Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj už delší dobu pasu po chronografech strela a narazil sem na modely s kalibrem 31682 namísto obvyklého kalibru 3133, tak bych se chtěl zeptat jestli je mezi těmito kalibry nějaký rozdíl krom toho, že kalibr 31682 má navíc 24h ukazatel, předpokládám že 31682 je o něco novější a mohl by mít třeba větší rezervu nátahu nebo naopak být poruchový oproti klasickému 3133.

Taky bych se rád dozvěděl jaké máte zkušenosti se zahraničními obchody konkrétně s www.poljot24.de a www.smirs.com, konkrétně na www.smirs.com jsou hodinky o dost levnější ale obchod sídli v rusku, takže bych asi musel platit clo, ale nemám páru kolik se plati, takže budu rád za jakou koli zkušenost.

předem děkuji za odpovědi.

Upraveno uživatelem pajo
Odesláno

Co sa tyka obchodov tak myslim ze by mali byt v pohode, viac clenov tam uz nakupovalo. Strojcek 31681/2 - neviem preco tam niekto dava na koniec 2 ale ok, ma o 2 kamene viac ako 3133, rezerva natahu je presne taka ista ako u 3133. Urcite nie je viec poruchovy, ma len o jedno kolecko a tie dva rubiny naviac. A celkovo su kalibre 31... spolahlive, nie je sa coho bat. Kaliber 31681 mam uz takmer 2 roky, zatial bez problemov, kaliber 3133 mam asi pol roka, po precisteni a vyladeni v pohode funguje, a to je este z cias ZSSR.

Treba vsak trochu rozlisovat kto je vyrobcom hodiniek, Strely robi v Rusku viac firiem a kvalita spracovania je trochu rozdielna, vsetky strojceky 31... vyraba MakTime, tam je to v pohode.

Odesláno

No zatím pasu po těchto strelách http://www.poljot24.de/en/pd1091818803.htm?categoryId=1 nebo http://www.poljot24.de/en/pd1272897669.htm?defaultVariants={EOL}&categoryId=1 ty jsou na tom se zpracováním jak? Koukal jsem se taky na ebay a našel jsem tam prodejce z Německa(předpokládám, že když je z unie tak nebudu platit clo ani dph), který prodáva ruské hodinky a má taky v nábídce mnoho typů strel, včetně těch výše uvedených, ale nevím jaký je rozdíl mezi hodinkami označenými jako US krom toho, že jsou v průměru o 40-50 dolarů lacinější, protože podle fotek se zdají být totožné...

US strela: http://cgi.ebay.com/US-STRELA-russian-cal-3133-pilots-chronograph-watch-/380317254735?pt=Wristwatches&hash=item588cacc44f

strela: http://cgi.ebay.com/STRELA-Poljot-Chrono-3133-silberweiss-space-Pilot-/380285168026?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item588ac3299a

nevidím mezi nimi žádný rozdíl krom ceny...

BTW: má kalibr 3133 a 31681 hacking?

Odesláno

Aj Julian Kampmann aj Juri Levenberg su spolahlivy predajcovia, aj ked som ani od jedneho zatial nic nekupoval. Hodinky z odkazov sa lisia len v cene, vyrobca je ten isty - v podstate nejaky zvysok povodneho Poljotu. Su kvalitou v pohode, aj ked Volmax je co sa tyka kvality aj ceny vyssie.

http://www.aviatorwatch.ru/navigator/list.php?SECTION_ID=10

http://www.smirs.com/sturmanskie-watches/chronograph/?filtr=1&sort=products_sort_order&page=1

Hacking nemaju, ale sekundova rucicka sa da zastavit miernym pohybom korunky k sebe, na nastavenie casu to staci

Odesláno

Já nakupuji na Smirs.com, právě kvůli cca nejnižším cenám a poště zadara, navíc od druhé objednávky dává Eugen M. slevu cca 5 pct.. Pokud něco neladí, nejde, jsou jiné barvy na číselníku etc. okamžitě komunikuje. Co mne trochu kaká je zhruba měsíc dodejní lhůta. Ale to teď bylo spíše vánocemi a mým trochu "požadavkem" na maličkost ke Komandirskim na které teď čekám. K strojkům-na Wachtuseeku jste se koukal? K Rusům asi lepší forum není (při vší úctě k zdejšímu).

Návštěvník tolja
Odesláno

Aj Julian Kampmann aj Juri Levenberg su spolahlivy predajcovia, aj ked som ani od jedneho zatial nic nekupoval. Hodinky z odkazov sa lisia len v cene, vyrobca je ten isty - v podstate nejaky zvysok povodneho Poljotu. Su kvalitou v pohode, aj ked Volmax je co sa tyka kvality aj ceny vyssie.

http://www.aviatorwa...p?SECTION_ID=10

http://www.smirs.com...rt_order&page=1

Hacking nemaju, ale sekundova rucicka sa da zastavit miernym pohybom korunky k sebe, na nastavenie casu to staci

Od Yuri Levenberg bych osobně raději nic nebral. Vážený kolega odsud od něj prostřednictvím ebay koupil dvoje strela a oba kusy měly vizuální kaz. Jak se postavil k reklamaci nevím, je to už delší čas.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Osobně jsem měl jen ty nejlepší zkušenosti s obchodem poljot24.de. Takže ruské hodinky bych kupoval opět tam. Koupil jsem něco i přes ebay a na poljot.de, ale tuhle chybu bych už neopakoval.

