Přejít na obsah

KTERÁ JE LEPŠÍ ?

která se vám více líbí?  

46 hlasů

1. 1. která se vám více líbí?

• 1.
      27
    • 2.
      19

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hele, já s žádnym egzifem nečítuju :)

S mobilem se dá fotit fajně, upřímně, ty fotky, s kterejma jsem prodával ML Pontos, jsou z ajfounu a focení zabralo asi 10 minut. Nejsem sice nejlepší fotograf, ale mizerný snad nejsou... A se zrcadlovkou se mi tohle nějak nevede a nevede a ještě tím zabiju strašnýho času.

Edit:

No jo, tak jsem se netrefil, ale aspoň jsem trefil, že je oproti těm dvěma mizerná :D

Edit2:

Ty woe, to je debata :D :D

Upraveno uživatelem boo-beek
  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 14:43, 'boo-beek' napsal:

No jo, tak jsem se netrefil, ale aspoň jsem trefil, že je oproti těm dvěma mizerná :D

Edit2:

to je alibismus - prostě víš prt :D

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 15:49, 'Alda' napsal:

Jo s tím se dá souhlasit. Na úrovni velmi levného kompaktu s mizerným objektivem.

a to jsou skoro všechny :smile_anim:

Odesláno (upraveno)
  V 16. 3. 2011 v 15:49, 'Alda' napsal:

Jo s tím se dá souhlasit. Na úrovni velmi levného kompaktu s mizerným objektivem.

... on je nějakej kompakt s dobrým objektivem?

Upraveno uživatelem Pavlucha
Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:12, 'Pavlucha' napsal:

... on je nějakej kompakt s dobrým objektivem?

ale tak jsou - LX3,LX5, Canon S90, Olympus XZ1, ale ono to není jenom o objektivu, významnou roli hraje i čip, ale to je jak jsem psal výše na dvouletou diskuzi - když to posuneš do roviny 90% smrtelníků, kteří fotí hovadiny, tak je si fakt jedno co si člověk koupí

Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:22, 'YPO' napsal:

ale tak jsou - LX3,LX5, Canon S90, Olympus XZ1, ale ono to není jenom o objektivu, významnou roli hraje i čip, ale to je jak jsem psal výše na dvouletou diskuzi - když to posuneš do roviny 90% smrtelníků, kteří fotí hovadiny, tak je si fakt jedno co si člověk koupí

Ale my nefotíme hovadiny, my fotíme hodinky ;)
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:32, 'Alda' napsal:

Děláš si teď srandu nebo co ? Na výsledné fotce se podílí velkou měrou objektiv a jak psal YPO snímač. Podívej se prosím tě na objektiv mobilu, jestli se tomu tak dá říkat a kompaktu např. S90.

Mě osobně focení mobilem nic neříká. Myslím že co se týče ricohů GRD, Sigmy DP, tak o tom ani nemá cenu moc diskutovat, nebo spíš srovnávat s mobilem.

Já si pořídil tohle a jsem moooc spokojený

To ale není kompakt, řekl bych. Kompakt beru jako aparát, kde objektiv je součástí těla.

Čipy u kompaktů raději neřešme vůbec :-/

Mimochodem - to, co sis koupil je moc prima foťák.

Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:22, 'YPO' napsal:

Čumim,jak uspěšně vyplnuješ diru po Kiwim.Trapný fotky,jedno duchaplný vlákno za druhym a eště si sám sobě vodpovídáš na poměrně zapeklitý votázky.Ty musíš bejt ale myslivna.Položim ti taky jednu složitou.Pověz mi,proč já vul,sem pořád lezu,když mi hodinky imrvére leží v šuplíku?Jednu odpověd už mám.Sleduju tady on-lajn vývoj zdravotního stavu Ricouse.
Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:49, 'xxxxxfazerxxxxx' napsal:

Čumim,jak uspěšně vyplnuješ diru po Kiwim.Trapný fotky,jedno duchaplný vlákno za druhym a eště si sám sobě vodpovídáš na poměrně zapeklitý votázky.Ty musíš bejt ale myslivna.Položim ti taky jednu složitou.Pověz mi,proč já vul,sem pořád lezu,když mi hodinky imrvére leží v šuplíku?Jednu odpověd už mám.Sleduju tady on-lajn vývoj zdravotního stavu Ricouse.

