Přejít na obsah

Omega Speedemaster reduced - snížená rezerva chodu

Jerryl

Doporučené příspěvky

Prosí vás o radu.

Vlastním "dětské" Speedy - automaty, koupené z druhé ruky. Z počátku jsem to moc nesledoval, ale nyní se mi zdá, že mají kratší rezervu chodu než je zdrávo. U mých ostatních automatů - Eta, Seiko se mi nikdy nestalo, že by se hodinky při mém rytmu používání nečekaně zastavily. S těmito Omegami se mi to stalo. Nevíte čím by to mohlo být? Jak a kde to nechat zpravit? a za kolik?

Budu vděčný za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš jak jsou staré, ale pokud mají už okolo 4 nebo 5 let, tak je asi čas na pravidelný servis. Tohle bývá první příznak toho, že je čas. Jinak u Dušáka za 5400 (pokud nezdražili) a 2 měsíce čekačka

Edit: Pardon, teď mi došlo, jestli jsou to Chronografy tak to bude o pár tisíc dražší

Odkaz ke komentáři

Návštěvník 12345

u Dušáka za 5400 (pokud nezdražili) a 2 měsíce čekačka

Edit: Pardon, teď mi došlo, jestli jsou to Chronografy tak to bude o pár tisíc dražší

Jo jo,je to dvakrát tolik. :sick01:

Odkaz ke komentáři

Jak bylo receno, servis se hlasi o svy tisice. Pokud pri plnym rucnim natahu daji priblizne fabrickou dobu chodu, ale pri beznem noseni a samonatahu jim bezny rezim nestaci a zastavuji se, je to skoro jasne... takze porucha to nejspis nebude, ale ono to nakonec vyjde nastejno ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to jste mě pánové nepotěšili.

Cena za servis se mi zdá nepříjemě vysoká vzhledem k pořizovací ceně. Stáří hodinek je asi 6 let a proto mě to překvapuje. Mám plno hodinek i ohodně starších a levnějších jako např. Seiko, Orient - jsou to všechno automaty, ale jdou jdou a jdou. Servis 0.

Mimochodem nevíte co takový servis zahrnuje? Zvládl by to i normální dobrý hodinář? Třeba p. Frýdl?

Odkaz ke komentáři

Tak celkový servis u autorizovaného servisního střediska zahrnuje kompletní demontáž hodinek na jednotlivé díly, jejich vyprání v ultrazvuku, kontrolu opotřebení různých součástí, jako uložení lunety, pérovníku, výměnu korunky a tlačítek, kompletní výměnu těsnění pouzdra a těsnění tlačítek a korunky, přeleštění pouzdra a tahu a opětovnou montáž hodinek dohromady. Pan Frýdl by to nejspíš zvládl, stejně jako by to zvládl mechano i jiní hodináři. Problém je především v náhradních dílech, na které by jsi čekal buď dlouho a nebo by jsi se ani nedočkal - někteří výrobci díly neautorizovaným servisům nedodávají. Navíc pro takové Dušáky je nový pérovník otázkou šáhnutí do šuplíku, jiný hodinář by se na výměnu vykašlal a nebo by čekal týdny na jeho dodání. A ano, cenově by to jinde asi bylo levnější, jenže tím ty hodinky znehodnotíš. Pokud k nim máš vztah, rozhodně se vyplatí do autorizovaného servisu investovat, protože na ně pak dostaneš 2 roky záruku a jistotu, že dalších 5 let půjdou jako nové.

Odkaz ke komentáři

Tak celkový servis u autorizovaného servisního střediska zahrnuje kompletní demontáž hodinek na jednotlivé díly, jejich vyprání v ultrazvuku, kontrolu opotřebení různých součástí, jako uložení lunety, pérovníku, výměnu korunky a tlačítek, kompletní výměnu těsnění pouzdra a těsnění tlačítek a korunky, přeleštění pouzdra a tahu a opětovnou montáž hodinek dohromady. Pan Frýdl by to nejspíš zvládl, stejně jako by to zvládl mechano i jiní hodináři. Problém je především v náhradních dílech, na které by jsi čekal buď dlouho a nebo by jsi se ani nedočkal - někteří výrobci díly neautorizovaným servisům nedodávají. Navíc pro takové Dušáky je nový pérovník otázkou šáhnutí do šuplíku, jiný hodinář by se na výměnu vykašlal a nebo by čekal týdny na jeho dodání. A ano, cenově by to jinde asi bylo levnější, jenže tím ty hodinky znehodnotíš. Pokud k nim máš vztah, rozhodně se vyplatí do autorizovaného servisu investovat, protože na ně pak dostaneš 2 roky záruku a jistotu, že dalších 5 let půjdou jako nové.

Nedá mi to a musím trochu reagovat. Celkový servis u jakéhokoliv slušného hodináře zahrnuje totéž, co jsi tady popsal v případě "autorizovaného servisního střediska", jen snad s tím rozdílem, že nebude bezhlavě měnit díly, které měnit nepotřebují. Je to dáno hlavně tím, že "jiní hodináři" pracují z principu samostatně, jsou nuceni u toho dost přemýšlet a proto postupují podstatně ekonomičtěji.

Pravda je, že "jiní hodináři" tedy nemají zřejmě plné šuplíky náhradních dílů, a že tedy ony díly objednávají podle potřeby, není ovšem pravda, že by to tím pádem dlouho trvalo. Naopak, zdá se mi, že aut. servisy trochu žehrají na mylný dojem, že přes ně není a ony mají dlouhé termíny oprav.

K záruční době bych chtěl podotknout, že dva roky není žádný zázrak a u "jiných hodinářů" se dá vyjednat i třeba doživotní záruka.

Dále bych k tomu chtěl podotknout, že "aut. servisy" velice často nedisponují kvalitními hodináři, neboť tito mají vlastní firmy. Důkazy o tom, by se daly najít v hojném množství tady na fóru, a jsou už mnohokrát omílány.

To, co jsi napsal se ovšem dá vztáhnout na hodinky opravdové HH, tam se skutečně dají ND shánět velice špatně. Takové hodinky si ovšem "servisní středisko" nedovolí opravovat (protože to prostě neumí)a odešle je za mastný poplatek přímo k výrobci, případně k fundovanému servisu do Německa.

Nakonec bych se jen ohradil proti tomu, abys tady psal, že zadáním opravy hodinek nějakému normálnímu hodináři, se hodinky "znehodnotí", do p.r.d.e.l.e práce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...