1298329863.jpg

info tu http://www.longines....t/L3.661.4.86.3

Nie su tam sice diamanty, ale je to "zvucna" znacka. :) ....a maju vsetko co maju poriadne hodinky mat, velkost -su vyrazne, perlovy cifernik, safir, automaty, atd.

Neviem ci sa ti paci kombinacia ceramic - steel, ale mojej sa to velmi pacilo v obchode.:smile_anim:

sorry za OT - ale tyhle jsou fakt nádherný...

Odesláno

Chlapi, paráda, díky moc za tipy!!! Myslím, že z tohohle rozhodně něco vyberu. Ty Longíny jsou klasa, jen se obávám, aby k nim nemusela moc dlouho hledat cestu. Času dost, takže budu v klidu vybírat :)

Jinak ze hry nejsou ani hranaté. Narazil jsem např. na Baume&Mercier Hampton nebo Diamond. B&M dělá v těchto řadách kulaté i hranaté modely, docela pěkné.

Ale jak tak na oba dva tyto modely koukám, tak pro moje účely vhodné asi nebudou, jsou hodně malé... Ale třeba se to někomu bude hodit :)

Posted ImagePosted Image

Odesláno

A omlouvám se dámě! Matyldo, ty trasery jsou parádní, ale moje žena je spíš za elegantní styl, luneta s čísly vzbuzuje spíš sportovní dojem. Tomu se budu muset vyhnout :)

• po měsících...
Odesláno

Včera jsem měl možnost si prohlédnout naživo ty Longines s keramickou lunetou. Je to moc pěkný kus stroje, jen jsou na můj vkus skoro bych řekl moc velké. Ale to dámy dnes ocení, takže proč ne.

Srovnával jsem je s klasickými Seiko potápkami (měl jsem na gumě) a přišly mi opticky větší.

Každopádně zůstávají v užším výběru a naštěstí není stále kam spěchat :)

Odesláno (upraveno)

Včera jsem měl možnost si prohlédnout naživo ty Longines s keramickou lunetou. Je to moc pěkný kus stroje, jen jsou na můj vkus skoro bych řekl moc velké. Ale to dámy dnes ocení, takže proč ne.

Srovnával jsem je s klasickými Seiko potápkami (měl jsem na gumě) a přišly mi opticky větší.

Každopádně zůstávají v užším výběru a naštěstí není stále kam spěchat :)

ja som priatelke kupil tie longines s keramickou lunetou a perletou na ciferniku k vianociam a bola naozaj nadsena. ak by si mal zaujem mohol by som zariadit nejake wristshoty popripade nejake zive fotecky. celkovo su to velmi prijemne hodinky na nosenie. puzdro dobre kopiruje tvar ruky a bez tahu su neni ani tak velmi tazke.

post-8088-079686000 1306237238.jpg

Upraveno uživatelem jankoxxx
Odesláno

Janko, super! Vidím, že Tvoje drahá má trochu drobnější ručku a i přesto to sluší :)

Kdyby byla ještě nějaká fotka, vůbec se nebudu zlobit, ale není to nutné.

Jestli se pro ně rozhodnu - a že bych do toho asi šel - tak potřebuji ještě nějakou přijatelnou cenu. Má někdo tip na dobré ceny Longines?

Ten jihlavský shop prý nedává papíry a ofiko záruku (??), no ale ceny jsou dobré. Riskovat to ale nehodlám.

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...