možná by bylo lepší mu zatelefonovat - nemusel bys tu prudit a ricous by měl radost
Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 3. 2011 v 17:58, 'buroucek' napsal:

A jaký čipy používají mobily, ví to někdo? Pořád budou o hodně menší než v kompaktech. Totéž platí o optice.

tady je výcuc z nějakého článku - předesílám, že nevím jestli to je pravda

"Zvyšování megapixelů nemusí být vždy přínosem, na malém snímači totiž napáchají více škody než užitku. Ale Nokia naštěstí dbala i na toto a tak v Nokii N8 najdeme největší snímač, který kdy použila. Má velikost 1/1,83 palce, což je nějakých 7 × 5,5 mm. Takto velký snímač nenajdete ani v mnoha kompaktních fotoaparátech"

Odesláno

To, zw vim prt, jsi nemusel tak verejne hlasat, precejen tohle vlakno je docela sledovany.

Jinak zrcadlo je sice fajn, ale uz od Vanoc mam permanentne nasazenou pevnouppadesatku, premejslim o tom, co ma Alda..

Odesláno (upraveno)

Tady jedna fotka k diskuzi, která ale dokazuje všechno a nic. Tedy jen to, ze kompakt pri pouziti ISO 800 šumí. Zrcadlovka podava lepsi vykon v narocnych situacích, protoze ma lepsi cip, sklo, svetelnost, ostreni. Pokud budeme fotit v poledne v Recku na plazi, tak bude vystup kompaktu a zrcadlovky "stejny"!

Mobil pouzivam jen jako obrazovy zapisnik. Nema cenu fotit mobilem a pak s tim hodinu saskovat ve photoshopu. To radeji vytahnu zrcadlovku a blesk a vyfotim "prvni dobrou"

Jde o SVETLO! Fotky s kompakty jsou vetsinou horsi, protoze lidi (laicka verejnost) neumi pracovat se svetlem. Kdyz si clovek nasviti hodinky/modelku/auto/veceri lampickama nebo profi softboxama (nebo cimkoli, co dava hodne a rozptyleneho svetla), bude moct fotit s kompaktem na nizky ISO a fotky budou pekny.

Jinak se taky tesim, az bude existovat kompakt, co bude mit stejne kvalitni vystup i funkcnost jako zrcadlovky.

Posted Image

Diky, ulevil jsem si a ted zpet do prace.

Upraveno uživatelem martini
Odesláno (upraveno)
  V 17. 3. 2011 v 9:53, 'boo-beek' napsal:

Peknej pindulak, ale nevidim hodinky.

To byl prispevek k obecnejsi rovine tehle debaty, kde se probiraji vystupy z malych cipu a srovnavani se zrcadlovkama. Upraveno uživatelem martini
Návštěvník YPO
Odesláno

super super - jen houšť

budu taky fotit piňďuláky - zrovna máme novýho - Emba :)

Odesláno
  V 17. 3. 2011 v 14:29, 'YPO' napsal:

super super - jen houšť

budu taky fotit piňďuláky - zrovna máme novýho - Emba :)

JO !! panďuláci jsou lidštější, než ty věčný hodinky - o víkendu na to se synkem vlítnem !!

Odesláno (upraveno)

Panove mate pravdu, pandulaci jsou offtopic, a proto jsem pripravil

RYCHLY CHRONO FOTO TEST v prilozeném PDF

s harampadim, ktere jsem dal narychlo dokupy - mobily vs. digikompakt vs. digizrcadlovka.

Prosim podivejte jak se pri různém nastavení ISO chovají výstupy z různých čipů.

Pokud by bylo něco nejasné mohu doplnit komentar. U fotek je ponechany exif, takze expozici si muzete precit z nej.

Je to jednoducha scena na pracovnim stole za dobrého denního osvětlení, u zrcadlovky nekdy pouzit externí blesk (oznacen jako exblesk). Klavesy jsou samy o sobe trochu kropenate, neni to sum.

post-855-045047500 1300461871.jpg

post-855-097631300 1300461879.jpg

Rychlý chronofototest by martini.pdfNačítání informací

Upraveno uživatelem martini

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...