Přejít na obsah

lorch

Členové_50
  • Příspěvky

    313
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele lorch

  1. Pokud podnikáš a potřebuješ k tomu provozovnu a je jedno jestli jsi vlastník nebo jen nájemce, tak musíš případným kontrolám /živnostenský úřad a nevím kdo to ještě chce/ doložit kolaudační rozhodnutí aby mohli zkontrolovat, jestli je v souladu s tím co tam děláš. To znamená, že pokud si pronajmeš provozovnu, tak by jsi měl mít u sebe i kolaudační rozhodnutí. Podnikáš tam ty a ne vlastník nemovitosti.
  2. Na Vysočině to bylo také vždycky jen "hodinky z vodotryskem", zlaté jsem v životě neslyšel.
  3. Veterán je hodně široký pojem, musíš trochu specifikovat co chceš, každá firma se trochu specializuje na něco.
  4. Nehašený vápno do skleněný flašky, zalít vodou a zašpuntovat, nebo pytlík od mlíka, do něj acetylen z autogenu, v pytlíku malá žárovka bez skla a od ní dva dráty, na odpálení stačila plochá baterka, zahrabat do sněhu, nebo do hlíny, no docela děs a hrůza, když na to ted vzpomínám, spousta věcí se sem nedá ani psát, a těch oken vymlácenejch, když došly skleněný flašky na smeťáku a když pak po vesnici jezdilo VB, tak nám bylo všem hned jasný proč tam jsou, to pak byly prdele stažený...
  5. Takhle obutý nám přijel před vánocemi zákazník do firmy. U nás všude led, ani z auta do baráku nemohl dojít.
  6. Našel by se tu někdo ochotný, kdo by vydražit věc na ebay. com z USA ? Díky moc za případnou pomoc, peníze bych poslal v Kč na účet předem.
  7. Alexandrovci jsou hlavně propaganda, doplněj kusy a jedou dál. Kdyby to byl nějaký extra profi soubor, tak se to při takových ztrátách na delší čas rozsype. Jinak těch lidí mě je samozřejmě líto, stejně líto jako třeba postříleného civilního obyvatelstva v Sýrii, ale nad těma tu nikdo nebrečí.
  8. Bolelo to první dva dny a dvě noci jsem nespal, teď už to je v pohodě. Taky jsem to odkládal co to šlo, vůbec se mi do toho nechtělo, ale teď jsem rád že už to mám za sebou. Já si to nechal schválně udělat před svátkama, abych mohl jít co nejdřív makat. Těžkej materiál jsem natahal v prosinci a na leden mám připravené lehčí práce, stejně počítám že budu ještě 14 dní v lednu mimo.
  9. Afri, já si to teď nadělil pod stromeček, ve středu říznuto, v pondělí po svátcích jdu do práce. Neboj se toho, budeš mít pak alespoň klid.
  10. To závaží vypadá jak z půlovejch pendlovek a ručičky jak replikové, jinak jsou super.
  11. No někdy mě docela vytáčí co tu dokážeš napsat za elaborát kvůli drobnosti, ale jinak s tebou souhlasím že nějaká kultura v psaní musí být, jen zkus trošku polevit.
  12. Klucí, čtu to tady, tak pár vět k tomu jak brousim já, udělám tak dva řetězy za rok, na brusce jsem řetěz snad nikdy neměl, nejsem žádnej profík, řežu jen palivo a když čistim v lese, mám cca 2 ha. Brousim jenom pilníkem, bez vodítek jen tak od ruky, dobré vodítko pod jakým úhlem brousit je ta čárka z vrchu zubu. Hlídám, jen tak od oka, abych měl každý zub stejně dlouhý, to odhaduju zase podle té čárky na zubu, pokud to nebudete hlídat, tak se vám stane že budete mít rozdílné délky zubů na každé straně a pila vám začne podřezávat do strany. Na každý řetěz kupuju nový pilník, tj když kupuju řetěz, hned jim řeknu ať mi k němu dají i pilník. Pilník vyhazuju s odbroušenym řetězem. Na pilník se nesmí tlačit, brát jen tak zlehka co si sám vezme, jinak se rychleji otupí nebo se začne zalepovat. Když je na pilníku nabaleno víc pilin, radši to utírám do hadru. Omezovače, to je pakárna, to mě nebaví brousit pilníkem, když už to potřebujou, sundám řetěz a na kotoučové brusce je od oka ubrousim, to dělám cca 3x za životnost řetězu. Pokud to taky takhle uděláte, tak bacha, spíš si je ubrousíte víc a pila bude pěkně kopat, já už si na to zvyknul. Pilu při broušení upínám ve svěráku jako je to na tom videu výše, jen to nebrzdim a neznačim první zub. Tak a ted se toho nebát, dojděte si koupit nový pilník, /v krámu řeknete rozměry řetězu a oni vám dají pilník který potřebujete, cca 35 Kč/ a směle do toho. Chyby v pravopisu omluvte, je to moc dlouhý a nebudu to po sobě číst ani opravovat :-)
  13. Pokud máš dům v památkové zóně, tak musíš s památkáři nějak rozumě vycházet, jinak budeš mít problémy neustále. Nechá se s nimi domluvit spousta věcí a nakonec zjistíš, že spoustě věcí o kterých rozhodují, ani nerozumí. Nešlo by s ním ještě jednou dát řeč a zkusit ho jestli by jste nemohli všechno staré smáznout a začít nějak nanovo?
  14. Perfektní komunikace, velmi dobře zabaleno a rychle odesláno. Určitě doporučuji !!!
  15. Akorát tam občas pěkně smrdí kravín co je v JZD hned za rohem
  16. Dík za informace, fotky a super počtení. Těším se na další.
  17. Tak mě napadají akorát nástěnné závažové pendlovky, jinak si vteřinovku na starých hodinách nikde nevybavuji.
  18. Perfektní komunikace, velmi dobře zabaleno a rychle odesláno. Určitě doporučuji !!!
  19. Jo, ty jsou v pohodě, jen ty ručičky jsou vyměněný, jinak to bude OK, vyčistit, udělat všechno co je prochozený a zase budou 20 let běhat.
  20. Nestraš, vždyt to jsou ty nejobyčejnější závažovky, to poznáš i podle týhle fotky, akorát tě zmátl tím praským perem. Takže potom kyvadlo OK, skříň OK, ručičky špatné, go stroje plus výměna ručiček cca do 2000 Kč,GO skříně cca 2000 - 3000 Kč, záleží co na ní budeš chtít všechno udělat. Hlavně to nedávej nějakému amatérovi, ale někomu kdo už pendlovky někdy viděl, nebo ti to akorát zbastlí.
×
×
  • Vytvořit...