jendapl Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Přátelé poradíte někdo? Mám takové pěkné dvouzávažové pendlovky, které dlouho nešly neboť se zastavovaly. Tak jsem je komplet prohnal čistícím a leštícím procesem, namazal koch čtyřkou, přeleštil krok, vyměnil závěsnou pružinku. Nyní po seřízení jdou přesně, ale jen asi tak 12 hodin, pak se zastaví. Jednu závadu jsem našel a to mezi minutovým kolem (doufám, že se to tak jmenuje) a ciferníkem je mezera, ve které asi chybí pružinka jako je v náramkových hodinkách, takže po určité době minutové kolo vyjelo směrem k ciferníku, kde se dostalo částečně mimo záběr a česky řečeno se šprajclo. Takže jsem vložil plastovou podložku s dostatečnou vůlí (pružinku jsem nějak v tomto rozměru nesehnal). Nyní se zdá, že tato závada je odstraněna, ale přesto se zastavují. Není to na žádné konkrétní hodině, prostě jen po x hodinách. Nevím, jestli to nemůže být způsobeno nastavením krokových kamenů. Přidávám pár obrázků ze stroje před vyčistěním.Díky za rady nebo odkaz na nějaké vlákno, které jsem nenašel. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Hoj, jednou jsem takovou závadu u mojich pendlí řešil, nic jim jakoby nebylo a dělaly přesně to samý. Nakonec hodinář zjistil že šel blbě návin struny (šňůry) od závaží. Sice se vždycky rozvinula ale právě jenom část a pak stály. Zkus se na to podívat, samotnýho mě to překvapilo, že i tohle může být závadou, převinuto a od té doby jdou bez problémů. Kolečkám nerozumím ale na tohle jsem si vzpomněl. Víc neporadím, Atim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lorch Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 Ty fotky jsou před nebo po čistícím a leštícím procesu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendapl Odesláno 23. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 fotky jsou před čistěním ( a leštěním :-)) S těmi táhly máš atime možná pravdu, koupil jsem si i nové, ale přišli mi až po smontování a byl jsem již línej je tam dát, tak tak možná ještě učiním. Rozebírat se to kvůli tomu nemusí, je to dobře vymyšlené. Jen po těch starých zbude uvnitř bubínku uzlík.Díky za tip.JP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendapl Odesláno 23. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 fotky jsou před čistěním ( a leštěním :-)) S těmi táhly máš atime možná pravdu, koupil jsem si i nové, ale přišli mi až po smontování a byl jsem již línej je tam dát, tak tak možná ještě učiním. Rozebírat se to kvůli tomu nemusí, je to dobře vymyšlené. Jen po těch starých zbude uvnitř bubínku uzlík.Díky za tip.JP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2011 Nejspíš to chtělo dotáhnout ložiska alespoň na kotvě a krokovém kole. Při mazání je dobré trochu máznout i plošky kotvy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se