Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Nazdar hosi,

sorry, ze som sa dlhsie neozval, mam vela hodiniek na stole, co musim spravit, takze tomuto som sa dlhsie nevenoval, problem bol ten, ze dana luneta sa mi doslova rozlozila, ked som pouzil aceton namiesto alkoholu na utretie lume materialu :wallbash:

Takze teraz mi bola ponuknuta moznost vytvorit danu lunetu cez 3D tlaciaren - plast, popripade kamarat z Cambridge university, by mi to mohl spravit z plechu/kovu laserom (tiez si tam robi vlastne hodinky :)). Uvidime aky hruby raster dana tlaciaren ma, kazdopadne je to asi najlepsia moznost, kedze "vytlacim" si presne dane hlbky na nanesenie lume materialu. TU je par sketchov, este s nepresnymi rozmermi.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem 1KeNnY1
Odesláno (upraveno)

Takze vytlacenie 3D modelu cena

Cena bez DPH spolu so zľavou 50 % = 0,63 ?

Cena s DPH spolu so zľavou 50 % = 0,76 ?

Myslim si, ze je to super cena ! :D

Množstvo použitého materiálu: 1,55 cm3

* Výplň modelu: Plný

Čas potrebý na tlač: 8 min.

**Mierka STL modelu: 1

Počet kusov 1

Upraveno uživatelem 1KeNnY1
Odesláno

To je super. Také dačo vidím prvý krát. Klobúk dolu. :notworthy:

Takze vytlacenie 3D modelu cena

Cena bez DPH spolu so zľavou 50 % = 0,63 ?

Cena s DPH spolu so zľavou 50 % = 0,76 ?

Myslim si, ze je to super cena ! :D

Množstvo použitého materiálu: 1,55 cm3

* Výplň modelu: Plný

Čas potrebý na tlač: 8 min.

**Mierka STL modelu: 1

Počet kusov 1

• po měsících...
Odesláno

Takze UPDATE :) Jedna CZ spolocnost, zaoberajuca sa 3D tlacou, mi poslala ZDARMA 2x vytlacene moje lunety v 3D aplikacii. Jedna je praskovou formou - kvalitnejsia a druha je lepenim - mensia kvalita.

Jedna nevyhoda, ze prisli v bielej farbe :(

Posted Image

Posted Image

Pouzijeme samozrejme tu kvalitnejsiu lunetu. Trebalo ju vsak prefarbit, tak som ju jemne nastriekal ciernym matnym sprejom. Nechcel som dat hrubu vrstvu aby mi dane miesta na svietaci prasok nevyplnilo.

Posted Image

Posted Image

Tak dnes som mal cas na moje hodinky, tak teda som sa do toho pustil :)

Posted Image

Prva vrstva zakladna (70%lume 30% binder) a teraz este druha vrstva (30% lume 70% binder)

Posted Image

Aqua farba by bola, teraz zelenu, kde samozrejme spravime aj cifernik :) Rucicky som robil vzdy nakoniec

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ano cislice bohuzial nieje tak pekne vidno, nebol dosiahnuty az taky detail pri tlaceni ako som to mal na modely, ale v skutocnosti, ked su hodinky na ruke (ziadne makro ako kamera) je to citatelne.

Posted Image

Odesláno

Posted Image

Posted Image

Poskladane zatial bez sklicka :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Male nedostatky na lumomateriali nanesenom, si prave opravovane, kamera proste zachyti kazdy kaz, ktory volnym okom nieje vidno :D

Cakam uz len na sklicko, a nech tieto krasavce konecne mozem nosit :)

A co sa jedna nahradnych dielov od Orientu, tak cesky "partner" sa namna vykaslal, a neodpoveda ani na moje emaily. Asi mi to mali dat zadarmo alebo ja neviem co, preco neodpovedaju. :)

Odesláno

este dodam 3 obrazky po uprave nedostatkov

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Hodinky teraz caka uz len sklicko a remienok. Coskoro skontrolujem presnost na timegraphery ci idu stale presne.

Odesláno

Hezká práce ,ale chtělo by to tu vnitřní lunetu ještě přebrousit jemným smirkem. Ale ještě před nanášením barvy, přebrousit , stříknout nejlépe airbrushovou pistolí , popřípadě zase přebrousit a daj ještě jednu tenkou vrstvu a poté teprve nanášet lumi vrstvu. (vím snadno se to kecá takhle , ale vysledem by byl o 100% lepší) hlavně ta luneta by byla hezky hladká.

Odesláno

jasne suhlasim s tebou, problem je, ak by som ju prebrusil, stratil by som dany relief, pre lume material. Ocakaval som , ze to z tej 3D tlaciarni bude troska hladsie, ale tak co uz :)

Odesláno (upraveno)

Clovece, ty teda dokazes dotiahnut veci do konca! Klobuk dolu, ale samozrejme, ze sa mi to nepaci. Teda, tvoja praca je dost dobra, ale vyzera to zle. Moze za to nedostatocna kvalita 3D tlace. No ale ine riesenie nemam.

Upraveno uživatelem Bask
Odesláno

Bask v pohode, 100 ludi > 100 chuti :) ked to mas v rukach vyzera to uplne inac ako ked je to odfotene fotakom. Kadopadne to co som chcel som spravil :)

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...