Odesláno

To Dr.Watson : Po přičtení DPH a cla mi ta cena na smirs.com nějak zvláš't příznivá nepříjde 372 dolarů + 20% DPH a +3% clo to děla cca 457 dolárů... to je srovnatelné s Julianem Kappmanem na poljot24.de. Trochu mě vrtá hlavou jakým způsobem se to DPH a clo potom u nás platí, takže budu rád za jekékoli info jak to vlastně funguje.

BTW: jaké máte zkušenosti z obchodem www.poljot.at včera jsem ho náhodou našel a strely co se mi libí tam jsou za 299 euro což není špatný, například na poljot24.de jsou za 325.

Odesláno

pajo: já zatím ani clo ani DPH neplatil, nejdražší byly kolem 320 $, jsem ujetý na Chistopolské strojky, ono je to dost na benevolenci přeclívací pošty.

S tím placením to takto, vše jde přez proclívací poštu a případně je zatíženo vypočtenou platbou DPH+clo jako dobírkou, tedy zaplatíte při převzetí, popřípadě doložíte fakturou, nákupním dokladem cenu-to v případku pokud v zásilce není faktura a celník cenu odhaduje a odhadne nad bezplatný celní limit. Podle soukromého infa do hodnoty na zásilku cca 4000,- Kč (v přepočtu) na 90 pct nebudete platit ani DPH ani clo. Vše samo v případě že nejste "bombardován" zahraničními zásilkami.

Odesláno

Mnou vyhlídnuté strely stoji 372$, takže s tím DPH a clem by to bylo asi dost na hraně, ale pokud by mi to prošlo bez procléní tak by byla cena velice příjemných cca 6700kč... Jinak jakým způsobem jste objednávky platil, protože ja jsem ještě nic ze zahraničí doposud neobjednával tak jsem docela zmatený, chápu jak se platí přes paypal, ale musel bych si založit účet a v eshopu je uvedeno, že lze platit i kartou a mě vrtá hlavou jak to funguje...

BTW: měl někdo z vás u strel takový ten potisk na průhledném dýnku? Zajímalo by mě jestli se ten potisk časem nepoškodí a nevypada to potom blbě:wacko:

Odesláno

...

Jinak jakým způsobem jste objednávky platil, protože ja jsem ještě nic ze zahraničí doposud neobjednával tak jsem docela zmatený, chápu jak se platí přes paypal, ale musel bych si založit účet a v eshopu je uvedeno, že lze platit i kartou a mě vrtá hlavou jak to funguje...

...

Trpím stihomamem, asi proto, že mám s bankovnictvím zkušenosti, takže platím a vyhledávám obchody podporující PayPal. On se ten účet hodí, je zadarmo a tak... Jinak záleží, zda u své karty máte i-netové platby povoleny. Předpokládám, že u většiny "nových" karet tomu tak je. Tedy kouknete, zda typ Vaší karty obchod podporuje (embos.-neembos., na to už bych nekoukal), zadáte klasicky číslo Vaší karty a pak by se měl zadat kod CVC nebo CVV2 (tzn cca 3 číslice z kontrolního čísla pod proužkem s Vaším podpisem, jsou takové menší). Někdy ještě bývá možnost, např u založení virtuál. karty na PayPalu, že potřeba platbu potvrdit kódem, který se vygeneruje na Vašem učtu-tzn "povolit" pllatbu. Proste kouknete po zadání údajů v obchodě na netové bankovnictví, tam se platba objeví (pozor, u některých účtů třebas za 2-3 dny) a s ní takové "dlouhé číslo", ze kterého zadáte poslední čtyřčíslí.

Moje rada je, založte PayPal, trvá to tak 1/4 hoďky a máte klid. Ale ani tou kartou to až tak nevadí, protože s výše uvedenými bezpečnostními znaky je platba kryta a banky při případné reklamaci nedělá problémy. V práci už jsem to několika lidem vyřizoval, jednalo se tedy spíše o "roztržitost géniú", abych to tak kulantně napsal ;)

Všeobecně-

1/ vyberu zboží

2/ ten který obchod mne navede na možnosti platby - zde vyberu tu, kterou chci realizovat

3/ zadám číslo karty, pak nějaký ten bezpečnostní kód viz výš, nebo mne to hodí na autorizaci platby na PayPal

4/ druhá strana pak většinou čeká na připsání částky na účet

5/ nadáváte na obchod, že jim to dlouho trvá, pošťáky, že se flákají, Vaši doručovatelku, že se s tím netahala a lupla do schránky jen oznámení

6/ se strachem tři dny sledujete, zda zrovna Vaše hodinky nebudou mít časovou odchylku na hranici uvedené v popisu

7/ kocháte se hodinkami jak na ruce tak na stránkách obchodu a zjišťujete, že by se hodily ještě jedny hodinky na víkend, volný čas a do práce extra...

Odesláno

Dík moc všem za rady hlavně Dr.Watsonovi, určitě mi přijdou při nákupu vhod. Teď mě už akorát štve, že na smirs.com jsou zrovna strely nedostupné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...