Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Seiko Alpinist zo série PROSPEX sa my páčia od chvíle, keď som ich prví krát videl pred pár rokmi, ale nikde som ich nevedel kúpil vzhľadom k tomu že boli určené pre Japonský trh a už sa nevyrábali. Časom som na nich pozabudol, ale potom som o nich zakopol práve tu na fóre, v sekcii predaj a rozhodol som sa ich zadovážiť.

Seiko Alpinist série PROSPEX ponúka veľmi presný HI-END Quartz kaliber 8F56 s večným kalendárom, GMT a termokompenzáciou. Puzdro je z titánu o priemere 38 mm a je 11 mm vysoké. Vodotesnosť hodiniek je 100 metrov a vzhľadom na použitý materiál sú veľmi ľahké. K dispozícii sú dva korunky, jedna pre manipuláciu s vnútornou lunetou kompasu na pozícii 2 a jedna pre nastavenie dátumu, času a GMT na pozícii 4 ktorá je šrubovacia. Všetky hodinky majú zafírové sklíčko bohužiaľ bez antireflexu. Správne nastavenie kalendára sa dá skontrolovať tak že korunku na pozícii 4 sa dá do prvej polohy a následne zatlačí naspäť sekundová rúčka v odskokoch po 10 sekúnd signalizuje počet rokov od priestupného roku a dátum mesiac v roku potom sa hodinky vrátia do štandardného režimu. Užitočná funkcia je aj možnosť meniť samostatne len hodiny čo sa zíde pri prechodoch medzi časovými pásmami.

Model ktorý mám ja je SBCJ031 a sú to moje najobľúbenejšie hodinky ktoré mám najradšej na rukách.

Niektoré z funkcií:

- kaliber 8F56 - 196kHz

- Večný kalendár do 28.februára 2100

- Vodotesnosť do 100 m

- GMT funkcia

- životnosť lítiového článku 10 rokov

- termokompenzácia

- presnosť +/- 20 sekúnd za rok

- signalizácia slabého akumulátora

Existujú štyri rôzne Alpinist modely z rady PROSPEX ktorej sú osadené kalibrom 8F56

Sú označené nasledovne:

SBCJ031

-Krémový číselník z indexom tvoreným číslicami a trojuholníkmi zlatej farby z luminiscenčnou vrstvou na hodinovom indexe a rúčkach. Rúčky sú zlatej farby a dátum je na pozícii 4. Hodinky sú dodávané na koženom remienku z imitáciou aligátorej kože. Zadné viečko je skrutkovacie na ktorom je zobrazené Alpinist logo.

post-1994-047499000 1300311095.jpg

SBCJ021

-Krémový číselník z reliéfnym indexom zlatej farby je tvorený trojuholníkmi na pozícii 12, 3, 6 a 9. Ostatné hodinové indexy tvoria reliéfne obdĺžniky. Luminiscenčná vrstva je na celom číselníku. Rúčky sú zlatej farby a dátum je na pozícii 4. Hodinky sú dodávané na titánovom remienku z preklápacou titánovou sponou a má bezpečnostný uzáver z mikro reguláciu. Zadné viečko je skrutkovacie na ktorom je zobrazené Alpinist logo.

post-1994-097239900 1300311147.jpg

post-1994-075707200 1300311164.jpg

SBCJ019

-Čierny číselník z reliéfnym indexom je tvoreným tvorený striebornými trojuholníkmi na pozícii 12, 3, 6 a 9. Ostatné hodinové indexy tvoria reliéfne obdĺžniky. Luminiscenčná vrstva je na rúčkach a hodinovom indexe. Rúčky sú striebornej farby a dátum je na pozícii 4. Hodinky sú dodávané na titánovom remienku z preklápacou titánovou sponou a má bezpečnostný uzáver z mikro reguláciu. Zadné viečko je skrutkovacie na ktorom je zobrazené Alpinist logo.

post-1994-014382000 1300311206.jpg

SBCJ023

- Jedná sa o limitovanú edíciu Alpinist z modro zeleným ciferník vydanú pre asociáciu SSASS a obmedzenú na 500 kusov. Index je reliéfny tvorený trojuholníkmi na pozícii 12, 3, 6 a 9. Ostatné hodinové indexy tvoria reliéfne obdĺžniky. Hodinky sú dodávané na titánovom remienku z preklápacou titánovou sponou a má bezpečnostný uzáver z mikro reguláciu. Zadné viečko je skrutkovacie na ktorom je zobrazené Alpinist logo.

SSASS je skratka pre "Seven Summits Actions for Sustainable Society"

Jedná sa o enviromentálnu spoločnosť. Limitka bola vydaná na jar roku 2003 k príležitosti akcie sponzorovanej pánom Ken Nouguchim ktorá mala za úlohu vyčistiť všetkých 7 najvyšších vrcholov hor sveta. Prvé hodinky dostali členovia týmu zvyšok bol dostupný pre verejnosť.

post-1994-032268700 1300311245.jpg

post-1994-089956200 1300311258.jpg

(Obrázky prevzaté z internetu)

Upraveno uživatelem undertaker
Odesláno

jj, o těchto hodinkách leccos vím :D

Sháněl jsem je dlooouho, černou verzi - jedny mi utekly na kanadské ebay, jedny pak na ebay.com, nakonec jsem sehnal pouze tuto světlou.

Jsou opravdu parádní se vším všudy. Pro mě měli pouze jedinou vadu, kterou jsem nakonec stejně po tom všem trápení se sháněním neskousl - velikost. Kdyby měly 40-41mm ideál!!

Odesláno

Otvoriť ich bohužiaľ momentálne nemám čím ale ak dorazia nástroje tak spravím foto aj z vnútra. Ináč MarcelG mám taký pocit že mám práve tvoje hodinky ktoré tu asi dvakrát zmenili majiteľa pokiaľ sa dostali ku mne.. Momentálne je na hodinkách krásny remienok od Ondra tmavo hnedá pštrosia noha :)

Odesláno
  V 17. 3. 2011 v 13:27, 'undertaker' napsal:

Otvoriť ich bohužiaľ momentálne nemám čím ale ak dorazia nástroje tak spravím foto aj z vnútra. Ináč MarcelG mám taký pocit že mám práve tvoje hodinky ktoré tu asi dvakrát zmenili majiteľa pokiaľ sa dostali ku mne.. Momentálne je na hodinkách krásny remienok od Ondra tmavo hnedá pštrosia noha :)

jj, jsou to ty, které jsem tak usilovně scháněl :rolleyes:

A jsem rád, že našly místo u někoho kdo je spokojený! Mě dost mrzelo, že se neumím srovnat s tou velikostí, ale co už,tak to asi má být. Ať Ti slouží!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...