Přejít na obsah

Eterna, kolik je dle vaseho nazoru relana cena hodinek

Milda

Doporučené příspěvky

Milda: Nejsem odbornik na odhady. Nabidl jsem za hodinky, ktere mnovace nabizel, cenu, ktera se mi na rozdil od te jeho zdala realisticka a on z toho ma, jak se zda, dusevni trauma. To jen tak na okraj.

Realistickou cenu podle meho nazoru clovek nejlepe zjisti, kdyz se na eBay.com podiva na skoncene aukce, za kolik se obdobne hodinky prodavaly v nedavne minulosti - protoze eBay je temer dokonale trasparentni trh s velkou nabidkou a velkou poptavkou. Zaroven je treba rict, ze v Cechach se pri trose stesti a trpelivosti daji hodinky prodat o dost draz nez na "mezinarodnim" trhu - protoze zdejsi trh moc transparentni neni a poptavka nabidku dost prevysuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolim si tedy velmi nesmele spitnout svuj nazor (snad me zase nekdo neokrikne), ze realne a hlavne rozumne rychle se daji prodat tak za ctyri tisice, mozna za pet. Pak je taky muzes nechat dva roky lezet nekde ve starozitnostech v komisi, behem te doby se nekdo, kdo je koupi za 7-8 tisic, nejspis najde. Tedy, starozitnik s obchodem v Parizske je za osm proda hladce, ale kolik za ne da Tobe, na to se budes muset jit zeptat jeho :-)

Odkaz ke komentáři

2ciferník duševními traumaty netrpím, ale ty zřejmě trpíš oční vadou /viz smajl/ o cenách na netu přehled mám, své hodinky jsem prodal za víc než jsi psal ty, ale to jen tak na okraj. Doporučení na tebe jsem dal protože řekneš vždy míň než je realita na kterou se odvoláváš . Pro mildu z toho vyplyne, že se dozví nejnižší cenu kterou by dostal, takže může očekávat jen vyšší.

Odkaz ke komentáři

odhadoval bych cenu na něco kolem 2500,-

jsou pěkné, jen tak ze zvědavosti proč je chceš prodat, přijdou ti malé ?

Za dva a pul tisice je koupim :-)

a sakra překlep já chtěl napsat 5500,- to je tak když to člověk po sobě pořádně nečte :(

Za dva a pul tisice bych je koupil taky a hned :)

Odkaz ke komentáři

Doporučení na tebe jsem dal protože řekneš vždy míň než je realita na kterou se odvoláváš . Pro mildu z toho vyplyne, že se dozví nejnižší cenu kterou by dostal, takže může očekávat jen vyšší.

No, tak nevím, ale včera v souvislosti s Tvými Omegami to bylo poprvé, kdy jsem na Chronomagu napsal něco, co se jakkoliv týkalo cen čehokoliv. Tak nevím, jak to myslíš s tím "...řekneš vždy míň než je realita na kterou se odvoláváš". A taky si povšimni jednoho rozdílu: Mildovi jsem napsal svůj názor, za kolik se jeho hodinky dají prodat, zatímco spolu jsme vedli diskusi o tom, kolik bych JÁ OSOBNĚ byl ochoten za Tvoje hodinky dát. To je velmi podstatný rozdíl. Já hodinky kupuju, pouze pokud se mi cena zdá výhodná.

Mimochodem, abychom tu debatu trochu "zvěcnili": můj odhad, že Mildovy Eterny se dají prodat za 4-5 tisíc (zdůrazňuji - v Čechách), se Ti taky zdá podhodnocený?

Odkaz ke komentáři

No zřejmě to bylo tím že jsi spíš chtěl vyzkoušet, protože bys je stëjně nekoupil. /ale kdyby náhodou slevil, tak bys uvažoval/ Zajímavé je že ses třeba neozval když prodává někdo např. primky, kterých je všude po zastavárnách dost, za neúměrnou cenu. To nešíříš své znalosti o cenách. Připadáš mi jako ten člověk co příjde nakupovat a už ve dveřích se ptá na slevu, protože na netu to sežene levněji. Nechápu, když je to na ebay tak levné, proč to nekupuješ tam, tomu nerozumím. Tvůj přístup lze chápat také tak že se s někým domluvíš, aby vyvolal zájem o koupi a ty připravíš půdu tím že vyhlásíš cenu, která je podle tebe reálná, podpoříš ji obchodem z ebay, kolega pak může stavět na argumentu, vždyť i ostatní říkají že cena je někde jinde. Nezbývá než dodat zkoušej dál možná že se někdo chytne a v poho ti sleví skoro polovinu. O takových jako ty tady už psal i cyber když prodával speedmastery, tam bylo odvolávajících se na ebay také dost a v reálu se ukázalo, že na ty hodinky nikdo z nich nemá.

Odkaz ke komentáři

Začínáme tu dost zas*rat diskusní téma, které je o něčem úplně jiném.

1) Do debaty o ceně Tvých Omeg jsem se pustil proto, že jsem o ně měl zájem. Za rozumnou cenu, ovšem. Nevím, proč bych se měl ozývat kvůli vysoké ceně nějakých Primek, které bez ohledu na cenu koupit nechci.

2) Zbytek Tvých úvah je už jen mnoho povyku pro nic. Cenu jsi prezentoval jako "cenu k jednání", tak jsem Ti v rámci jednání udělal nabídku. Zdála se Ti příliš nízká - OK, to se stává, že prodávající a zájemce o koupi mají rozdílné představy, ale proč tady kvůli tomu rozvíjíš konspirační teorie, jako že jsem s někým domluven? Nutil jsem Tě snad, abys mi ty hodinky prodal za moji cenu? Nikoliv, naopak jsem Ti napsal, že očekávám, že se Ti je nakonec podaří prodat za cenu blížící se Tvé představě, protože jsme v Česku. Stalo se - blahopřeju, já holt koupím něco jiného někdy jindy.

Pokud chceš pokračovat (například diskusí o ekonomických pojmech), napiš mi e-mail - sem to opravdu nepatří a předpokládám, že to nikoho kromě nás dvou nezajímá.

Odkaz ke komentáři

2ciferník myslím žes měl zaslat cenovou nabídku mailem, postup který jsi zvolil při prezentaci své nabídky nebyl žádný zájem ale snaha o snížení ceny. Baví mě tvoje označení rozumná cena, fakt dodnes nevím co to je. Jinak souhlas se zas*ráním tohoto tématu. A k diskusi o ekonomických pojmech možná zkus trošku podrobněji pročíst Marshala.

Odkaz ke komentáři

2Milda, jsme na diskusním fóru ne, a já už dlouho s nikým nediskutoval, a ciferník je slušný partner který se nestáhne při první výměně názoru a stále si stojí za svým, tady se spíš dá vysledovat taktika něco řeknu, někdo mi řekne proti názor a pak radši už nic neřeknu ať to nevypadá blbě. Jinak je to stejně o ničem, ale pořád lepší zábava než odpovídat na 1000krát položené otázky typu co byste mi poradili, když mám na to jen takový obnos peněz. Přitom by stačilo jen využít kolonky hledej.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...